Reklama

Reklama

VOD (1)

Žena, která se zoufale snaží prorazit na sociálních sítích, narazí na jackpot v podobě pozvánky na luxusní svatbu. Výlet ale neprobíhá podle jejích představ. (Netflix)

Recenze (180)

palmovylist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal bych, že se seriál Black Mirror bude inspirovat u Community...no ale proč ne, tady je nápad dovedenej k snad ještě větší absurditě a díl mě na cca 45 minut maximálně pohltil a celkově jsem oceňoval poselství, který se snaží předat. V závěru jsem ale měl problém s totální klišoidností situací, měl jsem pocit, že ten závěr tvůrci trochu odflákli a kdyby si dali víc záležet, mohl to bejt naprosto parádní díl....70% ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Honba za lajky a oblíbeností, která vede k faleši, předstírání a vlastně i ke stresu. Black Mirror jde jako tradičně o temný krok dál a vytvořilo společnost, kdy lidé získávají společenský status a výhody na základě své oblíbenosti. Bryce je jako tradičně výborná - věříte jí každou předstíranou šťastnou i všechny ostatní emoce. Katarzní konec já beru jako happy end, kde se naše hrdinka zbavila té obrovské zátěže věčně nalepeného šťastného falešného úsměvu. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokrytectví dohnané díky společnosti založené na statusech do extrému. Nesnáším afektované a egem zpruzené lidi, takže bych byl jasná 0,01. Zpracování je bohužel přitažené za vlasy...pád příliš strmý, na to jak málo k němu stačilo. Ale přesto...něco do sebe to přecejen má. Na papíře to jistě vyzní líp. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tomuhle říkám quality TV! Jeden hodinový díl seriálu a svou dotažeností strčí do kapsy celý Volný pád s Michaelem Douglasem. Tam šlo pouze o to, že jistý muž nevydrží tlak současného světa a pomátne se. Tady se ale v rámci stejného tématu myšlenky rozbíhají na všechny strany. Dnešní svět je postavený na hodnocení - od této databáze (ano, i mně bylo trochu stydno, když jsem tento díl hodnotil) - ,,hele, šel bych večer do kina, ale na čsfd je to modrý.." - přes servery na hodnocení doktorů, učitelů, lajky na Facebooku... Přitom se samozřejmě okrádáme o svébytnost, stíráme rozdíly a odlišnosti, což je na tomhle světě to zajímavé. Film, na který jsme kvůli modrému hodnocení nešli, je třeba zrovna ten, který by nás osudově zasáhl. Přísný a podivínský učitel, kterému bychom dali špatné hodnocení, nám nakonec dal do života nejvíc. Je to snaha o dokonalý svět, kde se všichni usmívají, v obchodech jsou jen krásně červená jablka a v metru to voní. Dokud Lacie slzy předstírá, sbírá pozitivní hodnocení, když je její dojetí na konci opravdové, klesá hodnocení na dno. Jak praví Lynch: ,,It is all an illusion!" Ačkoli tu není žádné násilí ani krev, jen samí milí a usměvaví lidé, je to jeden z nejděsivějších dílů vůbec. A možná, že dokonce jeden z těch nejle... Ne, Cimře, nehodnoť. Každý ať si udělá názor sám. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děsivý obraz budoucnosti, který k ní dost možná nemá ani daleko, kdy se lidi navzájem hodnotí hvězdičkama a podle jejich ratingu jsou společností přijmuti nebo vyvrženi. Místy až mrazivé, místy možná zdlouhavé a až moc vyhrocené, nicméně pořád je to zajímavý pohled na svět. Nasadit divákovi brouka do hlavy a podnět k zamyšlení, to BM prostě umí... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (14)

  • Tento díl dvakrát odkazuje na první epizodu seriálu - The National Anthem (2011), když Lacie (Bryce Dallas Howard) projíždí svá sociální média, objeví se mezi nimi příspěvek od Michaela Callowa (Rory Kinnear), který hrál premiéra v této epizodě. Ve svém příspěvku píše: „Zase mě vyhodili ze ZOO. :(“, což je odkaz na akt, který musel spáchat na praseti. Dále se pak setkává Lacie s fanoušky fiktivního seriálu „Sea of Tranquility“ od HBO, kteří jedou na fanouškovskou událost. Specialista přes vizuální efekty, kterého si Michael Callow najal v již zmíněné epizodě, pracoval právě na tomto seriálu. (hansel97)
  • Když na hrdinku ve vypůjčeném autě vyblikne české menu, tak místlo „Svetla je v menu překlep „Svelta“. (Andy.222)
  • Herečka Bryce Dallas Howard musela pro svoji roli Lacie Pound přibrat 11 kilo. Epizoda se začala natáčet ve stejném roce, kdy vyšel Jurský svět (2015), kde si zahrála hlavní roli. S ohledem na scénář si ale musela udržovat kondici a když ji poté režisér epizody Joe Wright požádal, aby se pokusila přibrat na váze, odpověděla: „Consider it done,“ v překladu: „Jako by se stalo.“ (imanicornyt)

Reklama

Reklama