Reklama

Reklama

Derren Brown - Seance

(pořad)
  • Velká Británie Derren Brown: Séance
Dokumentární / Mysteriózní / Psychologický
Velká Británie, 2004, 64 min

Režie:

Stefan Stuckert

Účinkují:

Derren Brown
(další profese)

Obsahy(1)

Dvanáct studentů univerzity z Roehamptonu si Derren Brown přizval k dalšímu velkému projektu, takzvanému "Speciálu", který jednou do roka připravuje pro svou domovskou televizní stanici Channel4. Tentokrát se rozhodl uspořádat v přímém přenosu spiritistickou seanci. Trochu divný úkol pro někoho, kdo na vyvolávání duchů ani v nejmenším nevěří, že? Ale Derren má velké výzvy rád. Pozval studenty do Eltham Hall, kde roku 1974 spáchalo hromadnou sebevraždu dvanáct mladých lidí ... Komu tuhne krev v žilách už teď, neměl by se asi ani začít dívat, ale věřte, o dost by tím přišel. K "setkání" totiž slutečně dojde - a pro leckoho bude šokující. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

Muso 

všechny recenze uživatele

Derren Brown je makač. Minimálne 12tim luďom určite týmto kvázi dokumentom zasadil poriadneho chrobáka do hlavy a možno im aj zmenil život..Vytvoril veľmi hustú atmosféru a pokiaľ sa vám podarí vidieť tento film vnoci, keď vonku úraduje docela slušná búrka a prievan sa vám pohráva so záclonou(ako sa to stalo mne:), zaručujem že zvýšenému bušeniu srdca a opakujúcim návalom napätia sa nevyhnete. Po celý čas som si nebol istý či sa chcem zúčastniť jeho hry do ktorej zapájal aj divákov a aj keď v duchov v podstate neverím, docela ma do deja vtiahol. A páčil sa mi aj jeho naprosto otvorený koniec, ktorý donúti zamyslieť sa hlavne všetkých ľudí kladne naledených k špiritistickým záležitostiam, ale i naprostých skeptikov. Derren Brown=Ghost Buster:-! ()

sinclair84 

všechny recenze uživatele

Podle mně jednoznačně nejlepší vystoupení. Skupina studentů spáchala masovou sebevraždu? Začíná to strašidelně a postupně to nabírá další obrátky. V dřívějších dobách by se tím Derren mohl živit a nemusel by nakonci ani vysvětlit jak to dělá. Podobné seance podobným způsobem asi probíhaly. Jinak na internetu se dá dohledat vysvětlení některých jeho triků nejenom z tohoto dílu. Stačí si to jen najít a na někom to vyzkoušet. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Před zhlédnutím: Duchařská seance? Duchařská seance v 21. století? Kdo by se bál? To jako bude parta lidí sedět u kulatého stolu a vyvolávat duchy? Z toho už jsem vyrostl, na tohle mě žádný šarlatán nenachytá... Po zhlédnutí: Ono to bylo skutečně docela strašidelné, sice mě žádný zesnulý nenavštívil, ale když přistoupíte na Brownova pravidla, užijete si víc než u kdejakého hororu. A navíc tak vtipná pointa, to jsem opravdu nečekal, no, vlastně si ji mohli i odpustit, takhle se to celé změnilo v trapnou frašku. Derren Brown je každopádně velmi schopným manipulátorem mysli a to i přes televizní obrazovku a přes několikaletou časovou propast. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Scéna so záclonou a spútaným študentom ma fakt vystrašila, už len tá predstava, že jak to kurnik šopa dokáže urobiť s človekom je desivá:). Zapojenie diváka vcelku funguje(meno vyšlo aj mne, aj mesto, až na to, že ma prvé napadlo, že je dotyčná osoba slut, čo sa teda celkom nezhodovalo:D). Pointa pekná, stojí za pozretie... ()

D3kar 

všechny recenze uživatele

Tuším, že již při mém prvním setkání s pořady Derrena Browna jsem byl jeho schopnostmi nadšen. Člověk s tak rychlým úsudkem a schopnostmi manipulace s lidskou myslí je pořádné sousto. Co se tohoto dokumentárního pořadu týče, měl bych možná zmínit, že sledovat ho sám v noci nebylo zrovna šťastné rozhodnutí. Tento snímek člověka dokáže uvést do stavu naprosté zmatenosti, souvislosti docházejí se zpožděním a právě proto, je svým způsobem tak děsivý. Seance, vyvolávání duchů, je prastarý rituál, který se provádí od nepaměti, avšak Derren jej dokáže svým skeptickým způsobem dovést k dokonalosti. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Svou práci v televizi začal Derren Brown třemi šedesátiminutovými speciály natočenými během dvou let, které byly rozděleny na šest částí, jež obsahují sestřih toho nejlepšího z jeho hodinových speciálů. Vybrané části z prvních sérií jsou dostupné na DVD a videokazetách jako Derren Brown - Inside Your Mind. U nás byl projekt uveden v České televizi jako Derren Brown: Magie a manipulace mysli (od r. 2004). (Paity)

Reklama

Reklama