Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva páry Rebecca a Tom a Elain a Tobey žijí v New Yorku. Je však těžké vnímat krásu města s opravdovým potěšením a dávkou romantiky, když jejich vztahy směřují k jednoznačnému krachu. Rebecca a Tom jsou šťastný manželský pár. Tom by bol však šťastnější, kdyby s ním Rebecca spávala častěji a ona by zase byla raději, kdyby ji nechal na pokoji. Tom právě odešel z dobře placeného místa. Je doma, zaobírá se častějším sexem a rád by už konečně zjistil, co od života vlastně chce. Rebecca je na druhé straně velmi úspěšná herečka a momentálně se plně soustředí na premiéru své nové hry. Vůbec nemá náladu ani čas věnovat se Tomově sebepoznávání. Rebečin bratr Tobey už 10 let chodí s Elaine. Ona by se rada usadila, vdala a měla děti, ale pro Tobeyho by to byl malý krok ke smrti.

V obou vztazích to začne ještě víc skřípat po to, co se Tobey nečekaně zabouchne do staré přítelkyně, krásné Faith a Toma začne nahánět sexy mamina spolužáka jeho syna. Elaine se snaží dopsat pohádkovou knihu a začne mít Tobeyho nerozhodnosti plné zuby. Dá mu kopačky. Tobey pomalu zjišťuje, že krásna Faith, není přesně to,co by chtěl, a že mu jaksi připomíná to, co mu tak velmi nevyhovuje. Toto poznání potřeboval na to, aby mu došlo, že chce Elaine spát. Život bez partnera nejde dobře ani jednomu z nich. Mezitím, když Rebecca nečekaně zjistí, že Tom má románek s Pamelou, tak ho vykopne. Tom a Tobey mají, co chtěli. Každý žije sám a může si dělat, co chce, hádat se kdykoliv a zjišťovat, která je ta pravá. Ale přichází nečekaný zvrat. Oba dva zjišťují, že to, co doopravdy chtějí nechali odejít, a že tak to zůstat nemůže. Začnou plánovat, přičemž vědí, že musí udělat něco drastického. Nyní nelze váhat. .. Je nutné připravit dokonalý plánjde o vše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nevezmeš mě do práce, protože musíš přeparkovat auto na druhou stranu ulice?" Ach ty ženy. Jak mohou dokázat zlehčit tak důležitou věc, jakou je přeparkování vozidla? Já jim vůbec nerozumím a to jsem dokonalej muž. Vydělávám bambiliony, utrácím je pro blaho rodiny, jsem citlivej, v posteli ďábel, vařím, peru, uklízím, starám se o děti a trochu kecám. Nicméně moc nelžu, když tvrdím, že jsem se u týhle vztahovky docela bavil. Jen mi trochu moc připomínala život a Tobey byl takovej kretén, že jsem mu nepřál nic dobrýho. Pokud se teda za dobrou věc nedají považovat jeho koule utažený ve svěráku. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prva polovica trosku nudna, prilis vela nudnych dialogov, akoby som sa dival na nejaky televizny serial, druha polovica bola uz zaujimavejsia, pretoze konecne prisli nejake vaznejsie problemy so vztahmi a finale perfektne, aj ked dost nepravdepodobne, ale je to len romanticka komedia a v nej je vsetko mozne. Takze taka priemerna limonada......23.05.2008 ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ono sa to skúša hrať na Woodyho Allena, ale márna snaha... Ani tých pár absurdných komických scén a dobré herecké obsadenie nezachráni celkový dojem zbytočnosti. Trust the Man očividne má s mladším seriálom Californication spoločné viac než len hlavného kanca a režiséra. Avšak boli treba ešte tie dva roky, aby tento typ spoločensko-vzťahového tliachania dospel k správnej dávke cynizmu a našiel svoj vlastný štýl vydestilovaný v seriáli. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem dlouho přemýšlel zda si tento film půjčím a následně pustím a to jen kvůli Duchovnymu, protože jeho filmy a dlouhé reklamy na šampony Head & Shoulders mi nic neříkají. Ale překvapil mě. Nevěřte mužům, ač jim v originále máte věřit, je velive příjemná podívaná a zasmějete se opravdu od srdce a to je na tom důležité. Dokážete se vcítit do jedné z osob dvou párů a s ním to přetrpět až do šťastného konce, který není až tak kýčový jak v jiných romantických komedií. Prostě a jednoduše věřte mužům a nebudou žádné problémy. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

tak tohle mě opravdu nebavilo.. přespříliš ukecaná, tuctová a klasicky břečkovitě zakončená komedie (prej?), těžící vlastně pouze a jenom z přítomnosti známých tváří... první půlka nemastná, druhá neslaná, tohle já ne-e tedy. 40% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 5/10/// +David Duchovny, na jeho hereckou polohu si příjmeně zvykám, sympatická Maggie Gyllenhaal, spousta přijemných, zábavných a trefných hlášek které film provázejí na každém kroku, prostě dialogy se vydařily, celkem zajímavý vývoj vztahů -hodně civilní a málo zajímavé prosředí, méně výrazný hudební doprovod/// Snad jen mám zmatek z českého zázvu, který je úplný protipól toho anglického. Tak mám jim věřit nebo ne?Snad mi na to odpoví děj filmu. Nicméně i kdybych tu odpověď nenašel, uznávám, že jsem se příjemně bavil a občas se i hodně nasmál. Pomohly tomu různé situace, někdy komické, někdy úplně normální, které ale vyzněly vtipně nebo alespoň úsměvně./// Celkem 66%/// ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

50%, po přehodnocení svého hodnotícího žebříčku nemůžu dát 3*, protože tenhle film bych si znovu nepustil. Naštěstí nejde o -řekněme- dětinský typ romantické komedie, děj má logiku i smysl, hodně ho drží herci, hlavně Julianne (jako obvykle hraje naprosto nenuceně), Duchovny taky není špatný. A i když asi tak dvě scény určitě nezapomenu, asi jsem čekal víc zábavy než jsem dostal. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

New York je fotogenické mesto a žijú v ňom fotogenické páry, ktoré riešia podobné vzťahové problémy, ako obyčajní ľudia. Takýchto filmov je neúrekom, takže Trust the man musí tým pádom vsadiť na prekvapivo početné superhviezdne obsadenie. Bohužiaľ aj napriek tomu obsahom zpomedzi konkurenčných filmov nijako nevyniká. Nič výrazné mi z filmu neutkvelo v pamäti a nemám dôvod sa k nemu po tých približne dvoch rokoch vracať. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Podle mne divný film. Začátek trapný, konec ještě víc. Uprostřed se neudálo nic zvláštního... A přitom žánr "romantická komedie" ráda mám. A chápu, že je v něm možné téměř vše.. (viz Láska nebeská) Jedna hvězda za Mooreovou, druhá za hezké záběry NYC. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jde tu o staré známé věci typu: "Bez ní mi bude líp, najdu si nějakou jinou." vs. "Nedokážu bez ní být, tudíž ze sebe musím udělat co největšího blba, aby mě vzala zpátky.". Tento snímek těží zejména ze skvělé titulní čtveřice, která zajišťuje jediné kladné body k hodnocení, hudba taky ušla - 50%. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Tak s tím českým překladem se někdo zatraceně sekl. Ať se dívám na originální název, nebo na myšlenku filmu, ani jedno mi k "Nevěřte mužům nesedí." A nesedí mi ani film. Jo super: pár suchých hlášek, přisprostlý Duchovny, chlápek, co se snaží vyhnout manželství "neotřelým způsobem", vdavekchtivá snoubenka a manželka, co má nějaký problém se sexem. Film mě dlouhou dobu přesvědčoval, že se budu bavit, a na 50% se mu to dařilo, ale konec všechno zazdil a já musela přehodnotit i zbytek filmu. Na konci sakrastického filmu svatba? A co to usmíření jako z červené knihovny před celým divadelním hledištěm? Buď si ten film dělá srandu, nebo je hodně špatný. Spíš bych dala na to druhé. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Komedie s výraznou romantickou linkou Nevěřte mužům je po herecké stránce nadprůměrné a poutavé filmové dílo. Téma manželského a partnerského zevšednění a odcizení je krokem správným směrem. Scénář se drží zuby nehty tempu hereckých představitelů až do svého závěru, který nelichotivě korunuje všechna klišé hollywoodského škváru. Ten idealistický a přeslazený happyend zabíjí veškerou předchozí snahu, do paměti se naštěstí hlouběji vryje ta zajímavější část, která staví, bourá a rekonstruuje. Hlavní postavou příběhu je muž v domácnosti Tom Pollack (zajímavý David Duchovny), v krizi středního věku, v bezradnosti sexuálního neuspokojení a v úporné snaze o zlehčování situací. Každý si musí projít cestou sebepoznání. Hlavní ženskou postavou je Tomova manželka Rebecca (šarmantní Julianne Moore), uznávaná a obletovaná herečka. Odcizení a všednost předchází zklamání, ale statné kořeny nelze zcela vyvrátit. Druhou hlavní mužskou postavou je Rebečin bratr Tobey (příjemný Billy Crudup) v panickém strachu z úplného začlenění do manželského a rodinného života. Druhou hlavní ženskou postavou je Tobeyho dlouholetá přítelkyně Elaine (zajímavá Maggie Gyllenhaal) s trpělivostí a nedočkavou dychtivostí. Z dalších rolí: dotěrný Rebečin divadelní kolega Jasper Bernard (Justin Bartha), koketní svůdkyně Faith Faison (půvabná Eva Mendes), smyslná rozvedená matka Pamela (půvabná Dagmara Dominczyk), Tomův malý synek David (Liam Broggy), arogantní divadelní režisér Francis (David Greenspan), Faithin důvěřivý manžel Rand (Sterling K. Brown), intelektuálský pozér Goren (Glenn Fitzgerald), či Tobeyho zaskočený psychoanalytik (Bob Balaban). Hlavní herecká čtveřice je přesvědčivá ve svých rolích aktérů partnerských krizí všednosti a neochoty porozumět. Nebýt škvárového závěru, celkový dojem by byl mnohem příznivější a uspokojivější. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Inteligentný, ostro pozorovaný a veľmi prívetivý pohľad na súčasné vzťahy, ktorý konečne vnáša trochu života do stagnujúceho žánru. 6/10 ()

matezzz 

všechny recenze uživatele

Oddechová romantická komedie s příjemným hereckým obsazením, která nepřekvapí, ani nezklame. Několikrát se určitě od srdce zasmějete, to je u komedie sice normální, ale narozdíl od jiných dnešních komedií se nesmějete trapným nechutnostem. Milé překvapení, protože jsem se na tento film ani dívat nechtěl. ()

Reklama

Reklama