Reklama

Reklama

Scary Movie 4

  • USA Scary Movie 4 (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Co může být ještě neuctivější, vtipnější a děsivější než Scary Movie 3? Samozřejmě Scary Movie 4! Scénárista a režisér David Zucker se znovu sešel se scénáristy Craigem Mazinem a Jimem Abrahamsem, aby v tomto pokračování velmi úspěšné série opět posunul hranice komediálního žánru. Žádný blockbuster ani popkulturní ikona nejsou před jejich zběsilým humorem v bezpečí: oběťmi nemilosrdné parodie se stávají Válka světů, Nenávist, Vesnice, Hra o život, Million Dollar Baby, Zkrocená hora a celá řada dalších filmů... Tentokrát osud zavane naivní Cindy Campbellovou (Anna Faris), která se snaží budovat kariéru v oblasti péče o nemohoucí, do domu podivné staré paní (Cloris Leachman). Jako by nestačilo, že dům je ještě podivnější než ona obskurní důchodkyně a zjevně v něm straší, bydlí hned vedle skvěle vypadající kluk (Craig Bierko) a svět navíc sužuje akutní hrozba globální mimozemské invaze. Neohrožená hrdinka se však znovu vrhá do víru událostí a snaží se rozluštit hrůzné zprávy ze záhrobí, najít lásku na velmi zvláštních místech a zachránit svět před totální zkázou. Během hledání indicií, které mohou zachránit život nejen jí, ale i celému lidstvu, se setká s hrůznými leteckými katastrofami, pozoruhodnými nevidomými dívkami, vesnickými idioty, nedbale oblečenými rappery, psychotickými lidmi, kteří se připravují na přežití globální katastrofy, mimozemskými svěrači a dokonce i s populární televizní hvězdou Oprah! (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (23)

  • Ve filmu je téměř na konci scéna, kde jde hlavní hrdina Tom (Craig Bierko) do talk-show k Oprah (Debra Wilson) a předvede tam značně bláznivé chování, kdy skáče po křeslech, roztrhne matraci, začne Oprah sahat pod sukni a tak podobně. Jedná se o scénu, která paroduje jednu skutečnou epizodu Oprah show (od r. 1986), ve které Tom Cruise obhajoval scientologii a předvedl podobně excesivní chování. (Mimesis)
  • Anna Faris (Cindy) prohlásila, že v tomto díle již nechtěla hrát, ale nemohla odmítnout honorář 1 000 000 amerických dolarů. (lyukassza)
  • Celosvětová premiéra proběhla 12. dubna 2006 v Dánsku. (Varan)
  • Natáčelo se od 19. září do 11. prosince 2005 v Kanadě a Kalifornii. (Varan)
  • Scéna, kdy prezident Spojených států (Leslie Nielsen) poslouchá příběh o kachničce a následně se dozví o útoku mimozemšťanů, je parodií na amerického prezidenta George W. Bushe, který se o teroristických útocích 11. září 2001 údajně dozvěděl, když byl na golfu. (orkadimenza)
  • Přibližně v 50. minutě prezident (Leslie Nielsen) vypije téměř celý obsah skleničky. Vzápětí na spoušť děla položí skleničku, ve které je ještě více vody než předtím. (chleba24)
  • Soundtrack byl nahrán v Seattlu ve státě Washington. (Bauer)
  • Toto je první film z celé série, který byl natočen digitálně na video s vysokým rozlišením. (Bauer)
  • Díky úspěchu franšízy Scary Movie vznikají parodie také na další filmové žánry s podobnými názvy. Konkrétně je to Date Movie, alias Děsnej doják (2006), nebo Superhero Movie, alias Suprhrdina (2008). (imro)
  • Kulisy koupelny parodující filmy Saw: Hra o přežití (2004) a Saw 2 (2005) byly tak přesné, že producenti filmové série Saw tvůrce Scary Movie 4 požádali, jestli by jim je nezapůjčili pro natáčení filmu Saw 3 (2006). (imro)
  • Ačkoliv se postava King Konga objevila na plakátu k filmu, ve filmu obří gorilu neuvidíte. (imro)
  • Film s rozpočtem 50 milionů amerických dolarů během prvních třech dnů promítání v USA (14. – 16. 4. 2006) vydělal 40,2 milionů dolarů. Celosvětové tržby byly 178 milionů dolarů. (imro)

Reklama

Reklama