Franta Nebojsa
Animovaný / Krátkometrážní / Mysteriózní
Česko, 2002, 11 min
Vlasta Pospíšilová, Aurel KlimtHrají:
Jan WerichPlakáty
Animovaný film FRANTA NEBOJSA vznikl podle známé pohádky Jana Wericha z jeho pohádkové knížky FIMFÁRUM. Příběh o nebojácném pořízkovi Frantovi, který stráví noc mezi nejpodivnějšími strašidly, aby se konečně naučil, co je to strach, posloužil tvůrcům jako inspirace k velmi originálním, ale i vtipným výtvarným nápadům. Vznikla tak pohádka, která pobaví nejen děti, ale i dospělé. Navíc je podkreslena komentářem, namluveným laskavým hlasem Jana Wericha. (oficiální text distributora)
Stegr
80%(22.6.2007)
Aky
Jo, je to pěkné. Ale na výsluní to celé táhne hlavně Werichovo vyprávění. Vlastně jeho pohádky mám rád spíše v audio provedení.(5.2.2012)
Lenny.M
Dokonalé peklo!(11.4.2010)
blackrain
Já bych spíše řekla, že děti vyděsí než, že je pobaví. Alespoň, že ty podivné postavičky doprovázel svým hlasem Jan Werich.(26.4.2011)
stration
Frantu Nebojsu mám doma na desce a vždycky patřil meti mé nejoblíbenější od Wericha. Díky ní jsem se taky naučil hrát mariáš jako malý jsem se trochu bál hospod (teď už to bohužel neplatí...:-)).(22.3.2009)
Aven
Jako všechny fimfárovské povídky, i Franta Nebojsa je hodně povedený. Já osobně si však Werichovo vypravěčství raději poslechnu bez vizuální podoby, proto jen čtyři hvězdičky.(5.7.2010)
wosho
Jistý pokles kvality je zde patrný. Ale důvodem je dokonalost jiných adaptací Finfára, jenž nejsou jenom pohádky jako Franta Nebojsa, ale spíše satirické zpodobnění lidských nešváru do podoby pohádky (Lakomá Barka, či Až opadá listí z dubu).(17.6.2007)
Braddy
Tady trošku došlo k záměně, protože film František Nebojsa z roku 1984 natočil Vladimír Merta a byl kreslený. Film A. Klimta a V. Pospíšilové se jmenuje Franta Nebojsa a je až z roku 2002:-)(17.5.2006)
Ravi
To peklo bylo nádherně udělané. Člověk si až říká, proč ty hrané pohádky také nejsou tak dobré. Aha Jan Werich, pozor!(31.1.2011)
dandislav1991
100% - neuvěřitelná povídka, jenž je i předlohou celovečerního filmu!(28.3.2011)
skalicky
Pecka ...pro mě osobně to nejlepší s Finfára! 90%(7.4.2012)