Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na americkém velvyslanectví v Uruguayi sledují tajnou základnu skrytou ve vodní přehradě. Zde se nachází podzemní laboratoř a vojenský diktátor se svými lidmi. Přijíždí záhadný Adrian Lehder, zvláštním přístrojem ovlivní mysl lidí na velvyslanectví a ti se vzájemně postřílejí. Zahyne i velvyslankyně... Americký vojenský výsadek je vyložen v Uruguayi, aby pátral po Lehderovi. Jedna civilistka se je brzy pokusí zabít, pak je obklopí cizí vojáci. Mysl jejich plukovníka Sharpea je však záhadně ovlivněna a při přestřelce dává pokyn, aby se američtí vojáci vzdali. Poté jsou zavlečeni do tajné přehradní laboratoře a Lehder je použije pro své pokusy s ovlivňováním mysli... Na americkou letadlovou loď je přivezen vězeň Chris Cody, bývalý plukovník, a je požádán, aby Lehdera odstranil. Cody chce svůj tým – muže z námořnictva, kteří jsou také ve vězení, a je mu vyhověno. Doktorka Susan Chappellová podá Codymu zkreslené informace a Codyho tým spolu s agentem Fletcherem odlétá zneškodnit Lehdera a zajistit jeho laboratoř. Cody se cestou zbaví agenta Fletchera – je to Lehderův spojenec. Přibere další členku svého týmu – Damitu. V tajné laboratoři se zatím Lehder společně se svými muži a Fletcherem zbaví vojenského diktátora a jeho vojáků... Codyho tým se přesouvá k přehradě a hodlá osvobodit americké vojáky z prvního výsadku. Rozpoutá se téměř válečná bitva. Codyho muži úspěšně opustí přehradu a všichni odplouvají v ponorce. Zde doktorka Susan předává Codymu CD z laboratoře, na kterém jsou tajné informace. Také ho informuje, že zajatí vojáci jsou Američané z prvního týmu. Lehder jim ale „vymyl mozky“, teď z nich jsou nepřátelé, pro které není cesty zpátky. Záhy se první tým snaží zneškodnit ponorku a částečně se jí zmocní. Susan o všem informuje americkou armádu. Ta se však rozhodne ponorku po vynoření zničit, protože na ní jsou i „nepřátelé“... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

numi 

všechny recenze uživatele

Docela dynamický děj má jednu velkou chybičku. Je o ničem. Vlastně nic nevíte a ani nic vědět nepotřebujete. Vždycky jde o prachy a o to, že se závěrečná scéna odehraje na nějakém zajímavém místě, takže kašleme na to. Mimochodem, "tentokrát" je to opera. Opera v Montevideu. Jinak pár chlapů sejme pár jiných chlapů a připletou se tam i nějaké fešandy, které si jako jediné zapamatujete (teda možná ještě Segala), takže můžete alespoň někomu držet palce. Jo a mimochodem, Segal "hraje" opravdu děsivě. Už mu toho akčního hrdinu nežeru ani náhodou. Kdysi, to byla jiná káva, ale tady to byl děs. [leden 2006] ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Achjo, tyhle akční filmy se sci-fi motivkem jsou hrozně otravné. Některé scény nebyly marné, jako začátek s představovačkou Codyho týmu [btw - debilní jméno] vypadal opravdu hodně prima béčkově, nebo závěrečná řežba v opeře byla celkem koukatelná. Dohromady to ale dává hodně nudný poslepovaný film, který se dokoukává jen dost blbě. Celkový dojem vylepšují ženské role, páč jsou příjemně obsazené. A proč proboha nosí ve svých pozdních filmech Seagal to hnusné kožené sáčko? ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Na (takmer) skvelých ŽOLDNIEROV SPRAVODLIVOSTI to nemá, ale predsa je to len krok smerom hore. Samozrejme krok z brutálneho bahna... Zažratých fanúšikov poteší... aj keď súboj(e) na nože mohli byť oveľa lepšie aj napriek tomu, že ide "iba"o akúsi poctu PREPADNUTIAM... Vinnie Jones film rozhodne oživil... ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Steven Seagal honí vědce v podání Nicka Brimblea, který vždycky hrál malé role, ale člověk si ho zapamatoval pro jeho výraznost ( viz. malý John v Costnerově Robinu Hoodovi, nebo gauner z Dempsey a Makepeacové ), ale u tohoto filmu jsem si zapamatoval stupidní zápletku, jak ten vědec uměl vymývat mozky americkým vojákům a dělat z nich zabijáky. Nakonec tomu aikido man zabránil, ale bylo to o fous. Béčko z bulharské produkce pouze pro věrné fanoušky. Jedna hvězda za Nicka a Vinnieho. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Po několika naprosto krizových filmech přichází Seagal opět v trochu lepším světle. Jeho nejnovější snímek není alespoň tak uboze zrežírovaný, má poměrně solidní zvukovou mixáž, pár ucházejících akčních scén a dynamickou muziku. Scénář je jako již tradičně pořádně nablblý, střihač zmatkuje každým druhým záběrem, naprosto nesmyslně se střídají lokace a nažloutlé tónování a filtry jsou celkem dost otravné. Seagal nepředvádí nic nového. Párkrát kopne, sem tam někomu zlomí ruku a někoho zastřelí. Triky jsou hodně slabé a zničení přehrady je skutečně k smíchu. Ovšem nedopadlo to ještě tak špatně. Obyčejné béčko, které se po hodině vykouří z hlavy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu padne zmínka o tom, že anglický fotbal je bláznivý. To je odkaz na Vinnieho Jonese. Před hereckou kariérou byl profesionální fotbalista, ale neustále se pral a napadal své soupeře i rozhodčí. (JEDNATEL)
  • Natáčelo se v bulharské Sofii po dobu 31 dní od 16. srpna do 16. září 2004. (Dragoni)
  • Hlavný hrdina Chris Cody (Steven Seagal) sa objaví až v 11. minúte. (ČSFD)

Reklama

Reklama