Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Populární francouzská skupina Les Charlots se tentokrát pokouší vyřešit téměř detektivní příběh. Anglická královna byla unesena. Podaří se známé čtveřici za pomoci královniny dvojnice tento případ vyřešit? Veselá komedie plná ztřeštěných dobrodružství v Paříži, Hong-Kongu, Madridě a Londýně. (Multi Home Video)

Recenze (19)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ten začátek z parodováním Bondovek a honičkou na Seině byl ještě docela povedenej. Bohužel tím jako by se všechny nápady vyčerpali a zbytek filmu se omezuje jenom na styl opakování je matka moudrosti a tak když potřetí nebo počtvrté sledujete, že někam vletí auto, vlak či letadlo a všechno tam zdemoluje, tak už to moc vtipný není. Neříkám, že je tenhle film vyloženej průser, pár solidních gagů se tu najde, ale vzhledem k těm možnostem které skýtal samotný námět je to sakra nevyužitej potenciál.40% ()

DonPedro odpad!

všechny recenze uživatele

S Les Charlots jsem v mládí strávil nejednu skvělou chvilku a jejich lepší kousky dodnes sleduji s příjemnou směsí nostalgie a pobavení - tohle je ale hrozný film. Frustrující nedostatek gagů marně nahrazovaný exotikou prostředí. Střih tak odbytý, až má divák pocit, že některá místa musela být odstraněna kvůli „snížené kvalitě obrazu“. Bezradnost autorů v tom, co vlastně chtějí parodovat – nápady z bondovek dojdou během titulků, nápady z kung-fu filmů ani nepřijdou. A odkaz na Mechanický pomeranč jen připomene jaký je rozdíl mezi dobrým filmem a touhle trapárnou ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Byla unesena anglická královna. Zapomeňte však na Jamese Bonda. M k jejímu nalezení z politických důvodů požádá tajnou službu francouzskou, která na vyřešení případu pověří rovnou čtyři své nejlepší agenty. Les Charlots se po svých předchozích mušketýrských eskapádách ´Čtyři sluhové a čtyři mušketýři´ (1974) a ´Čtyři sluhové a kardinál´ (1974) pustili do další parodie a tím jsou bondovky. A jak se na takovou parodii sluší a patří, je do příběhu začleněno i spousta scén z dalších nejrůznějších filmů. Na to, jak je film starý, dokáže vůbec všechny ještě dnešní divák rozpoznat? Snímek je opět plný nejrůznějších gagů, zparodovaná je i bondovská úvodní znělka, a k tomu sem tam nějaká ta automobilová honička, po kterých zůstane tak ohromná hromada pokroucených plechů, že i pozdější německý seriál ´Kobra 11´ (1996-2021) bledl závistí. Les Charlots opět v pozici, v jaké je známe. Spousta komický situací a ztřeštěností a k tomu několik velmi efektivních kaskadérských scén, na kterých si dal záležet bývalý filmový kaskadér Yvan Chiffre, pro kterého to zároveň byla režisérská prvotina.  Bohužel však, ostatně jako u každé parodie, zub času zahlodal a z dobrého nápadu dnes zůstaly jen omšelé skopičiny. Po tolika letech od natočení už působí značně dětinsky a zbrkle. Že je vývoj děje nesourodý, což znamená, že se zmatkovitě přeskakuje z jedné scény do druhé, je na parodii zcela normální jev. Ovšem co se týče filmové tvorby les Charlots, naopak se spíše jedná o zmírnění jejich eskapád. Ve svých prvních filmech si zavyváděli daleko více. Je to snímek již diskutabilní ohledně svých kvalit, ale když už je to parodie, dá se zodpovědně prohlásit, že později vznikly daleko horší. Pokud je tu přemíra trapnosti, svým způsobem je to dobře, neboť i trapnost v takovémto podání má z určitého hlediska své kouzlo. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Anglická královna by si nikdy nevrazila na hlavu růžovej dort s plyšovou polevou a bambulkama. Býčí zápasy, kung-fu namíchaný s westernem, špiónů nepřehledně, docela dost akce, méně už humoru. Nenáročná zábava, značně ovšem pokulhávající za staršími kousky Les Charlots. O to víc pobavila jedna věta, která zazněla hned v začátku: "Musím se smát při představě, že to někdo zaplatí." ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Moji oblíbenci tentokrát dokonale zklamali. Jestli jsem se zasmál tři krát, tak je to hodně. Ke konci je to stále nudnější a nudnější. Zbytečná hromada postav, děj se trhá, hází sebou sem a tam jako leklá ryba dost stagnuje. Nešlo o klasickou „bažantovku“, ale spíše o parodii na bondovky. A ani ta parodie se vůbec nepovedla. Poprvé dávám Les Charlots takovéto hodnocení, ale fakt bych na to nerad koukal omylem podruhé. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Ve francouzských kinech vidělo film více než 2.800.000 diváků a za rok 1975 se jednalo o sedmý nejúspěšnější titul. (argenson)
  • Natáčení začalo v srpnu 1975; nejprve byly pořízeny scény představující Buckinghamský palác, interiéry byly natočeny na zámku Vaux-le-Vicomte. Zároveň byla natočena poslední scéna jízdy vlakem, která se podle scénáře odehrávala v Číně, nasnímána byla ale na staré železniční trati Chinon-Richelieu západně od Paříže. (argenson)
  • Producent Christian Fechner se při práci na filmu zásadním způsobem neshodl s Les Charlots a tím skončila jejich dosud úspěšná spolupráce. Proto byl toto také poslední film Les Charlots, kde hrál Christianův mladší bratr Jean-Guy Fechner. (argenson)

Reklama

Reklama