Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will Francis je úspěšný architekt a se společníkem Sandym získal významnou zakázku při rozsáhlé přestavbě londýnské čtvrti Kings Cross. Jejich firma je krátce po sobě dvakrát vykradena a muž zjistí, že jedním ze zlodějů je patnáctiletý imigrant Miro. Will žije s přítelkyní Liv, se kterou vychovává její zčásti autistickou dcerku Beu, posedlou gymnastikou. Vztah s Liv prochází krizí a muž se sblíží s Mirovou matkou, temperamentní bosenskou muslimkou Amirou. Z cizinky a Brita se stanou milenci, jejich vztah je ale odpočátku poznamenán nedůvěrou... Svým předposledním snímkem, komorním dramatem Dveře dokořán, se britský režisér Anthony Minghella (1954–2008) po výpravných mezinárodních produkcích (Anglický pacient, Talentovaný pan Ripley, Návrat do Cold Mountain) vrátil do ulic současného multikulturního Londýna. Film se zabývá aktuálním tématem lidí žijících blízko sebe v různých sociálních vrstvách, jež se míjejí, srážejí a proplétají. Působivý snímek zdobí kromě kultivované režie především herecké výkony. Willa hraje Minghellův dvorní herec Jude Law, ženské postavy ztvárnily Juliette Binocheová a Robin Wright Pennová. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Artigas

Artigas (hodnocení, recenze)

Kdybych v titulcích neviděl Julie, se mi bych o tenhle nesmysl nezavadil.

kluzo

kluzo (hodnocení, recenze)

Moc hezký film o hledání lásky a neschponosti tu pravou poznat, o emigrantech v bohatší společnosti a o životě.

conery1

conery1 (hodnocení, recenze)

Film o osamotených a nepochopených ľuďoch, hľadajúcich lásku, ktorá je soľou života.

makule

makule (hodnocení, recenze)

Mám k tomuto filmu sice výhrady, nicméně mne zasáhl a docela dlouho ve mně ležel... a Sigur Ros k závěrečným titulkům tomu jen pomohli. Prostě 4 hvězdy za sílu se mnou pohnout.

joebobr

joebobr (hodnocení, recenze)

Nez se hlavni hrdina k necemu odhodla, tak uplyne spousta casu.....dilo to neni spatne ale trva o 60min dele nez by melo.......

KuZd

KuZd (hodnocení, recenze)

Velmi pusobive drama. Na jedne strance bohaty architekt, ktery ma na jedne strane nadhernou manzelku a na druhe strane postizenou dceru. Hleda unik z reality, hleda jednoduchost a hleda... vlastne ani nevi co.

Goshen

Goshen (hodnocení, recenze)

Přátelé, to jak Vera Farmiga při scéně v Land Roveru, kdy Will a Sandy v noci hlídají kancelář (nedlouho na to, co Ray Winstone jako tec Bruno presentuje Einsteinovu teorii relativity), vykulí ty svoje kukadla potom, co jí ten právnický lichokopytník Sandy řekne "Tys opravdu pomohla," to je rozkošné, labužnické a bombastické. Skutečně extraordinérní střelec, kdo ji obsadil jako prostitutku.

Reklama

Reklama