Reklama

Reklama

Sin City: Ženská, pro kterou bych vraždil

  • USA Sin City: A Dame to Kill For (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Je další horká noc. Bezvětrná a vyprahlá. Dwight (Josh Brolin) hloubá o tom, na kolik způsobů to v životě zvoral a co by dal za to, kdyby dostal šanci začít znova s čistým štítem. Vtom mu zavolá jeho osudová žena Ava (Eva Green) a požádá ho, aby jí ochránil před násilnickým manželem. Dwight však netuší, že Ava má úplně jiné úmysly. Marv (Mickey Rourke) se probudí na dálnici, obklopen několika mrtvými těly a ani za nic si nemůže vzpomenout, kde se tam vzal. Sebevědomý gambler Johnny (Joseph Gordon-Levitt) chce ve hře porazit největšího padoucha ve městě, senátora Roarka. Zahrává si ale s nebezpečným mužem a události se vymknou kontrole. Striptérka Nancy (Jessica Alba) se jen těžce vyrovnává se smrtí Johna Hartigana (Bruce Willis) a je odhodlaná jeho smrt pomstít za každou cenu. V pokračování kultovního snímku Sin City se v několika propojených povídkách vracíme do města hříchu, plného kriminálníků, zkorumpovaných policistů, zabijáků a sexy žen. (A-Company CZ)

(více)

Videa (23)

Trailer 4

Recenze (994)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Můj vztah k filmu nejlépe ilustruje, že jsem se mu bezmála 8 let od premiéry dokázal úspěšně vyhýbat. Rodriguez nikdy nepatřil k mým oblíbencům, i ve chvílích slabosti jsem mu naděloval maximálně 3 hvězdičky a s přibývajícími léty cítím, že se od jeho tvorby stále více vzdaluju, takže bych dnes k jeho kouskům byl mnohem přísnější. Od prvního výletu do města hříchu se Rodriguez nikam neposunul, nic nepochopil ani se ničemu novému nenaučil. Můžeme znovu sledovat selhávání vypravěčských postupů a žalostnou neschopnost práce s postavami. Příliš rychle se snímek stává nechtěnou parodií sebe sama. Millerovo přehnaně afektované komiksové vidění potřebovalo filmovou kultivaci a citlivé rozvíjení jeho světa, nikoliv mechanické převzetí a křečovitou doslovnost. Rodriguez se nestal vizionářem, ale objevitelem a propagátorem typicky cimrmanovské slepé uličky filmové tvorby. Nebýt fetišisticky svůdného vizuálu a přítomnosti Evy Green, která své proradné femme fatale propůjčuje sebejistotu a nadhled jako žádná jiná herečka, šel bych s hodnocením ještě níž. Celkový dojem: 35 %. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Naplno využitý potenciál Evy Green. A celkovo spokojnosť, až na tú nadstavovanú kašu s pomstou na konci. Herci cool, hlavne klasik Boothe, ale osobne mi veľmi sadol Josh Brolin. Len je fakt, že to hrozne zaspalo dobu a vyjsť to tak 3 roky po prvom SC, ktoré bolo v tej dobe celkom kultovka, určite by sa dostavil aj komerčný úspech. 7/10 ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Delenie na poviedky má výhodu, že rozvíja film na niekoľko častí a nemusí nás držať v jednej línii 103 minút a navyše sa osvedčilo po vzore jednotky. Osobne som prekvapený vykreslením všetkých charakterov, aj keď sa menili niektoré mená v obsadení, postavu dokážete rozpoznať. Starí známi pôsobia presne ako chceme, nováčikovia dobre zapadnú, najmä charizmatický Joseph Gordon-Lewitt, Josh Brolin i Eva Green s božskými dudami. Z pokračovania cítiť, že má solídny scenáristický základ. Padnúť do víru zločinu, vymotať sa, často pomstiť, dva filmy po sebe riešia to isté a to je len dobré. Spracovanie po dekáde má stále svoje čaro, poctivý čiernobiely komiks je obohatený o farby v jednotlivých scenách tvoriace silný kontrasty výbuchy hýria farbami, ale lepšie padne červená stopa po krvi či výdatnom rúži na perách Evy Green a jej kombinácia so zelenými očami je takmer magická. Miesto pre taký film a ešte aj epizódny tu je hafo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,SIN CITY, MÍSTO, KDE JEDEN NEVÍ…" /// Příběh efektně mixuje postavy z jedničky s těma novejma, bohužel, vopřít se dá maximálně vo Marva. Baví i ,,kartář“ Johnny (jehož příběh zabije nepochopitelná negradace) a pak… nevím. (Možná Manute? Ale už to je takový hledání…) Jakoby Rodriguez nepochopil, že lidi obdivovali nejen pozlátko, ale bavily je postavy a děj. Spolíhat třetinu(?) filmu na Eviny trojky je diletantství (a mrhání materiálem!). 3D? Povinnost v žádným případě, jen jsem chtěl tomu vizuálu dát nadstavbu, což se povedlo. Ale že bych to musel vidět dvakrát… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Frank Miller? A to je kdo?.... 2.) Zajímá mě, jak dopadne taťka Žlutýho bastarda. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

O něco slabší než předchozí film (to, co v komiksech nebylo a co Frank Miller vymyslel jen pro tento film, je opravdu navíc), ale přesto stále velmi dobrá a stylová podívaná. Na nic si to nehraje, chce to být drsným noirovým brakem plným vnitřních monologů, osudovosti, sexu a krve... A také jím to je. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (26)

  • Scénář vychází ze stejnojmenného komiksu Franka Millera. Jedna ze zápletek filmu vychází z povídky "Just Another Saturday Night" z komiksu „Booze, Broads, & Bullets“. Příběhy "The Long Bad Night" a "Nancy's Last Dance" byly napsány přímo pro tento film. (NinadeL)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

Rodriguez opět točí pro své ratolesti

27.05.2015

Robert Rodriguez sice občas vypustí ze řetězu Macheteho a loni natočil dlouho odkládanou dvojku Sin City, jinak se ale s oblibou věnuje hlavně dětským filmům. Spy Kids to dotáhli ke čtyřem dílům a… (více)

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama