Reklama

Reklama

Michael Newman (Adam Sandler) je věčně ustaraný workholik. Nemá téměř žádný čas na svou ženu (Kate Beckinsale) a děti, zvlášť když musí neustále usilovat o přízeň nevděčného šéfa (David Hasselhoff) a bojovat o zasloužené povýšení. Až potrhlý prodavač Morty (Christopher Walken) mu nabídne klíč ke splnění všech jeho přání: magické dálkové ovládání, díky kterému se může vyhnout všem životním přehmatům, jež pro něj měly stále nepříjemnější důsledky. Michael své nové schopnosti před okolím škodolibě tají, zrychleně přeskakuje nemilé události své rodiny i svých přátel a vůbec si neuvědomuje, že dálkové ovládání postupně přebírá kontrolu nad jeho životem... Klik - život na dálkové ovládání – to je zábavná a svižná komedie o jednom dobrodružství, které se poněkud vymklo kontrole. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (878)

golfista 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny filmu, které se nesou v "komediálním" duchu, to je fakticky bída. Skoro jsem měl chuť to nedokoukat. Kupodivu se film v poslední třetině zvedne z bahna podprůměru a stane se tím alespoň částečně stravitelným.... Ovšem vzhledem k tomu pocitu naprosté beznaděje nad tím, co považují tvůrci amerických komedií za vtipné, musím celkové hodnocení zpřísnit - 50%. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Sandler nezklamal. Překvapivě selhává ryze komediální vršení nápadů, hlavně kvůli tomu, že Coraci nezvládá kočírovat rytmus řetězení vtípků a često vyniká jeho neohrabanost. Poslední půlhodina, kterou budou mnozí jistě Sandlerovi (tradičně) vyčítat, plná morálního ponaučení, ale i typicky Sandlerovských ryzích citů (viz 50x a stále poprvé) ale celkový dojem hodně napravuje. Coraci najednou režíruje plynule a ovládá jak vyprávěcí tempo, tak i jednotlivé emocionální vrcholy, které jsou i při vší jednoduchosti, primitivismu a přímočarosti (a snad i právě proto) velice působivé. Sandler mě zase nezklamal, a i když mu to se Segalem sluší o poznání víc, zase mě dokázal nabít pozitivní energií. Good. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

První půle je sledem víceméně trapných a ještě trapnějších fórků, kdy mé hodnocení oscilovalo někde u jedné hvězdičky. Naštěstí druhá půle to zvedla, trapný humor se vytratil a stala se z toho taková celkem příjemná, byť trochu myšlenkově prostá moralitka na téma "Rodina nade vše!" Z počátku nesympatického Sandlera se s přibývajícím časem stala persona, která umí věrohodně zahrát i nějaké hlubší emoce. Ve výsledku bych dal i 3*, ale kvůli té první půli nemohu. A závěrem nezbývá, než s potěšením zvolat: "Hola hej, kultovní plavčík a generál plytké komerce, znovuzrozený David Hasselhoff je opět zde!!" :o) Svojí roli šéfa si po filmovém půstu střihl evidentně s chutí. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Klik je komedie, která v podstatě není vtipná... Nebo takhle - prví asi dvě třetiny by vtipné být měly, já se ale za celou tu dobu jen asi tak 3x pousmála a jednou zasmála (zprávy v rádiu v budoucnosti: "Britney Spears porodila 23. dítě a Kevin tvrdí, že si konečně začne hledat práci. Michael Jackson je první osobou, která se nechala naklonovat a teď zve svůj klon k sobě domů, aby ho moh' obtěžovat"), asi mi moc nesedí Sandlerův druh humoru. Ovšem poslední půlhodinka se zvrtne docela mimo komedii a má co říct. Myslím, že každý zná někoho v situaci, v jaké jsou manžele Newmanovi, postavy jsou opravdu uvěřitelně napsané a docela silně odrážejí realitu všedního dne leckoho z nás. Po uležení jsem se rozhodla hodnocení zvýšit na 4*, protože mi pořád zůstává v hlavě, i když nevím proč (nebo možná i vím, ale těžko si to připouštím). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Rozjezd je skvělý – hrdina postupně objevuje všechny výhody nově nabitých možností, vtip střídá vtip. Asi po hodině se začne do popředí dostávat morální poselství díla, vtípky jdou stranou, ale pořád je to komedie. Ke konci, když už se zdá, že Klik bude jedinou americkou komedií bez happy endu, to přijde – pointa. Po ní je těžké brát dosavadní děj vážně, on v podstatě jako by ani nebyl („dáreček“ v samém závěru byl tím nejzoufalejším možným scénáristickým krokem). Buď zavrhnete komplet celý film, nebo jenom jeho posledních třicet minut. Kdyby pod vším tím moralizováním prosvitla alespoň malá snaha o přidrzlé rebelantství ve stylu Frat Packu…, ba ne, některým Amíkům do hlavy nikdy nevtlučete, že se z komedií nepotřebujeme stále znovu a znovu dozvídat o důležitosti rodiny a malichernosti všeho ostatního. Pravda, poselství je nám do hlav tlučeno s nebývalou intenzitou, ale brát jej vážně? Brát vážně film se scénou přímé konfrontace Sandlerova pozadí s tváří Davida Hasselhoffa? Adam Sandler v existenciálním dramatu? Sorry, ale tohle já nebaštím. Buď komedie nebo drama, a když už obojí, pak skloubeno méně násilnou formou. Scénář je nabit zábavnými momenty – od těch jakž takž sofistikovaných až k těm zcela prvoplánovým (ač musím přiznat, že velká plyšová kačena obskákaná postupně všemi vořechy, mě pobavila). Jelikož nejde primárně o rodinný produkt, vyskytne se sem tam i nějaký necenzurovaný vtípek („making of“). Fajn dojem podporuje rovněž herecké obsazení (Sandler skoro hraje, Walken opět šíleně exhibuje, Kate Beckinsale prostě je), jen škoda toho konce. 70% Zajímavé komentáře: Lateef, baruss, wipeout, PogoJoe ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to do nebe volající prdel z čehož jasně plyne omluva pro můj do nebe volající smích o který jsem toho dopoledne obohatil celý Žižkov. Ke konci se to mění trošku v rodinou výchovku, což sice zamrzí, ale i díky famoznímu Sendleráčovi a sexózní Kate nějak výrazně nenasere. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nenávidím Adama Sandlera. Ktosi kdesi vyhlásil, že komerčný úspech tohto trápneho zjavu je jednou z najväčších záhad dnešnej doby, a ja s tým súhlasím. Vždy si po nejakom čase skúsim niečo s Adamom pozrieť, čakajúc nejaké prekvapenie... a zakaždým som znovu znechutený. Tento film sa ešte celkom dal, zapamätal som si z neho niekoľko výrazných gagov (čo si budeme navrávať, prdenie do Hasselhoffovej tváre som si naozaj vychutnal), ale onen príslovečný "ťah na bránku" to nemalo ani náhodou a záverečná "vážna" polhodinka je už len prehliadkou trápnosti a totálnej scenáristickej impotencie, keď tvorcovia zjavne nevedeli, ako uzavrieť príbeh postavený na naozaj solídnom nápade... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler se objevuje stále v lepších a lepších filmech a tento to potvrzuje. Výborná komedie, u které se člověk zasměje ale i zvážní Je to jeden z mála filmů kde se neobjeví aspoň v pár vteřinové scéně Sandlerův kamarád Rob Schneider nebo jsem si ho tam tedy nevšiml. Christopher Walken jako anděl smrti je výborný to samý David Hasselhoff jako šéf. Kdybych měl možnost se znova podívat na tuto výbornou komedii ihned bych šel. Čekal jsem od toho dost a to jsem dostal. Mimochodem z Coraciho se stává stále lepší a lepší režisér. Některé scény byly opravdu výborné. --- Kdo je to ten Derek? – Můj přítel, nejvíc sexy kluk na škole. – No ještě bude rozpálený až mu zapálim dům. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $82,5miliónaTržby USA $137,355,633Tržby Celosvetovo $237,681,299Tržby za predaj DVD v USA $81,280,905 //počet predaných kusov 4,847,223║ Jeden z tých stráviteľnejších filmov s Adamom Sandlerom, aj keď bez jeho klasických humusárien sa to nezaobíde ale aspoň že dej je ako tak stráviteľný, či dokonca aj nesúci nejaké to posolstvo... a k tomu aj tie jeho bláznivé kúsky a zvrhlé vtípky slušne pobavia, prípadne záver pekne emociálne dojme. /videl v kine: 75%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Cival to v podstatě řekl za mne. První půlka je tradiční sandlerovská komika, obalená tentokrát hrátkami s časem, šílenou parukou Christophera Walkena a trochou sci-fi. Potom však začne příběh lomcovat krize středního věku a scenáristé na sebe sami prásknou, že psali Božského Bruce (onen komplex všemocnosti a jeho úskalí... kolikrát jste to viděli?)... ve druhé polovině děj znatelně zpomalí, gagy ustoupí do pozadí a je na Sandlerovi, aby uhrál depresi, poučení a všechno odtáhnul do slzopudného konce. Neříkám, že se to tomu holomkovi nepovedlo, ale musel při tom zalepit spoustu děr a stejně můj jazyk nezbavil hořké pachuti, která se dostaví, pokud se nad filmem pozastavíte jako nad celkem. Ty dvě půlky k sobě vlastně moc nepasují, jako by každá patřila jinam... divné, leč většinou zábavné a díky Kate Beckinsale občas i povinně koukatelné. :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Už jen za ten nápad ovládání života pomocí dálkového ovládání je skvostný. Adam Sandler z něj dostal ještě o kapku víc než jsem očekával a tak jsem s výsledkem spokojený. Hodně Sandlerovského humoru, působí chvílemi zbytečně, ale rozhodně většina rozesměje. Potěší i přítomnost stále hezčí a hezčí Kate Beckinsale(stejně jako nepochopení přeskakování sexuálního aktu s ní pomocí ovladače). Christopher Walken si v životě už zahrál dost podivínů, ale jeho doktor Morty je perfektní napodobenina Emeta Browna z Návratu do budoucnosti. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Nápad je to báječný. Pošoupnou si vlastní život podle potřeby. Dopředu, dozadu, něco přeskočit, zpomalit, zrychlit (trochu problém vidím v tom, že chlapa napadne zrychlit zrovna, když by měl kliknout na zpomalit), vypnout zvuk atd. Do menu bych raději nelezla „ někdy je lepší nechat si určité vzpomínky jenom v hlavě“. Námět je to vážně bezvadný, ale s celkovým hodnocením jsem tak trochu na vážkách ..... ovšem pokud vezmu ovladač a zrychlím některé šťastně dojemné okamžiky americké rodinky, přeskočím několik „humorných“ vtípků, tak tu 4 zmáčknu. Click. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Poloviční sandlerovka. 50% vtipu, 50% srdceryvné story. Sice to moc nejde dohromady, ale obě půlky slušně odsýpají. Tak co, hlavně že Kate je neuvěřitelně sexy v obou. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Rodina na prvním místě. Abyste došli k tomuto zásadnímu rozhodnutí, tak musíte protrpět zhruba sto minut s tímto "komediálním" skvostem. Námět sice jistý komediální potenciál má, to by ho však nesměli do rukou dostat Coraci se Sandlerem. Klik je v první půli klasická rodinná komedie, akorát že bez vtipu. O ty se sice tvůrci tu a tam snaží, ale fekální rádoby-humor typu prdění do tváře Davida Hasselhoffa lze těžko považovat za něco vtipného. V druhé půlce tuto notu sice snímek opustí, zato nasadí další těžký kalibr - cestu za poznáním těch pravých životních hodnot. Navíc s poněkud směšným pokusem o citovou stránku věci. Klik mohla být docela dobrá tuctová komedie ve stylu Božského Bruce... Kdyby byla kratší, bez nefunkčních citově vyděračských scén a hlavně kdyby v ní byl nějaký humor. Je to dokonce horší než klasicky buranské sandlerovky. Proč? Jelikož tohle si hraje na něco víc. Nebýt Sundance, tak jdu s hodnocením ještě níže. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

První část do chvíle, než se Sandlerovi začne posrávat život je fakt hodně vtipná, jenže hned potom vtipy zmizej a začne to bejt docela nudný a zkrachovalý. Ale v celku mám z této komedie příjemný pocit a Hasselhoff je prostě komediální bůh. Christopher Walken taky neuvěřitelně válí a Sandler jede svůj standart. Třešnička na dortu je Kate Beckinsale, které to v "Clicku" sluší nejvíc v celé její dosavadní kariéře. 70% ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Deprese jak hovado. U "lol trapné pathos" scény umírání v dešti jsem řvala (i přesto, že v duchu jsem se sama sobě posmívala) a říkala si, že dám 4*, když to skončí pěkně temně (čemuž jsem samozřejmě vůbec nevěřila). No přece tak vysoko nemůžu hodnotit holywůdské megaklišé o napraveném sobeckém kariéristovi, kterého navíc hraje šulin Sandler! ..... Každopádně kdyby podobný námět vzal do ruky někdo s koulema a zálibou v trýznění diváka, role obsadil neznámými nounejmy a závěr utnul "v tu správnou chvíli", mohlo by to být vážně něco. (3,5*, ale fakt mi asi blbnou hormony) ()

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama