Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Andrew Davis natočil drámu zo záchranárskeho prostredia podľa všemožných osvedčených trikov,stokrát videného storylinu a pod. Vtip je v tom, že ono to celé napriek hereckým "ne-esám", zabijáckej stopáži, pátosu, klišé a všetkému možnému funguje veľmi dobre! Ničím výnimočné ale poctivo odvedené remeslo a "dobrá komercia", ktorá neurazí... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priemerna drama o obetovani zivota z dielne rezisera Andrew Davisa. Scenar je klise, k tomu sice Costner hra obstojne, ale sekunduje mu tragicky Kutcher, ktory vazne nema herecky talent. Tymto filmom som sa o tom zas a znovu presvedcil. Sceny filmu su dost roztahane /vycvik vo vode ...../ a dialogy taktiez. Nuda, nuda a nic viac nez nudny priemerny film. 66 % ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Že mně tento snímek zaujme až tak moc jsem tedy opravdu nečekal. Měl jsem k tomu dva prosté důvody. Režiséra Adrewa Davise. Ano jeho Protiúder se mi libíl, ale čekal jsem, že s kvalitou jeho snímků půjde níž a níž. Ale je to naopak! Druhým důvodem byl Kevin Costner, který si už pár let nezahrál v ničem pořádném. Navíc mám rád filmy, kde se něco cvičí, protože je to vždy zajímavé vidět, co člověk musí umět pro dané zaměstnání. Zachrané akce byli vskutku výtečně natočeny, ale byla jen škoda, že byli naprosto předvídatelné a rovněž konec byl předvídatelný od samého začátku. Když jsem slyšel hudbu ve filmu, tak jsem si říkal, to by mohla být hudba od Trevora Rabina a taky že byla. Jeho styl jde vždy bez problémů poznat a hlavně se vždy jedná o nádhernou hudbu a tímto mi to jen potvrdil. Kevin Costner hraje velmi dobře a je vidět, že je to stále skvělý herec. Ovšem mladý Ashton Kutcher ho hrávě přehrává, protože jeho výkon je opravdu výborný. Tento film mně velmi a mile překvapil. Cca 140 minut jsem se parádně bavil. SO OTHERS MAY LIVE ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Několik fází filmu velmi zdařilých - ať už výcvik v bazénu, Costner mlátící mariňáky či záchraňování kajakářů. Hudba se mi taky líbila, jenže zbytek filmu průměrný, Kutcher pro mě není herec, ale co je snad vůbec nejhorší, tak to závěr filmu, který je tak strašně holywoodsky trapný, že to víc jak na 60% nevytáhnu. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Já to Kevinovi baštil a po delší době (v době uvedení filmu) se opět objevil v něčem jemu šitém na míru. Mám v nesmírné úctě všechny ty chlapíky od jakýchkoliv pobřežních stráží a rescue jednotek, kteří neváhají nasadit kejháky, kdy vám o ten váš už jde... Takže námětově se film trefil do mého gusta. Koneckonců, není to tak dávno kdy jsem si na PC se Sea Kingem CH 124 v záchranářském simulátoru zkoušel vytahovat topící se lidičky z rozbouřeného moře. Já při tom 3x crashnul s mašinou do vln... Naštěstí následoval restart mise a jelo se dál. To ti hoši od Coastal Guard maj pokus jen jeden. Když něco poserou, končí nejen oni sami, ale především vy co se v té vodě už mácháte... --- Ten filmový výcvik mohl být pravda kratší, ale ty akční scény na začátku a na konci opravdu stály za to a mocně mi pumpovaly adrenalin do žil. Já osobně vidím problém v tom, že kdyby hlavní roli nehrál Costner, který svým charizmatem občas přetloukal hluchý scénář asi by jsme tu byli s hodnocením krapet jinde... Tři záchranné vesty. * * * ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)
  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)

Reklama

Reklama