Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben Randall je držitel mnoha rekordů a za svůj záchranářský život zachránil již přes 200 lidí. Jenže jednoho dne má při akci záchranný vrtulník nehodu a zřítí se do moře. Benovi se podaří dostat do člunu, kam vtáhne i svého zraněného kolegu a nejlepšího přítele Carla. Než se jim však dostane pomoci, Carl umírá. Otřesený Ben uvažuje o odchodu, je však přeřazen na místo instruktora v elitním výcvikovém centru pro mladé záchranáře. Dostává na starost 30 mladých mužů a žen, kterým má předat všechny své bohaté zkušenosti. Vrhá se do výuky jediným způsobem, který je mu vlastní, a svými nekonvenčními metodami obrátí celý výcvikový program naruby. Pak narazí na domýšlivého plaveckého šampióna Jakea Fischera. Pozná v něm člověka, který má potenciál stát se nejlepším z nejlepších - pokud ovšem dokáže svůj talent zkombinovat s plným nasazením a vyhnout se chybám, které učinil sám Ben. Jake je brzy nasazen na svou první misi do divokých vod Beringova moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Klasický "výcvikový" film, který udělá ze srágorek muže. Tentokrát téma, pobřežní stráž. 1) Nebýt Kevina Costnera v hlavní roli, film bude o polovic nudnější. On je přesně ten typ herce, který diváka udrží v pozornosti až do závěrečných titulek, jeho charisma boduje a rozhodně nepatří do starého železa. 2) Ashton Kutcher hraje na své poměry velmi dobře. Když opomenu jeho příšerné nadabování, za které nemůže. Jeho projev se mi velmi líbil. 3) Film ukazuje zajímavé výcvikové metody, které jsou svým tématem originální, ale u nichž nemohu posoudit jejich reálnost, protože žádného pobřežního strážníka neznám. 4) Velmi zajímavé a dojemné finále, které kazí jen jeho neoriginalita. Celkově mě film velmi bavil, dokonce jsem se u něj i zasmál. Ukázal mi pohled na rozbouřené moře, z kterého mám respekt a strach zároveň. Ukázal mi jiný vojenský výcvik, než ten s puškou a kliky a přesto byl zajímavý. 80% 03.01. 2010 ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner je ideálna herecká voľba pre takéto projekty a ja osobne ideálny divák pre tento druh filmov. Tým nemyslím, že som dokonalý, ale to, že v takýchto prípadoch dokážem tvorcom kadečo prepáčiť, mnoho vecí prehliadať a len sa nechať dobre baviť príbehom, ktorý môže byť už stokrát prevarený, a tiež plný klišé a zaužívaných postupov (záchranár na vzostupe - nešťastie - psychická trauma - výcvik - comeback - atď, atď, atď..). Vy ostatní si zrejme z môjho hodnotenia odpočítajte jednu hviezdičku. 70% ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Fajn, je to zaujímavé i dojímavé... ale tých klišé! Hlavným zámerom bolo asi nakrútiť film skladajúci poctu záchranárom, posilňujúci americký kult hrdinov a všetko ostatné sa zbúchalo podľa osvedčených, ale aj ošúchaných pravidiel Hollywoodu. Síce pekný film, no sledujúci presne danú a do bodky predvídateľnú líniu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Vymeniť vojenský výcvik za výcvik vo vode, vojenskú záchrannú akciu za záchrannú akciu v Beringovom mori a príbeh je hotový. Popri tom nejaké tie omáčky so vzťahmi, nabitý mužský testosterón a film šliape celkom slušne. Davis proste dostal zadarmo, bez námahy, už dopredu klasický trháčik, ktorý si na seba určite aspoň zarobí. To vodné prostredie a všetko v ňom a okolo neho na mňa síce zabralo, ale nie až tak ako som čakal. Kutcher pomaly vykukáva z nedozretého ksichtíku stupídnych komédií a Costner zabral tak, ako som to určite nepredpokladal. 75%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priemerna drama o obetovani zivota z dielne rezisera Andrew Davisa. Scenar je klise, k tomu sice Costner hra obstojne, ale sekunduje mu tragicky Kutcher, ktory vazne nema herecky talent. Tymto filmom som sa o tom zas a znovu presvedcil. Sceny filmu su dost roztahane /vycvik vo vode ...../ a dialogy taktiez. Nuda, nuda a nic viac nez nudny priemerny film. 66 % ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Více jak 27 tun ledu bylo navezeno do města Elizabeth pro napodobení prostředí na Aljašce. (D3VIL)
  • Postavu Marka Colbyho ztvárnil plavec Mark Gangloff, vítěz zlaté olympijské medaile z Athén 2004. (D3VIL)

Reklama

Reklama