Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měla to být úplně běžná zakázka. Drobounký lupič klenotů Calvin Simms (Marlon Wayans) je najat, aby ukradl drahý královský diamant. Jeho zabedněný parťák Percy ale diamant upustil přímo do kabelky Vanessy Edwards (Kerry Washington - Ray) a jejich dokonalé plány tím poněkud pokazil. A tak když narážejí na Vanessina manžela Darryla (Shawn Wayans), který beznadějně touží po vlastním dítěti, nenapadá Calvina nic chytřejšího, než obléci plenky a hrát si na opuštěné dítě. V nové roli musí přetrpět spoustu ponížení a odporných rodinných vycházek. Hlavně však musí dostat drahokam zpět dřív, než ho jeho “noví” rodiče odhalí. Režie filmu se ujal Keenen Ivory Wayans (Někdo to rád blond). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Když se scénář přizpůsobuje okolnostem, případně okolnosti (výška) se musí nuceně upravit kvůli scénáři, většinou to nedopadá moc dobře. Tady to ale zas tak špatné nebylo a nuceně vytvořená dvojice bratří Wayansů dokázala vytvořit slušnou zábavu. Vtipy byly sice všechny na jedno brdo (ono to ani jinak nešlo), ale některým jsem se dokázal zasmát, a jako komedie na jedno zhlédnutí poslouží Pidihajzlík dobře. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Komu přišlo bizarní první kolo prezidentských voleb, ve kterém spolu soupeřili Žid, Rakušan, Kůrovec, Avatar, jedna kráva, čtyři průměrní Češi a málem i Japonec, ten by si měl pustit Pidihajzla. Zakrslý černoch tam totiž hraje batole, které neustále někoho mlátí do koulí, prdí, mlátí do koulí, prdí, mlátí do koulí, prdí, mlátí do koulí a prdí, až jsem z toho všeho zblbnul a nabyl přesvědčení, že kdyby mi na dveře zaťukala rozkošná Kerry Washington, nejspíš bych ji nakopal do koulí a poprděl. ()

Reklama

Georgex 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se tento film jevil jako jedna z tuctových černošských komedií, která se ničím neliší od podobných amerických komedií. Bylo by tomu asi tak, pokud by tvůrci nedostali poměrně originální nápad zmenšit jednoho ze známé komediální bratrské dvojky Marlon Wayans a Shawn Wayans na půl metrového chlapíka a ten se díky zábavnému příběhu nevydával za dítě. Nutno podotknout, že tento film není žádným filmařským uměním, ale díky vtipným dialogům a mnoha vtipným scénkám si udržuje poměrně solidní tempo a rozhodně dokáže pobavit. Obzvláště scéna, kde se zmenšený Marlon pere s Robem Schneiderem v kostýmu dinosaura mně velmi rozesmála. Herecké výkony jsou na podobný snímek dostačující a potěší i přítomnost několika známých jmen v mini rolích jako například Chazz Palminteri. Celkově se jedná o celkem povedenou oddychovou komedii, která nepatří k pokladům světové kinematografie, ale při špatné náladě rozhodně dokáže pobavit. Moje hodnocení 60% ()

vendy63 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem se tak nenasmála,musím skložit poklonu počítačové animaci protože co provedla s Marlonem Wayansem to opravdu nemělo obdoby. Po letošní lavině komédijí a parodiji mně tohle opravdu pobavilo . Nejzajímavější a nejspíš nejnáročnější roli měl Rob Schneider:-) coby ružový dinosaurus ,jistě semnou souhlasíte . Jen doufám že nebudou točit další pokračování myslím že tomuhle snímku by to neprospělo. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

To je tak hloupý film, že se mi ani věřit nechce, že mu dávám tolik hvězdiček. Bohužel (bohudík) se za dementní slupkou Pidihajzlíka skrývalo i pár těch lepších vtípků a naprosto dokonalý závěr (čímž nemyslím sentimentální "loučení se", ale až scénku v titulkách). Každopádně mi to jednou stačilo a na podruhé bych tenhle film asi musela vypnout okamžitě - kdybych se nechtěla k smrti nudit. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně když Darryl (Shawn Wayans) v noci ohřívá mléko pro sebe a Calvina (Marlon Wayans), tak vyndavá jeho kelímek a položí ho dnem nahoru. Pak je střih a kelímek je dnem dolů, aniž by ho obrátil. (Mr.Hudson)
  • Lochlyn Munro, představitel postavy jménem Greg Phillippe, měl to samé jméno i v prvním Scary Movie. (ČSFD)
  • Percy donese Calvina v psím pelechu před dveře a schová se za keř. Následuje záběr z ulice na dveře a psí pelech a Percy jde vidět za keřem. Darryl otvírá dveře a dívá se na Calvina, přitom je vidět v záběru i keř za kterým má být Percy schovaný, ale Percy tam není. Až se Darryl zavře dveře i s Calvinem, tak Percy vychází z keře. (prochy10)

Reklama

Reklama