Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Hurá, další průměrný biják Lee Tamahoriho, který se může pochlubit vážně zpodělanými triky a hárošovitým Nicholasem Cagem trpícím chronickým anachronismem (heh:)). Trochu mě zamrzelo, že v průběhu celého filmu není vůbec nic řečeno o těch sympatických teroristech, kteří na výsostním území USA hazardují s ukradenou jadernou hlavicí (když jí dokáže ukradnout taková tlupa podivínů, pro bych to nesvedl já) a tím pádem i s budoucností několika milionů tvrdě pracujících lidí. Podle brebentění to byli zřejmě Frantíci (vyloučit nemohu ani Belgičany, lichnštejnské kolonisty nebo Divadelní společnost od Matky Boží), o to víc mi nejde do hlavy jakou měli ke svému odpornému činu motivaci. Ví to vůbec někdo? Dobře, odpovím si sám. Nejpravděpodobnější důvod k odpálení bomby hromadného ničení na věřejném prostranství bych viděl v nemilosrdné expanzi Burger Kingu, předabovávání francouzských filmů, v Ratatouille a v Davidu Lynchovi. Jak to je ve skutečnosti se zřejmě nikdy nedozvím, neboť Pravda je někdě v hlavovém trezoru Lee Tamahoriho - a tam se naštěstí nechystám. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Propanaboha, asi nejslabsi adaptace nejakeho z Dickovych del - a to je co rici, diky jejich mnozstvi, proto jiz asi pomilionte: dekuji R.Scotte za Blade Runnera!... Nevim, co bych mel vytknouti drive, zda "chatrnost deje ci matoznost postav". Cimrmanovska veta zde plati na sto procent, bohuzel. Kdyz k tomu pridame nesmyslnosti daneho filmoveho universa (na zacatku je nam popsan system nahlizeni do budoucna, kterou pak hlavni hrdina v prubehu deje rad prekrucuje) a naprosto dementni zaver, jenz misto pocitu prekvapeni evokuje spise dojem o impotentnich scenaristech, nevyjde nam nic jineho nez jedna velka slatanina a celkove hrube nudny film. A ani Cage s Mooreovou to nezachranuji. V podstate se divim, proc davam i tu jednu hvezdu - nakonec ale, skouknout to slo, ovsem jiz nikdy vice... ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný mierne sci-fi ladený akčný film s Nicolasom Cageom v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o mužovi, ktorý dokáže vidieť dve minúty dopredu, vďaka čomu dokáže ovplyvňovať svoju budúcnosť tým, že si vyberie tú najlepšiu variantu. Chce si žiť len svoj relatívne obyčajný život, pričom čaká na svoju osudovú lásku, lenže čoskoro sa chystá mimoriadne ničivý teroristický útok a tak vytrvalá agentka ho chce na svoju stranu za každú cenu, aby ho pomohol zastaviť. Spracovanie nie je zlé, ale určite sa to dalo podať aj lepšie. Na jednej strane oceňujem, že sa na to dá po celý čas bez problémov pozerať, tempo je svižné a pár sekvencií je dosť zaujímavých a tak si to bez výraznejších hluchých miest väčšinu času udržuje aspoň tú čiastočne nadpriemernú úroveň. Ale zároveň to celé pôsobí tak úplne povrchne, chcelo by to o niečo inteligentnejšie prevedenie, romantická línia je prakticky zbytočná a ten na prvý pohľad zásadný dejový prvok, zabránenie teroristickému útoku je zatlačený úplne do úzadia a tak je film v prvom rade o hlavnom hrdinovi, po ktorom ide agentka. Akcie je tu dosť a je aj celkom vydarená. Určite musím pochváliť jej výraznú rozmanitosť, pričom zaujímavé sú nielen sekvencie, v ktorých ide aj o život, ale aj úplné maličkosti a ani vizuálne nie sú najhoršie, teda až na niektoré triky, len ma trochu sklamal nejednotný štýl zobrazovania danej vlastnosti videnia do budúcnosti, prakticky stále je to zobrazené inak. Najviac sa mi páči finále v prístave, kde je skutočne radosť pozerať na prácu zásahovej jednotky s takouto výraznou pomocou alebo úvod v kasíne. Herecké obsadenie je na tom dobre, Nicolas Cage mi tu vyhovuje, teda aspoň mimo romantiky, sadla mi aj Julianne Moore v úlohe agentky, ani Jessica Biel nie je zlá, len to chcelo výraznejších záporákov. Réžia a technická stránka sú v rámci obyčajných komerčných oddychoviek na slušnej úrovni, len tie efekty nemuseli byť miestami až tak moc digitálne. Takže určite to mohlo byť aj omnoho lepšie, ale aj tak je Next aspoň svižná zábava na jedno, dve pozretia. 64% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. 8:09 [2:10] ,2. Give Me Two Minutes [3:19] ,3. Destiny [2:07] ,4. Pier 18 [3:37] ,5. Carlotti Defines [2:50] ,6. A Few Minutes of Your Time [3:19] ,7. Multiple Point Surveillance [2:34] ,8. Who Knows What's Safe [4:04] ,9. Breaking News [4:08] ,10. Second and Broadway [2:44] ,11. No Good Deed Goes Unpunished [2:06] ,12. Looking for a License Plate [2:09] ,13. Shadow Group [2:04] ,14. All Elements Execute! [2:05] ,15. A Show of Character [3:39] ,16. I Believe Anything's Possible [3:41], ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Cris Johnson má vrodenú veľmi výnimočnú, zvláštnu schopnosť. Dokáže predvídať svoju vlastnú budúcnosť. Vie čo sa stane, skôr ako sa to stane. No vidí len udalosti, ktoré sa ho nejak bezprostredne týkajú a iba dve minúty dopredu. Moc zaujímavý námet na sci-fi snímok. Určite si skusím zohnať literárnu predlohu od P.K.Dicka. Tento film ma však nijak zvlášť neohúril. Dalo sa z toho vyždímať omnoho viacej ako len zopár nadupaných záberov. Scenár sa mi zdal akýsi nedotiahnutý, prázdny. Nicolas Cage odviedol očakávaný profesionálny výkon, Julianne Moore ako agentka FBI nič moc. Najviac ma potešila krásna Jessica Biel, ktorá svoju úlohu zvládla skvele. *** ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Ve scéně, kdy únosci přenášejí Liz (Jessica Biel) připoutanou ke kolečkovému křeslu s výbušninami na střechu, zapne jeden z teroristů na křesle mobil, přes který má být křeslo odpáleno. To by ale nemělo fungovat, neboť policie vypnula nad městem celou mobilní síť. (Brodyman)
  • Motel Cliffhanger je ve skutečnosti restaurace nacházející se blízko Crestlinu v Kalifornii, v San Bernardino Mountains. (ČSFD)
  • Povídka "Zlatý muž" Philipa K. Dicka, na které je film volně založen, vypráví o mutantovi, který má zlatavou srst a dokáže předvídat nejbližší budoucnost. Je na útěku, protože tito mutanti jsou určeni k likvidaci. Nicolas Cage (Cris Johnson) sice není ve filmu mutantem se zlatým porostem, ale nosí po většinu času matně zlatou koženou bundu. (Bertramm)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama