Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

NEXT je adaptací povídky Golden Man od jednoho z největších velikánů světové sci-fi literatury P.K. Dicka. Cris Johnston (N. Cage) je obdařen schopností vidět do budoucnosti a také určovat správný tok budoucího času. Novodobý mesiáš, který musí spasit lidstvo a především svou rodinu. Někdy to ale osud zařídí tak, že si musíte vybrat jedno, nebo druhé... Možná ale existuje ještě nějaká DALŠÍ... možnost. Každému, kdo si přečte jména tvůrců, musí být jasné, že nás letos na jaře čeká dokonalá akční podívaná se sílou bomby hromadného ničení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (802)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka to rozhodně. Nicméně domnívám se, že jí šlo i více rozvinout a navrch přidat ještě nějakou tu akci. To by se pak asi ovšem muselo jednat o velkofilm, který by svou délkou překročil dvě hodiny. Já sice nejsem příznivcem podobných spektáklů, ale v tomto případě by to opravdu nebylo vůbec na škodu, protože zde je celé to atraktivní téma poněkud naťuknuto a nedotaženo. Jak jsem uvedl myšlenka rozhodně dobrá, ale na víc hloubavý film to zpracování nestačí. Akční scény se mi líbili, ale zase akce je málo na to aby nějak výjimečně zaujala. Cage je pak ve své roli naprosto standartní a průměrný. Kretschmann jako záporák je vynikající, ale bohužel má jenom velmi omezený prostor takže ve výsledku z toho vychází tak nějak velmi průměrné akční sci-fi které, ale rozhodně mělo potenciál na to aby nabídlo mnohem víc. Naštěstí konec který staví všechno na hlavu je celkem zajímavý a kreativní a tak se domnívám, že se ten film dá bez problému shlédnout. Povídku jsem nečetl, takže nemůžu porovnávat, ale tohle nakonec celkem ušlo. Nemám s tím nějaký zásadní problém.55% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Dúfam, že sa nebudem musieť smiať.“ Kým novozélandský režisér Lee Tamahori sa ako-tak drží a na väčšinu jeho filmov sa dá pozerať (DNES NEUMIERAJ, BOSS, NA OSTRIE NOŽA, XXX: NOVÁ DIMENZIA, AKO PAVÚK), Nicolas Cage začal vykazovať povážlivé kvalitatívne výkyvy už v roku 2000 (nemožný výkon z MANDOLÍNY KAPITÁNA CORELLIHO patril ešte k tomu lepšiemu). Ani Julianne Moore už nie je zďaleka takou zárukou kvality, ako v roku 1997 (nominácia na Oscara za HRIEŠNE NOCI). A Jessica Biel... nuž, Jessica Biel je proste Jessica Biel. Preto som sa na ich spoločný projekt, sci-fi NEXT, zvrhlo tešil ako na blbosť, pri ktorej vypnem. A vlastne som dostal presne to, čo som čakal. Čo ale neospravedlňuje celkový amaterizmus tvorcov, ktorí s chuťou vyhodili von oknom na smetisko rozpočet, ambície, P.K. Dicka, inšpektora Columba a výborný nápad „dve minúty dopredu“ (ktorý využijete rovnako dobre, ak balíte dievča svojich snov, tak pri úteku pred políciou). Jeho funkčnosť si však v praxi neviem dosť dobre predstaviť. Nevraviac o tupých žvástoch na tému „Ak je každý náš krok vopred daný, aký by malo zmysel žiť?", ktoré sú také kvázi filozofické, že filozofiu degradujú na prázdne a veľmi nudné plkanie. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Rutinér Lee Tamahori odvedl svůj standard a tak tu máme další průměrný akční sci-fi snímek na motivy Dickovy povídky. Je to koukatelné, ale absolutně nic zde není alespoň mírně nadprůměrné. Z výkonu Julianne Moore úplně čiší jak moc jí to nezajímá, Cage si odstojí svoje a Jessica se prostě jen ukazuje. Film díky námětu zasluhoval pár vizuálních nápadů - toho však bohužel Tamahori evidentně není schopen. Místo toho sem násilím vecpal několik strašlivě vyrenderovaných CGI scén, které jsou zcela, ale zcela zbytečné (průskok před vlakem či padající klády; opravdu to nešlo klasicky za pomoci kaskadérů?). Solidní průměr na zaplácnutí deštivého dopoledne. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Next ve mně nezanechal žádné dojmy a nevyvolal v podstatě žádné emoce. Po zhlédnutí jsem měla pocit, jako bych ho ani neviděla. Ničím zajímavý či poutavý scénář. Nejvíce zapamatovatelných pro mě bylo pár hezkých, romantických chvilek Nicolase a Jessicy. Uvažuji nad tím, že od pádu do průměrných hlubin ho zachraňuje jen zdařilé, hvězdné obsazení a pár dobrých, avšak prchlavých scén. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Stáva sa, že sa rozšíri správa o vraj výbornom filmu, no nakoniec sa musíte nepríjemne sklamať, a niekedy sa stáva, že správa o filmu neveští nič dobré, a máte strach, že premrháte desiatky minút svojho života. Tento druhý prípad máva lepší koniec, pretože môžete byť príjemne prekvapený. A aj keď to nebolo nič svetoborného, záhadnosť Cage-a (subjektívny faktor), a krása Jessici Biel mi úplne stačila na priemernú podívanú. Jedinečnosť však pridala za každým inak prevedené jasnovedectvo a záverečný zvrat Future in the eyes. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (16)

  • Televizní moderátor Jeff Michael hraje sám sebe. (Terva)
  • Časti filmu sa nakrúcali v San Bernardinu, v Kalifornii. (Greenpeacak)

Související novinky

Kazatelova dcera a prostitut

Kazatelova dcera a prostitut

23.02.2006

Představitelka rebelující dcery kazatele v kdysi nezdravě populárním seriálu 7th Heaven, herečka Jessica Biel, doplní Nicolase Cage a Julliane Moore v hvězdném obsazení sci-fi thrilleru NEXT.… (více)

Reklama

Reklama