Reklama

Reklama

Spider-Man 3

  • USA Spider-Man 3
Trailer 2
USA, 2007, 139 min

Nesmělý student Peter Parker stále bojuje jako Spider – Man proti zločinu. Stále je zamilovaný do kamarádky Mary Jane Watsnové, která právě získala hlavní roli v muzikálu Vzpomínky na Manhattan. Přestože si Peter užívá přízně lidí, médií i Mary Jane, kterou se chystá požádat o ruku, nad jeho životem už se opět stahují mraky. Z meteoru, který dopadl nedaleko místa, kde trávil romantický večer se svou láskou, vyleze černý sliz a přilepí se k jeho mopedu. Uprchlý trestanec Flint Marko, který chce získat pro svou těžce nemocnou dceru Penny peníze na léčbu, spadne na útěku před policií do testovací jámy, kde právě probíhá experiment s demolekularizací. Ta promění jeho molekulární strukturu a smísí ji s pískem na dně jámy, čímž dá vzniknout zcela nové bytosti, Sandmanovi. Navíc je tu Harry Osborn, který Peterovi vyčítá, že mu přebral Mary Jane, a také věří, že Spider – Man zabil jeho otce. Petera, který se dozví, že vrahem jeho strýčka mohl být Flint a nikoli Carradine, se zmocní černý sliz a jako symbiont ho zcela ovládne. Peter se začíná měnit. Jeho síla, energie, ale bohužel také agresivita rostou a jeho temné já ho postupně začíná ovládat. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 075)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Strašně rozporuplný film se zbytečně přetaženou stopáží. Raimi se z chyb, které udělal v prvních dvou filmech nepoučil, ba co, on je dokonce prodloužil a dovedl do extrémní trapnosti. Scénář je špatný, ale opravdu hodně. Zahazuje celou původní mytologii a vytváří novou mnohem horší. To co v prvních dvou filmech prošlo tady bije do očí a háže Parkera do nelogických situací, kde se chová víc než divně (ani nejde použít slovo namyšleně) a shazuje se před divákem. Člověk se doslova modlí za to až si Parker na sebe navleče oblek nebo se příběh bude věnovat jednomu z mnoha záporáků. Akce je jako vždy výborná a Venom podle mého nezklamal, jen je ho tam po čertech málo. Sandmanovy vychtávky patří k vrcholům filmu, i když samotný Flint Marko pusobí taky dost křečovitě. Největším překvapením se však stala postava Harryho Osborna, který se stal mnohem větším hrdinou než samotný Spider-Man. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Asi jsem pohan, ale z určitého hlediska je to nejzábavnější Spiderman. K Raimiho sérii a postavám jsme si nikdy nevytvořil silné citové pouto, takže mi to bizarní znásilňování Spidermanova otravného "mirkodušínovského" charakteru netrhalo srdce/neuráželo, právě naopak. A rozhodně obsahuje nejlepší akční scény série. 70%. P.S. Ale tady opravdu nebylo kam dál pokračovat. Věřím, že Marc Webb to vytáhne na úplně jinej level ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Po geniální dvojce se Raimi a) dal k nějaké sektě vyznávající všeobecnou lásku a pochopení, b) na drogy, c) prostě zbláznil. Jak jinak si vysvětlit ty citové hyperboly, ve kterých Peter tancuje na ulici v dokonalém kvádru, či dostává od tetičky ty nejkýčovitější ‚rady do života‘. Všechno je tak nadsazené, že to prostě NEMŮŽE být myšleno vážně a Raimi si jednoduše dělá z diváka víc jak dvě hodiny absolutní prdel. Uznávám, vstřebat se to dá opravdu těžko. Na druhou stranu tak ale opravdový problém vidím v nedotažených postavách, kde zvláště záporákům chybí pořádná motivace (jinak Sandman i Venom parádní) a vlastně chybí absolutně všem. Taktéž škoda některých odfláknutých triků v akčních sekvencích, kde to v kontrastu s dokonalým Sandmanovým zrozením vypadá hodně blbě. V součtu dost nevyrovnaná jízda, která ale ani na vteřinu nenudí, i když jsem se občas přistihnul, že zírám s hubou dokořán a nebylo to jenom na tu nabušenou akci. Teď za čtyři, ať nežeru, s tím, že někdy časem si to musím dát znova, abych si to fakt srovnal. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Sam Raimi, Ivan Raimi, Alvin Sargent / Based on characters by Stan Lee, Steve Ditko | Hudba: Danny Elfman, Christopher Young, Deborah Lurie | Produkcia: Avi Azard, Laura Ziskin, Grant Curtis, Stan Lee, Kevin Feige, Joseph M. Caracciolo | Distribúcia: Clumbia Pictures | Štúdio: Columbia Pictures, Marvel Entertainment, Laura Ziskin Productions | Rozpočet: 258 miliónov $ | Tržby: 890,871,626 $ || Jeden z viacerých mojích komentárov tu na čsfd, ktorý záhadným spôsobom zmyzol... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Poslední exkurze po newyorských střechách, s Peterem Parkerem alias Spider-Manem. Zde se dočkáme hned tří záporáků, asi nejlepších triků z celé série (např. ztvárnění Sandmana bylo opravdu super) a také zajímavého, trošku komplikovaného příběhu. Náš oblíbený hrdina Spidey totiž tentokrát není jen ten klaďas, jak ho známe, ale kvůli jistým vlivům černé hmoty se dostane do potíží, kterým jen těžko bude čelit. Dokáže to? Skvělé zakončení jedné z nejlepších komiksových trilogií a Raimiho přesný zásah do mého diváckého vkusu. Největší emoce, nejlepší díl. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (83)

  • Jedná se první film o Spider-Manovi (Tobey Maguire), který nezískal alespoň nominaci na Oscara. (karlik4801)

Související novinky

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

Joseph Gordon-Levitt je Sandman

19.12.2013

Nepleťte si jej s „přesýpacím“ záporákem ze Spider-Mana 3. Tenhle Sandman je vládce snů a pochází z komiksové série napsané kultovním fantasy spisovatelem Neilem Gaimanem (autorem Hvězdného prachu).… (více)

Pokračování, pokračování, pokračování

Pokračování, pokračování, pokračování

10.03.2012

Americká kina se po zimní mizérii konečně teší solidní návštěvnosti. Hned několik filmů si vedlo tak dobře, že studia okamžitě nařídila pokračování. Především se daří Cestě na tajuplný ostrov 2,… (více)

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

Zdřímněte si u televize s Neilem Gaimanem

04.09.2010

Sandman je komiksový fenomén. Samozřejmě nemyslíme přesýpacího recidivistu ze Spider-Mana 3. Sandman, kterého stvořil fantasy spisovatel a komiksový scénárista Neil Gaiman (foto), je Pánem snů,… (více)

Reklama

Reklama