Reklama

Reklama

Invaze světů

  • USA H.G. Wells' War of the Worlds
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Civilizace je v ruinách, zemi napadla nepřátelská rasa. V okamžiku pokrývají impozantní "Walkers" celou planetu a ničí vše, co jim stojí v cestě. Mezitím, co si vetřelci podrobují město za městem a zanechávají za sebou jen lidské kostry, hledá jeden odhodlaný muž zbraň, která by zvrátila situaci. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (125)

Godhaj odpad!

všechny recenze uživatele

,,Sledoval jsem Simpsonovi, když přišel první démon." Tento film se snaží po vzoru Spielbergova filmu navodit pocit nebezpečí obyčejných lidí, kteří stojí proti naprosto neznámé hrozbě. Tento záměr však nevychází. Prostředí je nevěrohodné a mimozemšťané jsou legračně zpracovaní, takže se nedaří vybudovat tu správnou atmosféru. Scénář herce vodí sem a tam a dává jim do úst často velmi podivné repliky (hlavně u kněze). Herci samotní velmi přehrávají, což je poměrně zábavné, ale to asi nebylo režisérským záměrem. Jedna z mála věcí, co se povedly, jsou některé opravdu pěkné záběry širé krajiny zpustošené válkou s nezvanými kolonisty. Tyto záběry však bohužel trvají vždy asi jen vteřinu, takže je divák ihned hozen nazpět do nefungujícího filmu. ()

Han22 odpad!

všechny recenze uživatele

Jo přežil jsem to... ale řeknu Vám lidi, že tenhle film je v žánru sci-fi něco jako Lunetic v hudbě :-) Jen 4 základní věci, které mě sraly nejvíce: 1) Efekty, které vypadají jak z 80. let, případně radši nejsou vůbec ukázaný. Při prvním pohledu na obří kráčející cosi jsem si vzpoměl na klasický Souboj Titánů. 2) Neustálý WTF momenty, které vrcholí když jeden z hrdinů prostě zvedne kulisy chajdy, podleze ji a zevnitř otevře bez klíče předtím zamčené dveře, načež se oba hrdinové v této "pevnosti" skryjí. 3) Kněz a jeho desetiminutové monology o bohu jsou vskutku k nepřežití... připadal jsem si jak v nějaké sektě. 4) Celková naprosto totální nuda, demence, neakčnost a zoufalost. ()

Reklama

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Občas dostanu chuť povozit se po nějakém výgrcu. Tentokrát jsem na to šel z gruntu a vybíral si podle žebříčku dvaceti nejhorších snímků na ČSFD. Bohužel nejhorší neviděný film, který byl ke stažení na Ulož.to, byla až desátá Invaze světů, protože Olmerova zvěrstva chrání producenti před pirátstvím jako oko v hlavě (nehodlám za to platit ani korunu). Dostal jsem tak nějak to, co jsem čekal. Je to celé nehorázná nuda, postavy se „vyvíjejí“ skokem, protože scenárista si to zrovna přeje, ne proto, že by k tomu vedl přirozený oblouk. Nejatraktivnějším momentem je asi první minuta po úvodních titulcích, kdy manželka hlavního hrdiny ukáže kozy. Nic zábavnějšího už se ve filmu nenachází. Náboženská tematika mi ve filmu nevadí, ale tady jsem se modlil, ať už pastor Victor drží hubu. Na efektech potěší, že se je filmaři snažili udělat prakticky, ale na rok 2005 je to slabota. Vrcholem výsměchu je pak ústřední postava, pojmenovaná George Herbert. Chápete? George Herbert. Jako Herbert George Wells. Ten spisovatel. Jo. (1 169.) ()

TenPravy odpad!

všechny recenze uživatele

Jdu tak s kamarádem do půjčovny DVD a protože jsem minulý týden viděl Válku Světů, tak si s kamarádem řekneme, že to bude asi podobný...celý film je ve sklepě, kde občas vleze chapadlo a nějaký zmatený děda, asi na kodeinu, tam pořád cosi mluví, do toho zas chapadlo a světlo z baterky....dokoukáno do konce, jen proto, že nám nic jinýho nezbylo. ()

Anakikin 

všechny recenze uživatele

Tak abych se přiznal, moc jsem nepochopil, proč tenhle film vůbec vznikl. Snad jedině jako splnění dávného snu režiséra, ale každopádně se v tomto případě jedná o průšvih. Takřka souběžně totiž vyšla Spielbergova verze, která vyhrává stylem K.O. Ať už se budeme bavit o hercích, kameře, trikové složce, lokacích nebo zvuku, pokaždé s přehledem vítězí Spielberg. Možná kdyby vyšel tenhle snímek ještě před rokem 1989, nemusel by být označen jako propadák, ale třeba pouze jen jako průměrné sci-fi. Avšak i o tom docela pochybuji... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama