Reklama

Reklama

Obsahy(1)

...aneb návod, jak si konečně dosyta užít prázdniny.  Panic je nanic je mottem hlavních hrdinů, tří šestnáctiletých kamarádů z Prahy. Ničím se neliší od svých vrstevníků, problémy jim dělají jak předpotopní rodiče a většina dospělých, tak hlavně věk. Nejsou totiž ještě opravdovými muži, ale samozřejmě dětství už mají dávno za sebou. Chtějí strávit prázdniny společně, jenže Vašek dostane k narozeninám od babičky poukaz na zájezd k Balatonu. Honza s Jirkou se proto vypraví na vandr bez něj. Vašek si ale nenechá prázdniny zkazit, uteče z autobusu plného důchodců a vydá se za kamarády. Setká se s nimi v hospůdce v zapadlé vesnici, kde se zrodí úžasný plán. Seznámí se s místní kráskou, která by moc ráda strávila alespoň část prázdnin v Praze. Jirkovi rodiče jsou služebně v Paříži, a tak s ní kluci na pár týdnů vymění jejich luxusní vilu za zchátralý statek. Prožijí báječné dny, zažijí spoustu neuvěřitelných a ztřeštěných příhod se starousedlíky, navážou nová přátelství a s pomocí místních dívek se z nich možná konečně stanou chlapi... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (618)

castor odpad!

všechny recenze uživatele

„Scénář byl plný vtipu, který vychází z reálných situací, do kterých se mladí kluci zákonitě dostanou, když nemají žádné zkušenosti s holkama. Přišlo mi, že má silný autentický výraz pro mladou generaci. To bylo pro mě rozhodující, proč jsem scénář přijal.“ - Tj. jen krátký, pro zoufalého diváka „lehce“ rozpačitý, úryvek z rozhovoru s režisérem snímku. Já osobně bych naopak ústřední trio spolu se "scénáristou" posadil na patník a nacpal do nich nějakou násilnou metodou (abych jim to vrátil) nutnou dávku logiky a inteligence!! Na některé skoky v ději nás nikdo neupozorní, na zoufalé dialogy tvůrci asi chodili do nejvzdálenějších končin někde v Horní Dolní, jejich konání srážené hubou k zemi prostoduchými reakcemi dohání k slzám – stejně jako ztrapňování hereckých legend (Milena Dvorská). Do závěrečných titulků vede cesta bolavá, okořeněná měřením předností Šárky Vaňkové, která vlastně žádná prsa nemá!! K tomu všemu nevýrazná kamera kroužící neustále kolem intimních partií hlavních hrdinek, až to místy hraničí s pedofilií.. Děkuju nejen za slibného režiséra Marka S. Waterse, za Sexbombu od vedle, za Chrise a Paula Weitzovi, kteří leccos odstartovali, když přivřu oči, tak i za kdejaké jiné „poprcičkovské“ komedie z americké provenience, ale i za toho Kotka s Mádlem. Po shlédnutí Panice si člověk srovná v hlavě jejich význam. Nejnižší možné hodnocení nedávám za nějaké zásadní znechucení (režisér s tělními tekutinami naštěstí nevyrukoval - navíc oproti mladšímu Ro(c)ku podvraťáků není tak smutně vulgární), nýbrž za naprosto nenápaditý odvar zvučnějších teenagerovských komedií, laciný soundtrack, za podprůměrné herecké výkony, bez jakéhokoliv náznaku humoru, originality, stylu. A už jen za to neustálé tlemení (tak ve stopadesáti případech jsem netušil, čemu se vlastně smějí) bych je všechny na onom METRU oběsil!! ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Film je nanic. Nějak nechápu jak můžou dvě skvělé české herečky, Květa Fialová a Milena Dvorská, vzít roli v něčem takovém. Jestli tohle mělo být něco jako Prcičky, tak se pořádně sekli. U Prciček jsem se smála, tady ne. Neustále se utvrzuji v přesvědčení, že se český film posledních let utápí v bahně. Takovéto filmy to jenom dokazují. Škoda vyhozených peněz. To je rovnou mohli vyhodit z okna nebo věnovat na charitu. ()

Reklama

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Český pokus o Prci, prci... s ohavnými nehercami, ktorí majú zjavne nejakú vývojovú chybu, pretože ani ten stokrát videný scenár nevedeli ani poriadne vysloviť, ani interpretovať. Ak teda o nejakom scenári môžeme hovoriť, ide skôr len o výplod starého neukojeného idiota. Film orientovaní pre pubertálnych nedoukov a adeptov ochotníckeho divadla. ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Jestli se tímto způsobem baví a uvažují dnešní teenageři, tak je mně jich upřímně líto. Ale pravda spíš bude, že doby a situace neznalí tvůrci mysleli, že se trefí do vkusu dnešních náctiletých, ale to se šeredně spletli, předpokládám, že se nepobavily ani ročníky 1999/ 2000. A že u nás nejsou peníze na nové filmy? Pokud jsou podobného ražení jako tento, pak nemáme čeho litovat. ()

MATADOR odpad!

všechny recenze uživatele

Nějaká česká sebranka se rozhodla natočit české Prci,prci,prcičky. To se ale samozřejmě nepodařilo a tak banda ubohejch náctiletejch fracků běhá kdesi. A k tomu ze Superstáru přiběhne absolutně nudná,ničim nevynikající Vaňková! Ano tento film je asi pro pubertální část publika, ale i tak co to sakra je ? Radši tu i hodinu a půl budu koukat hezky z okna! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Do českých kin na film přišlo 82,7 tisíc diváků, kteří v pokladnách nechali 7,1 milionu Kč. (NIRO)
  • Kapela, která hraje v hospodě na vesnické zábavě, je UDG. (Indy21)

Související novinky

Michal Hruška vítězem filmových cen Artur

Michal Hruška vítězem filmových cen Artur

17.06.2015

Ceny v prvním ročníku soutěže krátkých filmů Artur, kterou pořádá televize Óčko, byly předány. Reportážní video můžete zhlédnout zde. Filmoví nadšenci poslali přes 50 filmů, porota vybírala mezi 29,… (více)

Reklama

Reklama