Reklama

Reklama

Československý filmový týdeník

(seriál)
  • Slovensko Československý filmový týždenník

Obsahy(1)

Aktuální záznamy událostí pro Československý filmový týdeník před padesáti lety jsou dnes již historickým dokumentem. (oficiální text distributora)

Recenze (127)

FireTight 

všechny recenze uživatele

Máte pravdu, musím ještě tu jednu hvězdičku do svého hodnocení přidat. Československý filmový týdeník je totiž nádherným (a zatraceně dlouhým) zdokumentováním jednoho období našeho národa. Uvidíte prakticky cokoliv - jak soudruzi v ocelárnách pracují s ocelí, jak soudružky selky dojí krávy, důležité návštěvy sovětských špiček, směšné problémy kapitalistických států... no zkrátka všechno, co se tehdy dělo u nás i ve světě upravené do "prokomunistické" podoby. Objektivně tedy opět nelze hodnotit, ale pro člověka, který tu dobu nezažil (například já) jde o unikátní záběry mapující náš stát po dobu skoro čtyřiceti let a také příležitost podívat se, jak to tehdy vlastně "vypadalo" (ty uvozovky berte jako opravdu VELKÉ). ()

butnot 

všechny recenze uživatele

Opravdu nesdílím pocity některých "rozhněvaných" mužů, kteří to házejí do odpadu a tvrdošíjně kritizují ve svých komentářích. Já se musím přiznat, že se vždy upřímně bavím. Ta zanícenost pro budovatelský program, ten cit pro patos a tak věrohodné vylíčení zrádných imperialistů. Kde to dneska najdete? Zkrátka "krásné" časy, kdy propaganda byla tak nádherně černobílá a každý věděl, kde je pravda. ()

Reklama

Olivier 

všechny recenze uživatele

Kultovní záležitost. Kouzelně nadšený hlas uvědomělého komentátora vás informuje o tom, že závazky byly překročeny o 137 procent, kombajnisté sklidili o 300 tun obilí více než loni, soudružka Kropáčková nadojí pomocí nové sovětské metódy 6,4 litru mléka a hrdinný korejský lid nadále vzdoruje válečným štváčům z Vašingtónu. A já u toho vždycky umírám smíchy. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

"soudružka Voloďová dostala vyznamenání za svou práci a přínos socialistické společnosti, protože se jí podařilo splnit plán na 290 %....Už ne zdaleka tak úspěšný byl soudruh Kováč, který splnil na pouhých 120 % ovšem s příslibem světlejších zítřků..".......tak tenhle blok zpráv mě vždycky hodně bavil............moje hodnocení = 8 z 10. ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Keď sa dá a ide to v televízii stále si to s chuťou pozriem. Rád bádam tu dobu ktorú som nemal možnosť zažiť (chválabohu že nie). Neraz sa natom náramne bavím a žasnem nad hlavami čo podobné absurdity vymýšľali. Akože toto sledovať pred každým filmom v kine no ďakujem pekne. Odporučujem si prečítať veľmi nápaditý postreh uživatela petaspur ktorý ho k tomuto dielu vyjadril vo svojom komentári. 74% ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama