Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kultura.cz je publicistický magazín, který vám přináší informace, rozhovory, reportáže, portréty, názory kritiků a zajímavosti ze všech oblastí české kultury. Zkuste se společně s námi orientovat ve světě divadla, výtvarného umění, architektury, designu, literatury, filmu a hudby. Chceme být aktuální – natáčíme věci, které, pokud vás zaujmou, můžete v nejbližších dnech navštívit, poslechnout si, zhlédnout či přečíst.

Týdeník vysíláme každou neděli z Prahy v 19:35 na ČT2. Sobotní vydání ve stejnou dobu připravuje střídavě ostravské a brněnské studio. Pod stejnou znělkou, jen v rozdílné barevnosti. A když už jsme zmínili znělku, je z dílny mladých tvůrců studia Tobogang a hudbu k ní zkomponoval Ondřej Soukup.

Pravidelně tu naleznete rubriky:

* Reportáž, Rozhovor a Portrét
* Buďte v obraze – informační blok o kulturních událostech v hlavním městě a Čechách v nastávajícím týdnu
* Kritická židle – dobré i špatné zážitky kritiků z jednotlivých kulturních oblastí
* Soutěž pro pozorného diváka o ceny (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Kulturní magazín s evokací interaktivního názvu Kultura.cz má vše, co má takovýto pořad o kultuře mít - odvahu neorientovat se na konzumního diváka, konečně smysluplnou kritickou židli (dosaď subjektivně vhodnější: křeslo, okénko...:-)), zaostření na veškeré zákoutí české potažmo československé kultury a snaha mapovat celé její spektrum včetně mediálně hodně opomíjené oblasti českého konceptuálního umění, mladých českých malířů (kde je konec legendární Artróze?) atd. Kultura.cz není úplně dokonalá, úroveň jednotlivých příspěvků je mírně kolísavá, ale jde po dlouhé době o skutečně ,,veřejnoprávní" pořad, který se alespoň vzdáleně blíží nedostižné literární revue Třistatřicettři... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo v České televizi dostal rozum a nebojí se produkovat magazín o kultuře s pořádným kritickým nadhledem, který je jeho podobným ale bezubým bratříčkům tak cizí. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Náhled na svět kultury prostřednictvím veřejnoprávní České televize by se dal určitě dělat lépe, ale vzhledem k tomu, že nemá konkurenci, hodnotím vysoce pozitivně, že "máme" alespoň toto. ()

Joostas 

všechny recenze uživatele

Každý pořad,kde se nepromenují v debatách Lombrosovy typy zločinné je hoden pozornosti.I když i do tohoto magazínu často prosáknou stupy z politiky. ()

Reklama

Reklama