Reklama

Reklama

Ordinace v růžové zahradě

(seriál)
  • Česko Ordinace v růžové zahradě 2
Ukázka z filmu 1
Rodinný / Drama
Česko, (2005–2024)

Hrají:

Linda Rybová, Roman Zach, David Prachař, Dana Syslová, Ladislav Potměšil, Otakar Brousek st., Tomáš Krejčíř, Pavel Nový, Daniela Šinkorová (více)
(další profese)

Série(22) / Epizody(1349)

Obsahy(1)

Den co den balancují na hranici možného. Nikdy nevzdávají boj za pacienta i své vlastní štěstí.  Nové díly seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 slibují další dramatické příběhy kamenických lékařů – chirurgů, pediatrů a gynekologů. Jsou opět vyprávěny s energií, empatií, emoce střídá humor a překvapení. Naši chirurgové zažívají drama téměř každodenně, den co den balancují na hranici možného. Každý po svém, ale všichni bravurně, dobře znají cenu života. Nedají se, nevzdávají se v boji za pacienta i své vlastní štěstí... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 1

Recenze (1 187)

kajda.l odpad!

všechny recenze uživatele

Koktající lékaři neschopní sdělit "diagnózu" nebo jinou špatnou zprávu, a když už, tak s pochybnou lítostí a sentimentalitou v hlase, jsou k nevydržení. Stejně tak dialogy a vrchní sestra Bára Štěpánová. První sérii jsem kdysi ohodnotil střízlivou dvouhvězdou. Ovšem nálož dalších desítek dílů už je k nevyržení a hodná k recyklaci. Hodnota celého produktu nula - odpad! ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Začátek seriálu začal docela slibně, pak už se to začalo strašně natahovat a kvalita rapidně klesala. V televizi se na to občas dá dívat, ale většina dílů za moc nestojí. Poslední dobou, když čas od času na to mrknu (kousek jednoho dílu), tak mi přijde i nehorázně slabý scénář, kdy každou chvílí spí jeden chlap s jinou ženskou a jiná ženská s jiným chlapem, což je dost úsměvné, nebo spíše trapné. Herci už hrají monotóně, už mě moc nebaví. Ani ten Petr Rychlý, který hraje od začátku tohoto seriálu. Takže ve výsledku velká slabota. Hodnotím na 20% = * ()

Reklama

Tosim odpad!

všechny recenze uživatele

S těmi českými seriály je vážně potíž. Ale ještě větší potíž je se scénáristy a hlavně scénáristkami, IMHO. Mnohem větší, než s inscenační chudostí, marketingovou lácí a dialogovou skřípavostí. Ženy. Ano, jsou hybnou silou. Některé z nich jsou naštvané, agresivní, jiné aktivní, vynalézavé a emancipované. Další rezignovaly a nechtějí víc, než mají. A ženy, které tvoří pro ženy, se nezřídka kdy ohánějí feminismem. Nad Bestiářem Báry Nesvadbové jsem byl nasrán, u tohohle jsem spíš smuten. Irena Obermannová, jedna ze spoluscénáristek této "věci," píše knihy o ženách, jež jsou aktivní, vynalézavé a emancipované. Chytré. Nechtějí si nic nalhávat a nedají si nic nalhávat. Právě v tomhle je ten seriál zákeřný. Mamky na MD, maminy, babičky, staré panny, všechny sem! Spokojte se s málem! Co na tom, že někde jinde vás někdo stejný nabádá k opaku, teď si sedněte, nechtějte něco víc, něco kvalitnějšího, slepě zírejte na to, co už jste viděli nečetněkrát a nebojte se, bude to jen třikrát proloženo osmiminutovými reklamními bloky. Ale budou tam zvířátka, jogurty a vložky. Pro každého něco. Jo jo. Vím, že "někdo ty složenky platit musí," ale pevně věřím, že tenhle otřesný, ničeho si nevážící argument brzo někdo rozbije v prach. Jen tak dál a dopadne to s vámi hodně blbě, pokrytkyně! :-( ()

Niktorius odpad!

všechny recenze uživatele

Prosímtě Leňo, tohle si nečti ;-) Je to tak, neuvěřitelně sračkoidní seriál kupodivu přitahuje k obrazovce početné (zejména ženské) publikum a proto je třeba kritizovat opatrně a nenadělat si problémy v rodině, či v partnerském vztahu :-) Já se ovšem celou dobu diví, jak se můžou ty ženy a dívky dívat na seriál odehrávající se zhruba ve dvou místnostech, naplněných nemožně hrajícími herci, kterým paní scénáristky vsázejí do úst maximálně směšné a trapné "poučné" řeči a jejich životy ženou debilně vykonstruovanými cestami. A jsem si jist, že většina divaček u tohoto seriálu nežehlí :-) ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Úplné začátky Ordinace v růžové zahradě (v roce 2005) se mi líbili. Možná za to může tehdejší absence internetu. Ale postupem času se z tohoto českého TV-seriálu stával čím dál tím větší propadák. | OvRZ 1(60%), OvRZ 2(5%) > Průměr: 33% (1*) | ()

Galerie (4 553)

Zajímavosti (122)

  • Během natáčení epizody s názvem "Už to bude dobrý" tvůrci krom trikařů a kaskadérů využily i skutečnou zásahovou jednotku policie České republiky. Padaly dokonce i skutečné výstřely a protagonisté proto dostaly špunty do uší. Jeden člen štábu si jej přitom údajně zastrčil do ucha příliš hluboko, a proto byli pro změnu potřeba i skuteční záchranáři, kteří mu jej vyndali pinzetou. Pro potřeby natáčení této epizody si tvůrci také sehnali rakev pro zesnulého. Herečka Jana Stryková uvedla, že skutečnou rakev vidí poprvé v životě. (fiLLthe3DD)
  • V 87. dílu, kdy se Hruška (Jiří Langmajer) v nemocnici hádá s otcem pacientky kvůli krvi, můžeme v levém horním rohu obrazovky vidět mikrofon. (tyna97)
  • Do konce 3. řady seriálu se natáčelo v ateliérech celkem 360 dnů a v exteriérech 120 dnů, tedy přesně čtvrtinu veškerého natáčení. (Paity)

Související novinky

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

Zemřel zpěvák a skladatel Miro Žbirka

10.11.2021

Dnes přišla velmi smutná zpráva pro českou a slovenskou hudební sféru, ve věku 69 let nás totiž opustil populární zpěvák a skladatel, bratislavský rodák a držitel Zlatého slavíka, Miro Žbirka. Zprávu… (více)

Zemřel Ladislav Potměšil

Zemřel Ladislav Potměšil

12.07.2021

Ve věku 75 let dnes v nemocnici Motol opustil český filmový svět herec Ladislav Potměšil. S informací o úmrtí přišel deník Blesk s odkazem na vyjádření Potměšilova syna Jana. Herec známý například z… (více)

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama