Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V nemocnici se na novorozeneckém oddělení objeví infekce. Zprvu nikdo dr. Housovi nevěří, že to bude ještě horší, a doktor je nařčen z vyvolávání paniky. Později se jeho slova potvrdí a počet nakažených dětí začne stoupat. Tým dr. House usilovně hledá původce. Proto, aby bylo dětem okamžitě uleveno, jsou nasazeny dva druhy silných antibiotik. Bohužel jeden z těchto použitých léků začíná u dětí způsobovat problémy s ledvinami a dr. House musí určit, který to je. Nezbývá mu nic jiného, než u jednoho z dětí jeden z léků vysadit a u druhého dítěte to provést s druhým lékem. Skutečně se podaří určit lék, který způsobuje ledvinové problémy, ale má to i neblahý následek pro jedno novorozeně. (TV Nova)

(více)

Recenze (7)

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další zajímavá epizoda, která se nese ve vážném duchu. Dokonce i humor šel stranou a chvílemi epizoda přešla na depresivnější notu. Sigel, který většinou stojí za kamerou, sedl na režisérskou sesli a zvládl to parádně. ()

Radarblansko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl byl opravdu silný a výborně natočený, určitě nedoporučuji sledovat, pokud se vám narodilo nebo má narodit dítě, je to opravdu náročné. Gregory se zde ukazuje s lidskou tváří. SPOILER!! Pro mě moc silný díl, možná taky z toho důvodu, že teď už moje 15měsíční dcera měla komplikace při porodu a já ji poprvé pořádně viděl až po probrečeném týdnu.  Co se týká dílu, tak ten jsem od úmrtí miminka vlastně komplet probrečel (holt, když máte malé dítě, tak jste najednou náchylnější na cokoli) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (8)

  • Uvádza sa, že u jedného z kojencov je krvný tlak 80/40 a že je nebezpečne nízky. V skutočnosti je to pre novorodenca štandardné. (Pat.Ko)
  • Keď House (Hugh Laurie) a jeho tím vymenujú vírusy, ktoré môžu spôsobiť infekciu dojčiat, vylúčia herpesvírusy, ale ako možnosť uvádzajú cytomegalovírus. Cytomegalovírus patrí medzi herpesvírusy; avšak Cuddyovej (Lisa Edelstein) odôvodnenie je, že daný vírus je odolný voči acykloviru, ktorý sa používa špecificky na liečbu vírusov herpes simplex (a preto House píše „HSV“ do stĺpca „Nie“). CMV nie je liečiteľná acyklovirom, a preto je stále platnou možnosťou. (Pat.Ko)
  • V tejto epizóde sa uvádza, že House (Hugh Laurie) je špecialista na nefrológiu (Pat.Ko)

Reklama

Reklama