Reklama

Reklama

Samotář Jim

  • Česko Osamělý Jim (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Návrat do rodných míst nebývá nikdy jednoduchý, a když se navíc jedná přímo o dům starších rodičů, nikdy není daleko k tragikomickým situacím, nešťastným komplikacím a zbytečným nedorozuměním. Jim, jehož ztvárnil Casey Affleck, se vrací do malého městečka na americkém Středozápadě, aby na čas našel nejen finanční zázemí, ale i smysl a cíl svého vlastního života. Když už se toto hledání zdá bezvýsledné, objeví se zázračná víla - místní zdravotní sestra, jejíž postavu si zahrála oblíbená Liv Tylerová. Třetí film režiséra a populárního herce nejen amerických nezávislých filmů Steva Buscemiho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Aidan 

všechny recenze uživatele

Vedle mladistvých géniů patří depresivní outsideři s třicítkou už už na krku k mým oblíbeným filmovým postavám. Dějiště je kouzelně skličující: omšelé město v jak placka rovné Indianě uprostřed zimy. Bezvýchodné prostředí, bezradný hrdina, krásná Liv Tylerová a příhodně unylý děj. Trochu melancholičtější variace na Gilberta Grapea. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Až příliš nenápadný a obyčejný film, který se pyšní výbornými hereckými výkony (mně zvláště zaujala Mary Kay Place jako stále optimistická matka rodiny, i když všichni ostatní jí jen využívali) a zajímavou režií Steva Buscemiho, ale něco mi tam chybělo. Hlavního hrdinu bych popsala sice jako osamělého, ale navíc taky úplně blbého a egoistického chlapa, který se ve své "beznaději" ještě s chutí utápěl. A takové postavy mi moc nesedí... ()

Reklama

Defaultovna 

všechny recenze uživatele

Film, nasiaknutý melanchóliou, ktorá na vás dýcha odvšadiaľ, počnúc prostredím, v ktorom sa odohráva, cez trúchlivú hudbu, scenár, pochmúrnu kameru aj zo samotného depresiou zbedačeného hlavného hrdinu. Páči sa mi jednoduchosť a ucelenosť príbehu, aj nehranie na city a občasná strohosť dialógov, ktorá dodáva deju uveriteľnosť a prirodzenosť. Nápad s Hemingwayovym úsmevom bol tiež pekné gesto plné svetla, ktoré je tu zosobňované Liv Tylerovou. Stavím sa, že keby tento film vznikol pod hlavičkou Hollywood Classic Entertainment, trval by o pol hodinu dlhšie, počas ktorej by sa riešila zápletka medzi Timom a Anikou. Pánboh zaplať za Buscemiho minimalizmus. Stručne? Dosť depresívny film, ale ja také rada... 8/10. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Nějak nevím, co si z toho mám vybrat, jak Samotáře Jima uchopit. Má to být romantika (příběh se sestřičkou)? Má to být krimi/akce (příběh s povedeným strýčkem)? Má to být drama (příběh Jimovy rodiny)? Celý film je takový nezáživný, utahaný, jako by se nemohl rozhodnout, kterou dějovou linii sledovat, kam se dále ubírat. Nuda, otrava... 50% ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Ach ano...Toto je presne to, co milujem... Skarede, pochmurne prostredie maleho americkeho mestecka, s este skaredsimi, depresivnymi a tazko stravitelnymi postavami... Neodporucam ludom, ktori cakaju na nejaku akciu a ani takym, ktori trpia nenavistou k vlastnemu zivotu...Mohli by skoncit vo vekom strome na periferii... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Několik členů z rodiny scénáristy se ve filmů objeví jako vedlejší postavy: Jeho bratr hraje agenta z protidrogového, otec hraje souseda, kterému patří trampolína, jeho matka se krátce objeví, když Jim (Casey Affleck) málem narazí autem do stromu, a konečně Jimovy neteře jsou ve skutečnosti neteře scénáristy. (CliffLee)
  • Film se natáčel v rodném městě scénáristy (James C. Strouse) a továrna, kde se děj také odehrává, patřila ve skutečnosti jeho rodičům. Filmový štáb se dále podíval do Cromwellu, Goshenu a Ligonieru v Indianě. (CliffLee)
  • Jak herci, tak producenti filmu přijali menší platy, aby zmenšili rozpočet filmu. (CliffLee)

Reklama

Reklama