Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jim je automobilový závodník, kterému se příliš nedaří. Žije společně se svým kamarádem Tennesseem, který dělá ze starých nepojízdných aut umělecká díla a zároveň pomáhá Jimovi udržovat jeho závodní stroj v chodu. Jednoho dne, když se Jim od svého manažera dozví, že už je na závodění starý, ho čeká další katastrofa. Tennessee jeho auto použil do nové sochy. Musí se podívat po nějakém levném voze. Cestou se zastaví v autosalónu bývalého závodníka Petera Thorndykea. Seznámí se tam s jeho asistentkou Carole a zaujme ho nové Lamborghini. Na to však Jim nemá. Následně do něj vrazí malý Volkswagen Brouk, o který samozřejmě nemá zájem. Ke svému překvapení je Jim druhý den ráno probuzen policistou, který mu oznamuje, že za krádež Volkswagenu, který stojí před jeho domem, mu hrozí soud. Jeho kamarád Tennessee je přesvědčen, že Herbie, jak auto pojmenoval, má pravou duši závodníka. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (18)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $51,264,000Tržby Celosvetovo $52,000,000║ Pre mňa nezabudnuteľná klasika a jeden s filmom na ktorom som vyrastal. Herbie, je zlatý chrobák Herbie aspoň medzi filmovými autami. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Prodá konečně mladý závodní americký jezdec své věrné vozítko ,,Herbie" ? Tím by se ale dostal do pořádného maléru! Pomůže mu opět roztomilý brouček ,,Herbie" ke štěstí? Hodně otázek, skoro žádná odpověď, více se dozvíte pokud uvidíte tento film. Jedná se o velice rozvernou téměř fraškovskou komedie z Disneyovských studií. S velmi osobitým půvabem zpracovává tehdy ještě mladistvou image ,,brouků"- a také nemalou měrou napomáhá prodloužit i posílit nesmírnou oblibu tohoto typu volkswagenů. Následují ještě tři další pokračování tohoto snímku, v nichž si toto roztomilé autíčko na dlouhou dobu získává své příznivce. Bohužel jsem ani jeden filmeček neviděl tak nemůžu srovnávat. Ale filmy a jednotlivé epizody nesou názvy Herbie Rides Again (1973), The Shaggy D.A. (1976), a Herbie Goes Bananas (1980). Jak už je to jen dlouho co to nedávali vzpomene si někdo vůbec..? Já tedy ne.. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Možná by to bylo za menší počet hvězd, ale VW brouk Herbie je milá komedie, skoro s prvky němé grotesky. Sympatická záležitost pro téměř celou rodinu z let šedesátých. Jedna hvězdička navíc za trefení do nálady. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film ze šedesátých let od Disney film. Chvílemi to je dětinské, ale je to film, který je určen pro široké publikum od sedmi do osmdesáti. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Snímek se vyznačuje svojí jednoduchostí a v tom činí jeho krásu. Auto se mile "tváří", ale copak obsahuje jeho "duše"? Myslím, že tuto otázku si klade každý řidič, který řídil Herbieho:) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Na dlhú dobu posledný disneyovský, live-action megahit, ktorý sa uvelebil v kinách. Hit možno právom a možno ani nie. Záleží od vkusu, od doby vzniku a od momentálnej nálady. Ide o streštenú fantasy komédiu, plnú trikových záberov, akčných scén a primeraných hlášok. Ale ešte raz opakujem, záleží od... ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Taky se vám stane, že se nemůžete rozloučit s něčím neživým, co vám léta dobře sloužilo, ale už je zastaralé a překonané. Občas domlouváte autu, jako živé bytosti, aby vydrželo a dojelo domů, když dochází benzín a ono to zvládne. Tato roztomilá komedie mi po řadě depresivních dramat zvedla náladu jako kdysi, když jsem ji viděla prvně. Jednoduchý humorný příběh, připomínající místy grotesku, se sympatickými herci, slušnou výpravou a troškou té pamětnické nostalgie. Říkala jsem si, že se na chvilku kouknu a vydržela jsem až do konce. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

První díl celkem známé série, kterou jsem nikdy neviděl. Neúspěšný závodník získává brouka Herbieho, který je ovšem živý, má svoji hlavu a taky je nepředstavitelně rychlý. Stává se úspěšným závodníkem, ale auta si neváží a samozřejmě na konci prozře. Je to taková klasická pohodovka. Nechybí komický záporák s poskokem, vtipný sidekick a milostný objekt hrdiny (ošklivější ženskou fakt najít nemohli?). Je tu spousta závodů, včetně toho hlavního finálního, opravdu prastaré triky a humor je poměrně infantilní (medvěd v autě, auto na stromě, rozpůlené auto). Nicméně to svižně utíká a u toho infantilního humoru se moje infantilní já výborně bavilo. Pohodové 3*. ()

mirliflore 

všechny recenze uživatele

Je to hloupé, trapné, špatně zpracované, ale když jsem byl malý, tak se mi to docela líbilo... ty ** jsou z čisté nostalgie.... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

První film o živém Brouku Herbiem. Svým chováním mi připomíná samotného Kida z Knigh Rideru. Umí samo řídit. Jezdí rychleji než kterýkoliv závodní vůz. Když ho někdo naštve, tak po něm stříká olej. A nesnáší irské kafe, po něm je mu strašně zle. Miláček Herbie je zároveň poklidná pohádková podívaná a na druhou stranu zase šílená blbost se spoustou otřesných triků. Hlavně když jedou v autě, tak je vidět, že jedou před plátnem. Celkově je to taková pohádková komedie s obrovskou reklamou na VW Brouka, kterou ocení především milovníci starých aut. Jelikož to není jen o Broukovi, nýbrž se ve filmu objevují desítky dalších starých aut, včetně veteránů. [412. hodnocení, 16. komentář, 62%] ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Klasický, bláznivý, rodinný a stále přívětivě zábavný snímek z produkce Walt Disney o automobilu značky Wolkswagen typu brouk mající svou vlastní osobnost a mysl, podle kterých se řídí a svou schopností se sám pohybovat dělá skopičiny a jezdí rychlostí blesku. Už od prvních minut snímku je jasné, že se jedná o počin amerických 60. let. Styl herectví a výprava společně s vizuálními efekty jsou prostě nezaměnitelné. Zadní projekce u scén jízd bijící do očí či snaha o pestré barvy je typický technický filmový styl své doby. Příběh je z oblasti automobilových závodů na okruhu, takže má sportovní pozadí a tím i veškeré komické sounáležitosti. Takže, když se to shrne, jedná se o zábavný rodinný film plný nostalgie 60. let, rychlých aut, závodů a zábavy pro mladé i staré, který sice už vypadá krapet dětinsky, ale stále pobaví. ()

Reklama

Reklama