Reklama

Reklama

O hajném Robátkovi a jelenu Větrníkovi

(seriál)
Animovaný / Rodinný
Československo, 1978

Obsahy(1)

V lese stála hájovna, kde žil hajný Robátko. chodil si v zelené kamizolce a v kloboučku s tetřevím pérem. časně ráno vycházel z hájovny, aby se podíval, jestli je v lese všechno v pořádku. potkával se tam s jelenem větrníkem, který mu pomáhal starat se o les.

Názvy jednotlivých epizod:
1. Jak Robátko odešel z lesa do lesa
2. Jak medvěd Hromburác kácel a zas kácel
3. Jak pan Kotrč poslal krtky
4. Jak pan Kotrč natrhal Josefce svatební kytku
5. Jak pan Kotrč zasedl hájovnu
6. Jak to všechno viselo na posledním zeleném vlákýnku
7. Jak divoké prase Karbous napravovalo skalku
8. Jak zachránili maršálka Šuchaje
9. Jak dali vodníkovi Barborovi jméno Bonifác
10. Jak pekli buchty a nevěděli, že jsou svatební
11. Jak udělali hanbu lišce Metýnce
12. Jak se pan Kotrč vrátil od třetího moře
13. Jak se pan Kotrč odkutálel (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

type_B 

všechny recenze uživatele

Návrat archaických forem III: Idyla v hájovně aneb návrat do začátku století. Spřízněnost člověka s přírodou. Kdyby kartinkáři neaktualizovali hajného a jelena coby homosexuální milence (ano, ten jejich vztah byl vždycky trochu divný), zůstal by Robátko takovým Smolíčkem - hlavně že už dospěl, a ten fešácký knírek mu fakt sluší. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 4/10/// + Příběh na pozadí, vypravěč, hudba, postavy -animace/// Když jsem byl malej, tak se tento večerníček ke mě tak často nedostal, i z tohoto důvodu jej nepovažuji za klasiku. O to více jsem byl překvapen, když jsem se všechny části teď pustil. Všech 13 části je velice pěných a příjemných. Dost jsem se při sledování bavil. Možná tomu dopomohla velice chytlavá melodie a nebo příjemný hlas vypravěče Františka Hanuse. Dějově se zde rozvíjí příběh hajného Robátka a jeho milé Jozefky. Některé narážky děti nepochopí, my dospělí však víme. Vše naštěstí slušnou formou. Dále vedle Robátkových přátel (jelen Větrník...) je zde několik záporných postav (předně zbohatlík Kotrč s jeho psem, dále s medvědem Hromburácem, liškou Metynkou a vodníkem Barborou) No díky čisté duši Robátka se nakonec všechny zvířátku přidají na jeho stranu a Kotrče vyženou. Oproti ostatnímu je dost slabší samotná animace. Jednak na kvalitě nepřidá samotný DivX, ale především animace vypadají jak kdyby je vytvářel žák prvního stupně. Prostě velice jednoduchá, snad až samoúčelná. Celkově však velice poučný večerníček pro děti a dosti zábavný i pro dospělé/// Celkem 74%/// ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

O hajném Robátkovi a jelenu Větrníkovi je další z večerníčků dle předlohy Václava Čtvrtka. Jako dítěti se mi tak líbila známá animace, příběhy z lesa a především jízda na jelenovi. Tu jsem chtěl moc zažít. Bohužel se to nepovedlo, ale vzpomínky zůstaly pěkné. Hajný Robátko se sice svoji popularitou Rumcajsovi nevyrovná, pro mě ovšem není o moc horší. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Šel takhle jednou hajný Robátko na šoulačku, koukal, co kde lítá, nečuměl pod nohy a přerazil se o pařízek. Se sakrováním se došoural ze šoulačky domů, o hodně dřív než obvykle. Jozefka ho tak brzo rozhodně nečekala... A od té doby se Robátkovi na Větrníkovi jezdí po lese po svém polesí ... blbě. Furt něčím zachytává o větve v korunách stromů. A všechna zvířátka, ta podchycená i ta neevidovaná, se můžou v mlází umlátit smíchy nad hajným na jelenovi – nad tím DVOUPATROVÝM paroháčem. Dobrou noc, milé děti, a příště už si u mě neobjednávejte napsání komentáře k nějakému konkrétnímu filmu. Na tomto příkladě vidíte, jak by to taky mohlo dopadnout ;-) A to to dopadlo ještě dobře, protože Robátko s Jozefkou spolu přesto zůstali. Ještě mnoho a mnoho dalších krásných dílů. A ty parohy Větrník shodil trkáním o strom. Jeleni to tak dělávají ... ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

O hajném Robátkovi a jelenu Větrníkovi je další z klasických Večerníčků podle Václava Čtvrtka. Já se ale přiznám, že mnohem víc mě bavili Křemílek a Vochomůrka nebo vodník Česílko. A samozřejmě Rumcajs a jeho rodina. Hajný Robátko a jeho věrný jelen není špatný pohádkový seriál, ale nějak mě ty postavy za srdce nechytily. Přeci jen ty jednotlivé příběhy jsou takové moc jednoduché. Pan Kotrč je ve skutečnosti jediné zlo, ale hajnému nikdy pořádně nezatopí a Robátko si taky sám ve skutečnosti s ničím neporadí. Animace jsou opět krásné, ale já měl oblíbenější postavy. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama