Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Absolventka práv Andrea Sachsová zvaná Andy by se chtěla stát novinářkou. Jako průpravu chce vzít na rok místo ve vydavatelství Elias-Clarke. Tady vydávají i proslulý módní časopis Runway, v jehož čele stojí chladná a obávaná Miranda Priestlyová. Už v den, kdy se přijde představit, si Andy všimne, že se před ní třesou všichni zaměstnanci, zejména asistentka Emily Chaltonová, která právě povýšila a šéfka za ni hledá náhradu. Mirandě nepadne do oka Andyino oblečení a jedná s ní zvysoka: dívka se domnívá, že ji nechce přijmout, a odchází. Na poslední chvíli si to ale Miranda rozmyslí. Andy nastupuje na místo asistentky a zpočátku jí všechno připadá jako zlý sen: nikoho nezná, nic nestíhá, pokud se jí někdy něco podaří, Miranda zůstává chladná, a pokud něco zkazí, dostane vynadáno. Šéfka ale požaduje, aby jí byla kdykoli k dispozici, a Andy začíná zanedbávat své přátele včetně Nata, se kterým žije. Zato se seznamuje s ikonami světa módy a potkává i slavného novináře na volné noze Christiana Thompsona, který se jí hned začne dvořit... Nigel, nejbližší spolupracovník Mirandy, jednoho dne vybere Andy jiné oblečení, ve kterém ji nikdo nepozná. a s oblečením jako by stouplo i její sebevědomí. Miranda si jí poprvé skutečně všimne a práce jí jde hned lépe od ruky. Občas se ještě sice dopustí nějakého faux pas, ale kupodivu vyhazov nenásleduje. Miranda ji ale zkouší dál: když odjíždějí její dvojčata k babičce, přejí si ještě nevydaný díl Harryho Pottera a Andy ho má obstarat. Nakonec jí pomůže právě Thompson. Zdá se, že i sama Miranda je překvapená faktem, že její druhá asistentka úkol zvládla. Zato Andyin vztah s Natem trpí. Vše vyvrcholí v den, kdy Andy nepřijde na oslavu jeho narozenin, protože musí doprovázet Mirandu na večírek. Nata se tato událost velice dotkne a zdá se, že jejich vztah je v troskách... Pak Miranda oznámí Andy, že ji s sebou vezme na přehlídku do Paříže. Na tento každoroční vrchol sezony se ale už rok těší Emily, která kvůli tomu podstupuje všelijaké diety. Andy je zděšená představou, jak bude zklamaná, odmítnout ale nedokáže. Emily vzápětí ve spěchu spadne pod auto a má zlomené nohy, takže by stejně nemohla jet. Na Andy se ale velice zlobí. V Paříži Andy září a své šéfce pomáhá ze všech sil. Nigel jí oznamuje, že se brzy stane společníkem výrobce módních doplňků Jamese Holta. Miranda prý už o tom ví – sama ho doporučila. Andy jde na romantickou večeři s Christianem a skončí s ním v posteli. Ráno jí mladý muž oznámí, že šéf vydavatelství Irn Ravitz má v úmyslu Mirandu vyhodit a na její místo dosadit mladou Francouzku Jacqueline Folletovou... (TV Prima)

(více)

Recenze (862)

golfista 

všechny recenze uživatele

V daném žánru určitě nadprůměrná záležitost odehrávající se navíc v atraktivním prostředí (hlavně pro dámskou polovinu).... Svižně natočený snímek stojí pevně na skvělém výkonu Meryl Streep. Anne Hathaway sice podává (jak už tu někdo zmínil) "snaživý" výkon, ale přestože je její role hlavní, stejně vždycky čekáte, až na plátno vpluje Miranda .... Navíc tu ve vedlejší mužské roli září (jako vždy) Stanley Tucci ..... Škoda jen, že film nekončí po rozhovoru hlavních protagonistek v limuzině při návratu z tiskové konference ..... 70% zaokrouhlila nahoru především Meryl Streep ... jako téměř vždy :) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jo, kde jsou ty časy, kdy mě vzrušovaly volány Oscara de la Renty ještě víc než kanýry od Blumarine a kdy bych u scénky, v níž se přednáší, jestli je pásek tyrkys, blankyt nebo akvamarín (zdravím Váhy), slintala blahem. Jsou pryč a já jsem si s ledovým klidem vychutnala jak módní kreace, tak se bavila tím povrchně důležitým hemžením. I když se to nezdá, hadříky tu tvoří jen kabátek na otázku, jestli je lepší si po ohnutých zádech nechat dupat zuřivou šéfkou v prestižním časáku nebo okusit skutečnou novinařinu a zachovat si svoje lidi, hlavu a hlavně páteř. Ďábel nosí Pradu je pohodový filmeček o prioritách. Ležérní, pohodlný, dobře střižený a Meryl Streep, která dokázala být ďáblem a v nestřežené chvíli i beránkem, je herecká ikona. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Když se chcete prosadit v módním průmyslu, musíte mít ostré lokty, přidrzlou povahu a dobrý vkus. A taky pevné nervy, zatraceně pevné nervy – to pro případ, že by se vaši šéfkou stala Miranda Priestlyová. Právě díky této postavě ztvárněné Meryl Streepovou není Ďábel nosí Pradu pouze další přehlédnutelnou romantickou komedií. Málokterá romantická komedie má tak skvělého padoucha. Ale co by to bylo za romantickou komedii, kdyby i padouch neukázal svou lidskou tvář. Bohužel. Od Ďábla jsem naivně očekával poměrně ostrou, nikoliv jenom povrchní a bezzubou satiru z módního prostředí. Párkrát jsem se sice pousmál, jak těžce jsou ti lidé zažraní do své práce, ale ani v jednom okamžiku jsem nezaznamenal něco jako kritiku. Snaha o příjemně „hřejivou“ komedii nejspíš zabránila jít víc pod povrch. Nebo bylo tvůrčím záměrem natočit film, pod jehož nablýskanou fazónou se vcelku nic neskrývá? Což by také odpovídalo dojmu ze všech těch luxusních šatů a umělého humbuku kolem nich. Ale to na americkou romantickou komedii zní příliš rafinovaně. Režie nezapře seriálový charakter, David Frankel (mj. Sex ve městě) jakoby se snažil „poskládat“ příběh z mnoha zábavných epizod, které sice samostatně dokáží udržet divákovu pozornost, ale jako celek mají k soudružnosti daleko. 65% Zajímavé komentáře: imf, pshimi, Nin, Mitzi, Gedes, bogomira ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Famózna Meryl Streep a fajn pesničky. Inak absolútne nič (ak nerátame úctyhodnú zbierku riadne ojazdených žánrových klišé). Ale frajerka si to vychutnala a ja ju úplne chápem, pretože toto je presne to, čo spoločne nazývame "taký ženský film". ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $124,740,460Tržby Celosvetovo $326,548,762Tržby za predaj DVD v USA 5,690,366 //počet predaných kusov $95,834,713/videl v kine: 70%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Roztomilá módní komedie, která do posledního puntíku plní svojí premisu. Krásní lidé, krásné šaty, krásný, ale totálně průhledný a v závěru otřepaně mentorský děj. Pokud jste předem připraveni na mix popíkových hitů, jemných vtípků a prázdné vaty, pak se rozhodně nezakuckáte a ty necelé dvě hodinky vám příjemně utečou. V opačném případě zřejmě začnete kroutit hlavou a opustíte sál ve chvíli, kdy vám dojde jak to celé skončí (po prvních dvaceti minutách to pochopí úplně všichni). Tak či onak ideální film na rande. :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Je to komedie nebo hořká realita někoho z nás? Ďábel nosí Pradu (kolik to stálo, Prado?:-)) není bůh ví jak vtipná komedie pro každého, ale pokud vám Yves St. Lauren říká něco víc než jen "zkouší parfémy na zvířatech", tak se pobavíte. Herci, móda, krásné ženy... Skryté narážky, ďábelská šéfová v podání Meryl Streep, rozkošná princezna Anne Hathaway (sakra, málokterá herečka vypadá s makeupem i bez něj dobře a to nemluvím o tom, jak jí padnou šaty...) a vždy skvělý Stanley Tucci. Brát Pradu jako komedii, tak určitě více klasického humoru, který nezestárne (za deset let se budou lidé ptát, jaký Potter?:)). Moderní svět neomlouvá ani nezná jiná slova než "žádný problém". Přesto bych raději, kdyby si autoři trochu víc pohráli s odporností tohoto světa a neudělali z toho další strastiplnou cestu americké princezny světem módu k očekávanému konci. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Andrea je začínající novinářka a než nastoupí do nejprestižnějších novin, jak má v plánu. Tak zatím beze strachu nakráčí do časopisu Runway (nikdy ho nečetla) k obávané ( nikdy o ní neslyšela) a despotické, ale i nejmocnější dámě módního průmyslu Mirandě. I když trochu jí mohlo varovat to, co vypuklo ve všech kancelářích po oznámení, že šéfová přijíždí. A přestože je pro svět módy špatně oblečená a tlustá, získává místo jako jedna z asistentek Tímto okamžikem se stává holkou pro všechno po 24 hodin denně a to v poklusu. Co by za to jiní dali. Po krušných začátcích se začíná přizpůsobovat jak šatníku, tak tempu i rozmarům. Nemožné ihned, zázraky do tří dnů (kdepak to by bylo moc snadné) taky ihned. A naučí se odpovídat i na úkoly „potřebuji pro dvojčata nového Harryho Pottera“ ( samozřejmě se jedná o dosud nepublikovaný rukopis) slovy „ Žádný problém“. A posléze dokáže vytušit i to, co se z úsečných rozkazů nedozví. Rozhodně cenná škola. A pro mě víc než příjemně strávený čas s hudbou např. Madonny, Alanis Morissette atd., ale hlavně ve společnosti velmi náročné Mirandy ( pracovat bych u ní tedy nechtěla). A Meryl tahle role odměřené metrnice sedla jako ušitá, stejně jako desítky modelů, které vystřídala. Což mi bohužel připomnělo i to, že já opravdu nemám co na sebe :- (. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velmi slibný název tohoto snímku odkazuje k silné filmové metafoře typu Ďáblova advokáta, pragmatická intuice zase k hollywoodské variaci na Popelku...co je blíže k pravdě? Asi nic, s pravdou se potkáte někde uprostřed... Meryl Streep coby šéfka je despotická a nesnesitelná, módní průmysl lakmusovým papírkem duchovního (i duševního) úpadku západní civilizace, ale leitmotiv Popelky stejně všechno převálcuje...a navrch přijde happyend :-( Škoda romantického rozmělnění zajímavé látky i celého projektu... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek s nezajímavým dějem. Nebýt zcela fenomenální kreace Mirandy Priestly - postavy ztvárněné roli si užívající Meryl Streepovou, tak tu není nic na co byste okamžitě po skončení snímku nezapomněli. Zcela nezávadný a neurážející snímek, který díky Streepové přeci jen získává punc "něčeho více než-li pouze tradiční romantické komedie o tom, kterak americká dívka pravé moralní hodnoty pozná". Být snímek celý o postavě Mirandy mohlo to být vynikající. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Holčičí film o holčičích věcech a hraje k tomu holčičí hudba. Nuda to sice není a herci jsou dobří, ale rozhodně bych se na to už znova nepodíval. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Miranda Priestly je známá svou nepředvídatelností a zřejmě proto dostala Andy práci v módním časopise Runway. Teď ji musí přesvědčit, že není magor a dokázat třeba během čtyř hodin sehnat rukopis nevydaného Harryho Pottera..... . Příjemný humor, zajímavé prostředí, výtečná M.Streep, sympatičtí A.Hathaway a S.Tucci. Vše co se odehrává má nějaký smysl. Záleží jen na tom, jak vás ,,to" chytne. Nakonec příjde trocha moralizování a pokus zahrát (jemně) na city, takže hodnocení bude zřejmě vyšší. Jenže já jsem tvrdej chlap !! P.S. Ženský nezapomeňte - v módě nejde o užitečnost. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::: Ano. Tenhle film se povedl. Anne Hathaway je miloučká a přitažlivá, Meryl Streep konečně celkem sexy. 85% :::::::::::::::::::::::::::::: ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Nejlepší módní kreací tohoto vizuálně příjemného snímku nejsou dokonalé šaty od těch nejdražších návrhářů, ale sama Meryl Streep v roli nesnesitelné šéfky Mirandy....Stylovou komedii s nezbytným morálním apelem, popovými rytmy a několika vtipy jako přidanou hodnotou zvedá z bahna průměru do roviny " KILL MERYL"..... Aby se člověk dostal na tu svou runway, musí někdy obětovat krátkodobý cíl dlouhodobému snu, běželo hlavou mladé novinářské elévce v magazínu Runway s kukučem Audrey Hepburn, když se namísto veledůležitých politických témat zabývala rozdílem mezi tyrkysovou a námořnickou modří a roznášením osmadvaceti druhů kávy ze Starbucks.... Módní průmysl je džungle bez pravidel- a módní časopis je džungle džunglí, protože nemá lvího krále, ale Královnu-Hyenu ocelovou....Surreálné, ale milé. 7/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Theodore Shapiro: 1. Vogue - Madonna ,2. Bittersweet Faith - BitterSweet ,3. City of Blinding Lights - U2 ,4. Seven Days in Sunny June - Jamiroquai ,5. Crazy - Alanis Morissette ,6. Beautiful - Moby ,7. How Come - Ray LaMontagne ,8. Sleep - Azure Ray ,9. Feelin Hypnotized - DJ Colette ,10. Tres Tres Chic - Mocean Worker ,11. Here I Am - Keenan, Tamra, David Morales ,12. Score Suite - Theodore Shapiro , ()

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama