Reklama

Reklama

Dobrá čtvrť

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2005–2008), 19 h 44 min (Minutáž: 53–56 min)

Režie:

Karel Smyczek

Scénář:

Lucie Konášová

Hrají:

Anna Kulovaná, Martha Issová, Jana Preissová, Vilma Cibulková, Jiřina Jirásková, Jiří Schmitzer, Milan Šteindler, Tomáš Hanák, Veronika Gajerová, Zdeněk Žák (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Poslední srpnové ráno je plné slunce. Pro osmnáctiletou Zuzanu ale nemůže být smutnější. Spolu s rodiči a malými brášky se právě dnes stěhuje z honosné vily, kde prožila celé své dětství. Opouští nejlepší kamarády Káťu a Honzu, ještě naposledy si prohlíží zahradní altánek, aby si uchovala v paměti svůj holčičí ráj a pak už odjíždí z dobré vilové čtvrti rovnou na sídliště, do stísněného panelového bytu. Těsně před odjezdem se ve dveřích svého bývalého domova míjí s novým majitelem vily a jeho synem Michalem, které Zuzana pochopitelně vnímá jako nepřátele. Netuší, že s tímhle protivným klukem se znovu setkají už druhý den. Ve stejném gymnáziu, ve stejné maturitní třídě mají společně strávit celý školní rok. Že to bude docela peklo, je jasné od okamžiku, kdy Michal předstoupí před své spolužáky. Na prvním mejdanu k oslavě Katčiných narozenin dostává pokušitel svou první příležitost. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (107)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí téměř všech dílů si troufám tento seriál hodnotit jako opravdový nadstandard a klasického plnokrevníka české seriálové školy. Ano, je to staromilské, ano, je to prosté těch "velkých" dramatických propriet, ano, je to opřené o komorní atmosféru a dobré herecké výkony. To je vše, co od českého seriálu očekávám: dobře napsané dialogy, určité řemeslné rutinérství a zajímavé charaktery, kol nichž se vše točí. Dobrá čtvrť je duchaplnou syntézou banálních študáckých zápletek a rodinných minipříběhů, chemie postav funguje, děj se vyvíjí, sice nijak překotně a překvapivě, ale přesto logicky a zajímavě. Plusové body za přirozený (což není tradicí) výkon Tomáše Hanáka a podobně slušně trefené postavy študentů. Závěr vše přirozeně rozmotá a otevře si prostor pro další možné vyprávění... to vše bez trapnosti a idiotského sentimentu, pouze nenápadnými (a přesto dojemnými) gesty. Jsem spokojen a očekávám další sérii. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Po hodnocení Bazénu a Ulice se dostávám k podzimnímu seriálovému koni České televize. A ačkoli moje sympatie patří nejvíc Bazénu, i blbec musí uznat, že Dobrá čtvrť má z těch tří nejlepší scénář, který se očividně někam vyvíjí. Jen by se Smyczek nemusel tak bát pohnout kamerou, použít filtr nebo využít služeb opravdu dobrého hudebního skladatele. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že ze současných seriálových břeček, kterými nás televize v posledních letech vydatně zásobují je tenhle nejlepší, nebo spíše, nejméně špatný!!! Nejsem fanouškem tohohle stylu a i zde by se našla celá řada nedostatků, ale oproti takové Pojištovně štěstí, Redakci či Rodinným poutům je to v našich končinách hotový Shakespeare.. ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

V poslední době (příspěvek píši 24. 10. 2005) se s různými seriály roztrh pytel. Avšak začínal jsem být skeptický, že se natočí seriál, který by mne zaujal. Většina seriálů se současnosti působí spíše depresivně. Seriál Dobrá čtvrť mne však zaujal. Mnoho nových hereckých tváří, zajímavé téma i příběh, který vás nutí sledovat další díly, jak to všechno dopadne. Seriál Dobrá čtvrť se povedl. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Videl jsem jen prvni cast, tedy jedenact dilu... Karel Smyczek je v serialech divacky uspesny a myslim, ze i Dobra ctvrt se da vnimat jako dobry serial. Dobre napsane postavy, ktere prozivaji relativne uveritelne zivoty. Dialogy maji hlavu a patu. Slusne herecke obsazeni a nekolik vybornych hereckych vykonu. Za vsechny musim jmenovat predevsim Janu Preissovou, ta byla v roli tridni ucitelky vyborna. Pak objev v podani mlade Anny Kulovane (skoda, ze se v budoucnu uz vyrazneji neprosadila), skolnik Steindler, reditel Schmitzer, bezradna matka Gajerova, nestastna Issova, sluzebna Malkina, Cibulkova, Hanak... ()

Galerie (293)

Zajímavosti (8)

  • Při natáčení v břevnovském Keplerově gymnáziu došlo k pikantní situaci. Do tohoto gymnázia totiž před nedávnem chodil syn Jiřího Schmitzera a rozhodně tam neměl lehká studia. A teď Jiří Schmitzer hrál v téže škole jejího ředitele. Nutno dodat, že si se skutečným panem ředitelem Růžičkou velice notovali. (Zdroj: Ceskatelevize.cz) (Jello Biafra)
  • Natáčanie seriálu začalo v novembri 2003 a skončilo v júni 2004, pričom prebiehalo napríklad na Gymnáziu Jana Keplera na ulici Parléřova 2, Praha 6. (Jello Biafra)
  • Roli primáře na plastické chirurgii ve druhé sadě pokračování seriálu ČT Dobrá čtvrť ztvárnil Jiří Bartoška proto, že to režisérovi Karlu Smyczkovi slíbil ve tři ráno na mejdanu. Jak prohlásil pan režisér, po tolika drincích, co spolu vypili, Bartošku dlouho přemlouvat nemusel. (hippyman)

Reklama

Reklama