Reklama

Reklama

Dobrá čtvrť

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Česko, (2005–2008), 19 h 44 min (Minutáž: 53–56 min)

Režie:

Karel Smyczek

Scénář:

Lucie Konášová

Hrají:

Anna Kulovaná, Martha Issová, Jana Preissová, Vilma Cibulková, Jiřina Jirásková, Jiří Schmitzer, Milan Šteindler, Tomáš Hanák, Veronika Gajerová, Zdeněk Žák (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Poslední srpnové ráno je plné slunce. Pro osmnáctiletou Zuzanu ale nemůže být smutnější. Spolu s rodiči a malými brášky se právě dnes stěhuje z honosné vily, kde prožila celé své dětství. Opouští nejlepší kamarády Káťu a Honzu, ještě naposledy si prohlíží zahradní altánek, aby si uchovala v paměti svůj holčičí ráj a pak už odjíždí z dobré vilové čtvrti rovnou na sídliště, do stísněného panelového bytu. Těsně před odjezdem se ve dveřích svého bývalého domova míjí s novým majitelem vily a jeho synem Michalem, které Zuzana pochopitelně vnímá jako nepřátele. Netuší, že s tímhle protivným klukem se znovu setkají už druhý den. Ve stejném gymnáziu, ve stejné maturitní třídě mají společně strávit celý školní rok. Že to bude docela peklo, je jasné od okamžiku, kdy Michal předstoupí před své spolužáky. Na prvním mejdanu k oslavě Katčiných narozenin dostává pokušitel svou první příležitost. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Nikon k tomuto seriálu (1)

Dobrá čtvrť (2005) 

Zatím jen po pěti dílech, ale musím uznat, že to Smyczek zatím zvládá výborně. "Kvalita" herců v průměru téměř stejná jako v souběžně jdoucích seriálech na komerčních televizích, ale ten kumšt (scénář a režie) je tady několik světelných let před "konkurencí". ...... Po skončení můžu s klidným srdcem hvězdičku přidat s konstatováním, že v "porevoluční" seriálové tvorbě máme jednoznačného krále a tím je Karel Smyczek. ()

Reklama

Reklama