Reklama

Reklama

Sexy botky

  • USA Kinky Boots (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jak daleko byste zašli, abyste zachránili rodinnou firmu? Britsko-americký film podle skutečného příběhu.  Film v tradicích nejlepší britské dramatické tvorby vypráví příběh Charlieho Price. Ten se po smrti otce stává ze dne na den šéfem velkého rodinného podniku na výrobu bot v anglickém Northamptonu. Záhy se však ukáže, že finanční stabilita rodinného stříbra zdaleka není taková, jak všichni předpokládali. Naopak, bankrot firmy kvůli nedostatku zakázek se zdá být neodvratný. Mladý Charlie se ale odmítá nepřízni osudu podvolit. Hledá odbytiště, kde se dá, a ve své snaze najde nečekaného spojence ve výstřední kabaretní zpěvačce Lole. Snímek tak nepřibližuje jen osud jedné továrny na boty, ale zabývá se i takovými tématy, jako jsou z tradice plynoucí předsudky. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi téma, líbí se mi, jak je to bizarní, myslím v ději, protože dědictví firmy na boty, které zachrání jedině queer queen je prostě skvěle padlé na hlavu, ale má to svoje kouzlo. A herecky, hlavně díky výkonu Chiwetela Ejiofora, který neumí moc dobře zpívat, stojí film za pozornost. Jen nesmíte mít předsudky jako některé postavy. ()

papaJA21 

všechny recenze uživatele

Charlie zdědil fabriku na boty na pokraji krachu, jak se brzy doví. Na bláznivý nápad ho přivede náhoda. Zcela změnit kolekci bot a vydat se na modní přehlídku do Milána s botami pro transvestity. Oblíbený anglický žánr sociální komedie ve stylu jak se dostat s kaše a vydělat balík v poněkud neobvyklém podání. A po pravdě , výborně jsem se bavil. ()

Reklama

liuk 

všechny recenze uživatele

Další film na téma: Když je člověk do oboru opravdu zapálen, povede se mu cokoliv. Charlieho už nebaví žít v Northhamptonu a při první příležitosti odejde do Londýna. Záhy ale umře jeho otec a odkáže mu svou továrnu na boty. Nedaří se prosperovat, až Charlie potká transvestita Lolu, který ho přivede na nápad: Budeme vyrábět boty s vysokými podpatky pro muže a ohromíme jimi důležitou módní přehlídku v Miláně. Většinu stopáže ale film není tak vážný, jak možná z popisu vypadá, postavy mají vcelku dobře napsané dialogy a sem tam prohodí vtipnou hlášku, ale hlavně skvěle hrají. Znova si Kinky Boots ale určitě nepustím, i když ty boty jsou fakt sexy ;) ()

Tina.T 

všechny recenze uživatele

Když to běželo na HBO, zkoukla jsem to, ohodnotila jako mírně průměrnou, ale neškodlivou komedii, s nadprůměrným Chiwetelem Ejiofor (sakra, jak se to skloňuje?) a vypustila z hlavy. Dnes, asi po roce, jsem to náhodně chytila asi v půlce na nějakém slovenském kanále - počkala jsem si na velké finále v závěru, dodatečně ocenila český dabing (slováci prominou, ale vo slovenčině bych ubrala minimálně jednu hvězdičku) a překvapivě dostala chuť to vidět celé. Znovu. A v originále nejlépe. Přirovnala bych to celé k jemnému vtipu, u kterého se nerozřehtáte nahlas na celé kolo, spíš to bude je jemný úsměv na tváři. Ale ten vám tam vydrží celý den a budete v pohodě. Jako hrdinové filmu, zvláště ten sexy s tím strašným jménem. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Milá, vtipná a dojímavá komedie. Film o tom, že se člověk nemá vzdávat a bojovat za každou cenu. Rodinná, obuvnická firma je před krachem. Její boty nejsou konkurenceschopné a tak mladý majitel firmy začíná propouštět lidi. Stačí však jeden nápad, jednoho posmutnělého transvestity a vše se mění k lepšímu. Vím, že takových filmů už bylo natočeno mraky a liší se jen prostředím. Mě se to však líbilo a většinou jsem se bavil. proto ty čtyři hvězdy, ikdyž je to spíš jen tak na tři a půl. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Film je inspirován skutečným příběhem továrny v Northamptonshire, která vyráběla tradiční anglickou pánskou obuv a přešla do výroby kozaček pro transvestity, aby zachránila upadající rodinný podnik a udržela pracovní místa pro místní komunitu. (HappySmile)

Reklama

Reklama