Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mají na ty chvíle, strávené v mládí na řece Temži, ty nejkrásnější vzpomínky. Tak proč si ty příjemné zážitky ještě jednou nezopakovat? Zvlášť když by teď každý z nich velice potřeboval někam na pár dní vypadnout, ztratit se z dohledu svých stávajících i budoucích drahých poloviček, případně vdavekchtivých slečen. Dva týdny na vodě daleko od všech starostí všedního dne je to nejlepší, co mohou právě teď podniknout. A tak se toho krásného sobotního odpoledne všichni tři včetně psa Montmorencyho vydávají na cestu, která bude určitě plná té nejkrásnější pohody, klidu a odpočinku. Jenomže záludný osud, jak známo, dokáže občas člověku postavit do cesty ty nejneočekávanější překážky...
Jerome Klepka Jerome (1859-1927) je jeden z nejznámějších anglických spisovatelů humoristických románů a povídek. Nejpopulárnější z nich jsou právě veselé příhody tří kamarádů "Tři muži ve člunu" a "Tři muži na toulkách", které vynesly svému autorovi světovou slávu. Půvab knihy je v její bezprostřednosti, v jejím suchém anglickém humoru, odhalujícím lidské slabosti, návyky a zlozvyky, i v tom, jak se podařilo vystihnout atmosféru staré dobré Anglie. Což vše se pokusil přenést na filmové plátno režisér Ken Annakin, jemuž je tato doba i tématika velmi blízká. (Jak dokázal posléze i snímkem Báječní muži na létajících strojích). (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

ondrzej 

všechny recenze uživatele

2.75 - ne nadarmo je tento film inspirován knihou Tři muži ve člunu jen volně... Přes dobré herecké výkony zde chybí naprostá většina zásadních epizod a navíc je to ještě lehce šmrcnuté volným pokračováním knihy Tři muži na Toulkách, což může diváka také mást... Na základě tohoto kusého filmu prosím nedělejte žádné ukvapené závěry o knize a autorovi, nasajte atmosféru, sáhněte však po knize, která je jedním z nejgeniálnějších humoristických knížek ever :) ()

Mes-siah 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie je za letmé vzhliadnutie. Nevydržal som celý film. Ale pri filme sa človek rozpomenie aj na to, čo bolo v knížnej predlohe. Takže má zmysel tp pozerať, ak ste knihu čítali veľmi, veľmi dávno. Ale herci to mohli zahrať aj lepším spôsobom. To ja však hodnotiť nemôžem, pretože som nevidel veľa filmov z tej doby. Tak neviem aký bol herecký štandart. ()

Reklama

SeldomSeen 

všechny recenze uživatele

Ne. Je mi líto, ale takto tedy opravdu ne. Plně chápu, že když chcete zfilmovat knihu, která vznikala primárně coby turistický průvodce s občasnými vloženými anekdotami (které postupně nabyly vrchu), musíte si tu a tam něco přimyslet, ale toto je buď těžká neúcta nebo naprosté nepochopení: předloha, snad i záměrně nespecifikující věk a statut hlavních protagonistů, je láskyplnou oslavou čistě pánského světa se všemi jeho pošetilostmi, kde alespoň na těch pár dní není pro dámy místo (jakkoliv je milujeme a jinak bez nich samozřejmě nemůžeme být - ať se na nás nezlobí!). Nechat tyto postavy po většinu filmu vrcholně nedůstojně nadbíhat triu slečen je tudíž skutečně těžce mimo... (hvězdičky především za důvěrně známé reálie) ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat na knižní předlohu to nemá ani zdaleka, navíc to vynechává mnoho vtipných scén z knížky, což je jednoznačně škoda. Ale já bych byla shovívá, v době kdy vznikl tento film nebyla spousta věcí k dispozici a točili se hlavně filmy, kde se příliš nestřídají scenérie (nemluvě o tom, že točit film "na vodě" muselo být tehdy pro filmaře značně náročné), herecké výkony jsou navíc velice solidní, akorát jak již tady bylo řečeno, český dabing se zrovna příliš nevyvedl... Pravdou taky je, že ať by to natočil kdokoli a kdykoli a chtěl se držet předlohy byť jen volně, nikdy to nebude tak plnohodné, tak vtipné a tak neodolatelně anglicky suché jako na stránkách Klapkovy knihy. Faktem taky je, že atmosféra doby je vykreslena naprosto skvěle. "Harrisi, pojď jsem a řekni jaký jsi blbec." 70% ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

To, že je to volně podle románu, ještě neznamená, že těch několik málo vtipů, které se inspirovaly knihou, musí režisér pokazit (tažné lano, zdymadlo… bludiště vcelku ušlo). Sice jsem nic nečekal, ale i tak je to vcelku utrpení. A ano, správně poukázal Mariin na nízkou úroveň dabingu. 30 % ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Film je volnou adaptací knihy „Three Men in a Boat to Say Nothing of the Dog“ („Tři muži ve člunu (o psu nemluvě)“; 1889) anglického spisovatele Jeroma Klapky Jeroma. (Amras)

Reklama

Reklama