Reklama

Reklama

Joe brzy zjistí, že má v novém bytě spolubydlící. A ne ledajaké - tisíce švábů, kteří umějí nejen mluvit, ale i tančit a zpívat. V hlavní roli americké hudební komedie Jerry O'Connell.  Joe (Jerry O'Connell) právě dostudoval a chystá se postavit na vlastní nohy. Nový život chce začít v New Yorku, kam se přestěhoval z rodné Iowy. Kromě práce si Joe musí najít i místo, kam by složil hlavu. A vzhledem k tomu, že nemá zrovna moc peněz, nemůže mít na byt příliš vysoké nároky. Když se tedy objeví nabídka volného apartmá v Brooklynu, neváhá a téměř okamžitě se do něj nastěhuje. Počáteční radostné opojení z vlastního bytu ale rychle opadne. Joe totiž brzy zjistí, že má spolubydlící. A ne ledajaké! Tisíce švábů, kteří umějí nejen mluvit, ale i tančit a zpívat, dokáží Joeovi pěkně znepříjemnit život…Americkou hudební komedii natočil režisér John Payson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (54)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zamořený Joeův byt švábi a pro vtipuž se nenašlo místo. Je to hodně slabý film, který má potíže snad úplně ve všem. Báchorka o digitálně vyvedených švábech v bytě, kteří si svého nájemníka oblíbili natolik, že ho odmítají opustit, není vůbec ničím zajímavá a je až nestravitelná. V konečném verdiktu to není film pro děti ani pro dospělé, ale je to film pro nikoho. Je to hrubě nevyvedený snímek a snad jen ti mile potrhlí švábi ho zachranují před úplným propadem do temnot kinematografie. 20% ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Jedina vec, ktora ma od filmu odradzala, ze je to aj muzikal, co ja fakt nemusim. Nastastie tam ani moc nespievali a ked uz tak nie zas prilis dlho. Celkom v pohodicke plynuca komedia s neskutocnym mnozstvom svabov v polorozpadnutom byte. Tej komedie by som vo filme uvital viacej, ale ked nie tak sa to da v klude dopozerat az do konca. Niektore sceny sa vo filme dobre vydarili, ako bolo to zneskodnenie tych kumpanov v byte, ktorych bravurne vyhnali mali a nesympaticky svabi:) ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Docela ujetý film, který ale dokáže pobavit a který vyniká i jistou velmi svéráznou originalitou v podobě mluvících a zpívajících švábů. Díky velice ulítlému nápadu film velice rychle uteče, alespoň tedy než jsem si stihl na mluvící šváby zvyknout a trochu to vstřebat, tak už byla polovina filmu pryč a já si uvědomil, že to je vlastně fajnový film, který má za cíl jen a pouze pobavit a zaujmout, což se mu v mém případě dost povedlo. Hlavní hrdina mi byl od počátku dost sympatický a bylo zajímavé sledovat jeho seznamování s nezvyklými obyvateli příbytku, do kterého se tak trochu podvodem nastěhoval. Já být na jeho místě, tak nevím, jak bych zvládnul mluvící šváby, tento druh hmyzu totiž považuji za havěť, které se docela štítím, ale naštěstí jsem snad v životě neviděl více švábů, než by se dalo spočítat na prstech jedné ruky, a to navíc ani nebylo v uzavřené místnosti. Nakonec tedy tenhle film lze bezesporu hodnotit jako velice osobitý s notnou dávkou originality a humoru, který zřejmě mnoho diváků zaujme a který si jakž takž udržuje své kvality. Písně, které švábí osazenstvo zpívá jsou dost povedené a herecké výkony lidských herců jsou docela dobré. Zkrátka je to nenáročná komedie, při které se možná udělá nevolno lidem, kteří mají chronickou hrůzu z hmyzu, ale já se příjemně bavil. Jako průměrný film na víkendové odpoledne je to naprosto vyhovující, uděluji tři hvězdy. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Teraz fakt neviem, ci som sa smial na hrdinoch vo filme alebo tvorcom, ktori tento film natocili, ale pomyslel som si, ze je to natocene iba pre zabavu a uplne si viem predstavit, ze by sa mi to pred 15 rokmi pacilo omnoho viac, takze i to je dovod, preco som dal 3*. Je to jedna z najuletenejsich a z najsialenejsich komedii vsetkych cias, ktora mi az tak humorna neprisla, ale pobavila ma. _______ Jerry O'Connell - (Joe) +++ Megan Ward - (Lily Dougherty) +++ Billy West - (Ralph Roach - hlas) +++ Reginald Hudlin - (Rodney Roach - hlas) +++ Jim Turner - (Walter Shit) +++ Sandra 'Pepa' Denton - (Blank) +++ Robert Vaughn - (Senátor Dougherty) +++ Produkcia: Griffin Dunne ()

Baroque 

všechny recenze uživatele

celkom sranda. začiatok je super. skvelé privítanie made in new york. :DDD šváby sú bravúrni. nečakajte nejakú genialitu, klenoty od jima carreyho sa nekonajú, ale jerry o´connell nesklame, je v pohode. taký sympatický blbeček ala buran z Iowy. pripomína mi to univerzitných študentov, čo prišli do mesta a čumeli ako bača na tuzex. samozrejme, je tu pozitívny odkaz, posolstvo, čo to všetko ťahá nadol. ale nikto vám tu netlačí do hlavy, že ide o dielo od Lyncha alebo Bergmana. fajn. dá sa. a fetiš senátora doughertyho :DDD ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného krátkého filmu, který společnost MTV v roce 1992 používala v komerčních přestávkách. (Terva)
  • Jedná se o první celovečerní film produkovaný společností MTV Networks. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém městě New York. (Terva)

Reklama

Reklama