Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé městečka Chipping Cleghorn jsou překvapeni oznámením v místních novinách, podle něhož dojde ten večer v Little Paddocks k vraždě. Co je to za podivnou hru? (Viasat)

Recenze (34)

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohlášená vražda je další z povedených adaptací s Geraldine McEwan, tentokráte dokonce obohacená tím, že zemře i někdo blízký slečně Marplové (a nutno přiznat, že docela hnusně). A mimochodem, zápletka (nebo spíš všechny motivy pro to, co se nakonec stalo) se sice mohly zdát lehce překombinované, ovšem podle mého měly logický podtext a přesně na sebe navazovaly. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ohlášenou vraždu jsem už v minulosti viděl jako seriál a ohromně to na mě zapůsobilo. Základní rozuzlení jsem díky tomu věděl, na druhou stranu některá dílčí ne. Co chci hlavně napsat, je to, že i přes mé určité znalosti to příběhu nic neubralo na napínavosti a originalitě. V tom se pozná genialita Agathy Christie. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně nadprůmerná detektivka Agathy Christie, u níž si člověk může dosyta vychutnat všechna specifika anglické detektivkářské školy. O nečekané zvraty, rafinované kličky, v nichž se splátá několik příběhů dohromady a tím dochází k úspěšnému matení čtenáře a koneckonců ani o mrtvoly, neboť vraždit v knize je přece tak snadné, tady rozhodně není nouze. Filmová adaptace se této výzvy zhostila doslova na výbornou. Všechno funguje jak má, herci hrají jak o život, prostředí má tu správnou atmosféru a film ubíhá v poměrně svižném tempu, takže těch 94 minut je nakonec na tak bohatý a pestrý příběh ta správná stopáž. Vedle hereckého výkonu Geraldine McEwan je třeba zmínit ještě skvělou Zoë Wanamaker. Herecky brilantní jsou v tom ovšem všichni. Kdyby takové výkony předváděli čeští herci v českých seriálech, to by bylo bájo ;o) Celkový dojem: 90% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo by to byl čekal, že se z "nevinného" vtípku v novinách s ohlášenou vraždou stane zapeklitý kriminální případ, v němž si autorka vskutku pohrála s identitami všech zúčastněných, takže člověk v podstatě až do samotného rozuzlení nevěděl, kdo je vlastně kdo. Musím říct, že v tomto případě bylo odhalení pachatele a jeho zločinů velice emocionální. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh je celkom klasický, ani sa k nemu nedá nič napísať v rámci nespoilerovania. Snáď len to, že dôležitú úlohu hrá mazanie dverí a samozrejme dedičstvo, to je absolútna samozrejmosť. Inak je to dosť zdĺhavé, hlavne zisťovanie minulosti postáv, to sa rozpitváva neuveriteľne dlho, asi tri štvrtiny filmu, ale mal som pocit, že to trvá dve hodiny. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy knihy "Záhadná vražda", kterou napsala Agatha Christie již v roce 1950. (Terva)

Reklama

Reklama