Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál Sex ve městě z produkce HBO se stal po šesti letech vysílání naprosto přelomovým fenomenem, který si získal miliony fanoušků na celém světě. Promlouval především k ženám, svobodným třicátnicím, které učil, že žít "singl" uprostřed New Yorku je nejen přípustné, ale i docela příjemné. Protagonistky seriálu se v tomto speciálním díle svěřují, jak jim seriál ovlivnil život. Nahlédneme do tvůrčí dílny seriálu, kde se rodí jednotlivé neuvěřitelné příběhy. Většina z nich vychází z vlastních zážitků spoluscenáristek, ovšem duchovním otcem seriálu je kupodivu muž - scenárista a producent Michael Patrick King. Matkou pak bezpochyby spisovatelka Candace Bushnellová, která vytvořila postavu novinářky Carrie. Nemalou zásluhu na vývoji seriálu má i hlavní představitelka Sarah Jessica Parkerová, která se stala posléze i jeho spoluproducentkou a za seriál převzala několik hereckých ocenění. V neposlední řadě se seriál stal fenomenem ve světě módy, kdy ženy druhý den nakupovaly v obchodech šaty, které měla na sobě každá z hrdinek vždy jen jednou! Seriál vytvářel nejen styl života, ale i styl oblékání, a toho si byli tvůrci velmi dobře vědomi. V tomto dílu se hrdinky i tvůrci se seriálem loučí. Jak seriál dopadne, to ovšem divákům neprozradí. Vše nechají na finální epizodě.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Snad proto, že tady byly nejlepší vtipy i hlášky zhuštěné do jedné hodiny, se mi to líbilo. HULENÍ JE ZÁHUL. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zajímavý rozdíl mezi procentuálním hodnocením seriálu a tohoto dokumentu :) Každopádně jsem se po delší době rozhodla na "A Farewell"konečně podívat a nelitovala jsem. Kromě nejlepších hlášek a scén nahuštěných do padesáti minut jsem se dočkala i záběrů ze zákulisí a dojmů štábu nebo fanoušků. A Loučení sdělilo světu poselství přesně takové, jaké se snažil předat seriál (i když to očividně dost lidí nepochopilo). Líbily se mi poznámky k tomu, že se seriál chlapům nemusí líbit hlavně proto, že o nich říká pravdu a ukazuje až téměř "skandální"náhled do života (a především toho milostného) žen, které dokáží být šťastné i svobodné. A o to právě šlo, ukázat nezadaným, že i takhle se dá užívat života; kdo v seriálu viděl jen "sex,módu a drbající slepice" tak toho upřímně lituji, protože se připravil o výborné zážitky a bolest bránice:)Fenomén, který (ať si kdo chce říká co chce) ovlivnil spoustu životů, svět módy a sexu a kterému se klaním za výborně strávené hodiny u televize.. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Skvělé zastavení nad seriálovým fenoménem, který mě donutil pasivní znalost tohoto dílka proměnit na aktivní. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Skvělej rozlučkovej retrospektivní dokument o jednom z nejvýraznějších a neodvážnějších komediálních seriálů, ze kterého, pokud jste fanoušci, se sice moc nového nedozvíte, ale zároveň uvnitř citíte něco jako zadostiučinění, že se s vámi tvůrci rozloučili... ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

To nejkrásnější seriálové loučení :-) . Škoda, že se takhle slavnostně a se vším všudy nerozloučily i jiné mé oblíbené seriály. ()

Patw 

všechny recenze uživatele

Užasné! Celé to šířilo užasnýma hláškama ze seriálu, ale zároveň to bylo smutné... Loučení, ach jo. Ještě že je tu ta šance si to vychutnat znovu. Bylo to parádní, ale řekl bych že hodina je málo, na "loučení" s tak užasným seriálem. ()

peiton 

všechny recenze uživatele

Elegantná a vkusná rozlúčka zo seriálom.Téma o vzťahoch,rozchodoch,zbližovaní,nerozlučnom priateľstve je nevyčerpateľnou studnicou.Tak prečo len mizerných 6 sérií.Na to aký veľký ohlas zaslúžil u divákov po celom svete,by si zaslúžil daleko viac.Ale ako sa vraví v najlepšom treba prestať.V tomto prípade je ho veľká škoda,vravím za nás,za nežnejšie polovičky.. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Dobrý způsob jak se rozloučit :) Shrnutí toho nejdůležitějšího, co jsme v seriálu mohli vidět. Dobrá byla také pocta štábu a rozloučení s nimi. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Většina komentářů se rozplývá nad tímhle padesátiminutovým "dokumentem", což mě poněkud mystifikovalo - těšila jsem se na nějaké informace ze zákulisí. O vzniku (původní myšlence, jak vůbec vznikla kniha, dle které je natočen seriál), o tvůrcích (včetně Candace Bushnell, která v tomhle díle ale pronese sotva tři věty), o natáčení... Plus že se třeba pobavím nad zkaženými záběry (ok, pár jich tam je. Asi tři a úplně na konci). Nedozvěděla jsem se nic. Působí to na mě, jako kdyby vzali to nejpovrchnější ze seriálu (a že tam toho je!), nahustili to, znásobili a obalili do nicneříkajících prázdných keců. Přitom je to docela škoda, mě by vážně nějaké ty zákulisní informace zajímaly. Tohle je jen rychlý sled obrázků z epizod (tak rychlý, že pomalu ani nevíte, kdo je na scéně a co má na sobě) a k tomu hraje nějaká hudba. Názory herců jsou tak korektní, že z toho umělost jen kape. Nic se nedozvíte a ještě k tomu je to nuda. ()

Macbeth 

všechny recenze uživatele

Uslintane!!! Zahrat dojeti muselo dat hlavnim hrdinkam vetsi zahul nezli celych 6 serii. Apropo. Zkuste si nekdy zahulit a juknout na Sex and the city, take vam to najednou prijde tak trapne? :-) ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Mila a uprimna rozlucka s vynimocnymi ludmi, ktori spolocne vytvorili vynimocny serial. Je fajn, ze vznikla tato nostalgicka bodka za serialom, ktory sa nezmazatelne zapisal do popkulturnej historie. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Velké loučení, které by si přál každý seriál. Náhledy za kameru, dojmy štábu, fanoušků, známých osobností. A hlavně myšlenky 4 hereček, které tak moc definovaly ženy po celém světě. Skvělý. ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Zábavné, dojemné, ze života. Nádherný "film o seriálu", který skládá poklonu všem jeho tvůrcům, hladí fanoušky po duši a umožňuje jim připomenout si, proč vlastně na tenhle seriál nikdy nezapomenou a budou se k němu stále dokola vracet. :-) ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné ukončenie, akési zhrnutie všetkých pekných chvíľ. So spiatočným ohliadnutím je to naozaj kultový seriál. Carrie Bradshawová ví hodně o sexu a nestydí se zeptat!! :) 4* ()

Reklama

Reklama