Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pouliční nepokoje, všudypřítomná policejní korupce a nechvalně proslulé války gangů. V takovém prostředí se odehrává syrový a nemilosrdný příběh o policajtovi a bývalém členovi gangu v jedné osobě, který se teď musí během jediného dne rozhodnout mezi svým svědomím a loajalitou. Armando Sancho (Clifton Collins, Jr.) byl v pouhých 28 letech naverbován do tajné jednotky policejního oddělení v Los Angeles, aby pomohl v boji se zákeřnými gangy. Své zkušenosti ze života na ulici teď využívá proti těm, které přísahal ochraňovat. Se svým parťákem Salimem Adelem (Cuba Gooding, Jr.) udržují pořádek v ulicích Los Angeles jediným způsobem, který znají - silou. Ale není nic nebezpečnějšího než gangster s odznakem. A když se tihle dva dostanou pod palbu, jen jeden z toho vyjde živý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Aelita 

všechny recenze uživatele

Film, který nějak zapadl, ačkoliv nabízí vše, co patří k tématu policie-gangy-korupce-parťáctví, a má stylové a moderní zpracování. Vlastně jsem se na něj začala dívat právě kvůli formě, ale ani obsah mne nakonec nezklamal. Příčina zapadnutí podle mne tkví v hereckém obsazení - černoši a latinoameričané u bělochů zřejmě moc netáhnou, ač všichni táhnou za jeden provaz ve světě, kde konkurenční boj přiostřuje, protože lidí je jednoduše příliš moc. "Nenadávej na hráče, nadávej na hru, brácho. Pravidla znáš." V globalizovaném světě, kde všichni znají všechny a zároveň nikdo nezná nikoho, se nějak porouchal mechanismus her s nenulovým součtem (viz vězňovo dilema) a ztratilo efekt altruistické trestání. "Být altruistický a spolupracovat může být pro altruistu velmi nevýhodné. Přesto většina z nás jak v životě, tak v pokusných situacích altruisty jsme. Proč? Kromě altruistického odměňování za spolupráci a dodržování sociálních norem nás k tomu nutí altruistické trestání. Co to je? Někteří lidé trestají podrazáky i černé pasažéry i tehdy, když se jich to přímo netýká a když musejí sami něco obětovat." Jak řekl jeden z hrdinů filmu "Zločin je snadný, když nedodržujete pravidla." Místo zákona přicházejí vlastní pravidla, která stanoví ti, kdo má moc. "S mocí přišla zodpovědnost, se zodpovědností přišla příležitost a s příležitostí přišla korupce. Bylo to jako epidemie - všichni se nakazili." Ano, všichni děláme, co můžeme, v dobrém světě. Děláme, co můžeme, ve špatném světě. Děláme, co můžeme. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek tunajším hodnoteniam slušný policajný film. Len mierne zaostáva za TRAINING DAY či KRÁLI ULICE. Sú tu len drobné chyby - stačilo by natočiť niektorú akciu šikovnejšie, prípadne vyhodiť odtiaľ mysterióznosť a finálnu hlášku. Inak fajn krimi dráma, ktorej slabinou je to, že poznáme hneď niekoľko lepších (NAJLEPŠÍ Z BROKLYNU, ČESŤ A SLÁVA). Fajn scenár a obsadenie, slabšie prevedenie... ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Špína dominuje ve dvou sférách. Zvolením prostředí špinavého L.A. se všemi jeho zákoutími a věčným slangem „fuck“ či „motherfucker“, díky čemuž má blízko k Davidu Ayerovi (Training Day, Drsné časy a naposled Street Kings) a obsazením hlavní dvojice. Cuba Gooding Jr. podává výkon o něco slabší než Denzel Washington, jinak k němu ale nemá daleko, skutečným tahounem je však Clifton Collins Jr., který dokazuje, že i poslední zbytky dobrosrdečnosti můžou ve víru korupce snadno vymizet, ačkoliv zde náznak dobra spíš značí slabost a strach než opravdové výčitky. O to více zamrzí, že na scénář byl dán poloviční důraz. Rozjezd je fajn a film si volí zajímavá témata („přátelství“ mezi zkorumpovanými policisty), ty bohužel vinou nezkušenosti či nedostatečnému rozvinutí nevyzní tak jak by si zasloužily. Příběh se navíc kvůli skákání mezi liniemi jeví mnohem zmatenější než ve skutečnosti je. Škoda promarněného potenciálu, který je navíc dovršen divným koncem, jenž spadá do jiného žánru. Velmi podobné Drsné časy jsou na tom ve všech směrech o mnoho lépe. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Díky tomuto filmu konečně vím, jak přeložit do angliny slovo "mrdka", je to naprosto jednoduché a nechápu, proč mě to nenapadlo dřív - "dick juice" :) No, ale abych se vyjádřil i k filmu samotnému, zpočátku trošku zmatené, ale postupně se to člověku dostává hlouběji pod kůži...a pak už jen koukáte na oživené GTA postavičky (GTA se mimochodem ve filmu taky objeví). Cuba Gooding Jr. chrlí jedno "motherfucker" za druhým a druhý junior zase v páru zastupuje toho hodného poldu. A nemůžu zapomenout na scénu se STUN GUNem, u které mě přepadl záchvat smíchu :) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Armando Sancho (Clifton Collins Jr.) byl v pouhých 28 letech naverbován do tajné jednotky policejního oddělení v Los Angeles, aby pomohl v boji se zákeřnými gangy. Své zkušenosti ze života na ulici teď využívá proti těm, které přísahal ochraňovat. Se svým parťákem Salimem Adelem (Cuba Gooding Jr.) udržují pořádek v ulicích Los Angeles........ Hudba : Ryan Beveridge. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Režisér Chris Fisher chtěl město Los Angeles ukázat jako suché, pusté místo, jenže zrovna během natáčení, které se konalo na počátku roku 2005, zásahlo L.A. jedno z nejdeštivějších období v jeho historii. (Dr Lizal)
  • V jedné scéně hrají drogoví dealeři konzolovou hru „Grand Theft Auto: San Andreas“. Představitel Sancha herec Clifton Collins Jr. v této hře namluvil jednu z hlavních postav. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama