Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pouliční nepokoje, všudypřítomná policejní korupce a nechvalně proslulé války gangů. V takovém prostředí se odehrává syrový a nemilosrdný příběh o policajtovi a bývalém členovi gangu v jedné osobě, který se teď musí během jediného dne rozhodnout mezi svým svědomím a loajalitou. Armando Sancho (Clifton Collins, Jr.) byl v pouhých 28 letech naverbován do tajné jednotky policejního oddělení v Los Angeles, aby pomohl v boji se zákeřnými gangy. Své zkušenosti ze života na ulici teď využívá proti těm, které přísahal ochraňovat. Se svým parťákem Salimem Adelem (Cuba Gooding, Jr.) udržují pořádek v ulicích Los Angeles jediným způsobem, který znají - silou. Ale není nic nebezpečnějšího než gangster s odznakem. A když se tihle dva dostanou pod palbu, jen jeden z toho vyjde živý. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

choze 

všechny recenze uživatele

Podobnej model jako ayeroviny, hlavně Temný stín nad L.A. - dva povahově rozdílný poldy pohybující se mezi gangy v L.A. čeká jejich den D... Tváří se to sice osudově, ale nějak to úplně nefunguje, i když snaha byla a nechybí tradiční žánrový motivy a propriety. Collins jako traumatizovanej polda hledající vykoupení je výbornej, Gooding si užívá svýho poldu zábavně šikanujícího civily a záda jim jistí pár dalších známých a výrazných xichtů (David, Hauser, LaSardo). ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Film, který nějak zapadl, ačkoliv nabízí vše, co patří k tématu policie-gangy-korupce-parťáctví, a má stylové a moderní zpracování. Vlastně jsem se na něj začala dívat právě kvůli formě, ale ani obsah mne nakonec nezklamal. Příčina zapadnutí podle mne tkví v hereckém obsazení - černoši a latinoameričané u bělochů zřejmě moc netáhnou, ač všichni táhnou za jeden provaz ve světě, kde konkurenční boj přiostřuje, protože lidí je jednoduše příliš moc. "Nenadávej na hráče, nadávej na hru, brácho. Pravidla znáš." V globalizovaném světě, kde všichni znají všechny a zároveň nikdo nezná nikoho, se nějak porouchal mechanismus her s nenulovým součtem (viz vězňovo dilema) a ztratilo efekt altruistické trestání. "Být altruistický a spolupracovat může být pro altruistu velmi nevýhodné. Přesto většina z nás jak v životě, tak v pokusných situacích altruisty jsme. Proč? Kromě altruistického odměňování za spolupráci a dodržování sociálních norem nás k tomu nutí altruistické trestání. Co to je? Někteří lidé trestají podrazáky i černé pasažéry i tehdy, když se jich to přímo netýká a když musejí sami něco obětovat." Jak řekl jeden z hrdinů filmu "Zločin je snadný, když nedodržujete pravidla." Místo zákona přicházejí vlastní pravidla, která stanoví ti, kdo má moc. "S mocí přišla zodpovědnost, se zodpovědností přišla příležitost a s příležitostí přišla korupce. Bylo to jako epidemie - všichni se nakazili." Ano, všichni děláme, co můžeme, v dobrém světě. Děláme, co můžeme, ve špatném světě. Děláme, co můžeme. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Skličující obraz světa, kde je policie jen jedním z nelítostných zločineckých gangů. Film se bohužel nedokázal vyrovnat ani se svým solidním námětem ani se slibnou zápletkou a místo dech beroucí ultradepresivní podívané se po většinu času dusil v laciné vulgaritě, barevných filtrech, přehnaně drsných pózách a haldách obvyklých filmařských klišé. Což je o to smutnější, když se divák dočká posledních patnácti minut a zjistí jak hodně dobré to mohlo být. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"WE INTIMIDATE THOSE WHO INTIMIDATE OTHERS." ------------ Myslím si, že tento film je zlomovým v kariére Cuba Goodinga, kedy sa z neho prakticky stal čierny Luke Goss – t.j. svetlé začiatky, svižné vecičky ako Cesta do Ameriky, hlavná rola!! v Boyz n the Hood, Smrtiaca epidémia, Jerry Maguire!!, AGaIG, Pearl Harbor či Rádio, no a od Špiny, čiže odkedy začal brať čisto akčné role, to ide (česť výnimkám) kompletne dolu vodou, sračka za sračkou, odpad za odpadom, len s tým rozdielom, že Goss ani tie svetlé začiatky viac-menej nemal a zostali len haraburdy. No nič, ešte dobre, že prišiel Ľud versus O. J. Simpson, lebo už som prestával veriť, že ešte stále dokáže poriadne nakopnúť ten divácky zadok. A na margo tohto "zlomového" filmu, je to odstáta variácia na Drsné časy, Patrolu a Fuquaov legendárny Training Day, pričom sa za žiadnych okolností nemôžu ani rovnať, alebo inak a v pozitívnych slovách, pochmúrna krimi zo slnečného mesta anjelov s jednou skorumpovanou jednotkou LAPD, veľmi verne pripomínajúcu istú nechválne známu divíziu Rampart. A ako názov napovedá, je to vážne špina. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu tvrdit, že by film nudil, na to byl příliš otevřený, drsný a kontroverzní. Ale jak už napsal Malarkey, drsné kecy a jednání všech aktérů vyšuměly do prázdna, nikdo se výrazně neprosadil, o sympatiích nemůže být řeč, akce nikam nevedla. Leda, že se jedná o dokument o praktikách soudobého podsvětí, pak by se dalo hovořit o jakéstakés kvalitě a hodnotě. Spíš jde o špinavý koktejl laicky namíchaný z mnohem lepších snímků - mj. Špatnej polda a Street Kings. Zápletka nabrala správné grády teprve ke konci, ale i přes slušnou muziku, jde pouze o lepší průměr v už tak přeplněném šuplíku policejního a multikulturního žánru. Den D: "Když jste mrtví, vidíte věci daleko jasněji." ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 280krát, což je 2,88krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • V jedné scéně hrají drogoví dealeři konzolovou hru „Grand Theft Auto: San Andreas“. Představitel Sancha herec Clifton Collins Jr. v této hře namluvil jednu z hlavních postav. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama