Reklama

Reklama

Válečný veterán Lasko se po traumatickém zážitku z Kosova rozhodne opustit jednotky mírových sil KFOR a vstoupit do kláštera. Ani tady ale nenalezne klid, kardinál Saratoga ho kvůli jeho bojovým schopnostem přemluví k členství v tajném spolku „Pugnus Dei“, jehož členové ve „jménu Božím“ plní nebezpečné úkoly. Jeho prvním úkolem je ochránit vlak, kterým cestují nemocní poutníci do Lourdna v naději na zázrak. Bohužel, vlakem také cestuje bezcitný gangster Lennart a jeho banda, kteří ho zvolili jako prostředek k útěku po velkolepé krádeži, při níž se jim podařilo získat vysoce nakažlivé viry. Pugnus Dei se pokusí proti gangu zakročit, ale akce skončí smrtí jeho člena Matthiase. Neúspěšný je i pokus speciálního komanda. Gangsteři převzali nadvládu nad vlakem a poutníky si vzali jako rukojmí. Ve vlaku zbývá jediný muž, který dokáže odvrátit katastrofu: Lasko. Dokáže zneškodnit zločince dřív, než vypustí ve vlaku smrtelný virus? Nelítostný souboj s časem právě začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

mikulem odpad!

všechny recenze uživatele

Byl jsem v šoku, když jsem uviděl záběry z mých oblíbených filmů, bezostyšně promíchané s tímhle nesmyslem. SPLAŠENÝ VLAK posloužil jako zdroj akčních záběrů na vlak (včetně inovace - zasypání vlaku lavinou, efekt jako z domácího videa). STŮJ, NEBO MAMINKA VYSTŘELÍ posloužil jako zdroj akčních záběrů souboje mezi letadlem a tahačem. Nikdo neřeší, že v jednom záběru má tahač 3 nápravy a v dalším jen 2, hlavně že je pokaždé červený. Taková vykrádačka snad ani není legální. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Tento klenot německé kinematografie jsem viděl v tv, a zhlédl jsem ho do konce... Inu, tak se pozná pravá křesťanská trpělivost - jak by vám jistě potvrdil hlavní hrdina filmu. Pro osoby méně psychicky odolné je tento snímek jistě smrtící. Už vražedně pomalé tempo a zabijácké výkony herců (no, slovem herec si nejsem úplně jistý) dokážou zrytmizovat film (opět ten samý problém) a vytvořit z něj ďábelskou zkoušku nervů a vkusu. (Odtud druhá hvězda - první je za dokonale hmotné ztvárnění platónské ideje hlouposti :D) I bylo psáno: Jen ten z plemene lidského, jenž nižádneho vkusu nemá, u tohoto filmu obstojí a dokouká ho do konce. Amen. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Teroristé ve vlaku. Vděčné téma béčkových snímků a to po desetiletí. Není divu, že se na to vrhli i němečtí televizní tvůrci snažící se točit akční filmy dle hollywoodského vzoru. A ať se to někomu líbí nebo ne, daří se jim to. Akce střídá akci, děj má švih jak u snímků HK, ani o překvapení (na evropský film) není nouze. Bláznivé akční skotačení, spousta zničených aut, vrtulníky rozbíjející se o vlak. K tomu bojové umění a jednoduchý scénář, který by se sice více hodil ke komiksu, ale takto natočený taktéž nevyznívá nijak zle. Naopak. Akční zábava jak má být. On u toho fakt ještě někdo přemýšlí? A dělá to i u knížek či komiksů? Že ne? Ale pravda, na evropské kulisy v takovémto žánru se těžko zvyká. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prejazd Cassandra v Kobra 11 prevedení. Takže dejová omáčka je fakt nejedlá. Nemeckí herci sa zmôžu maximálne tak na mizerné drmolenie angličtiny. Jedna trápna postava za druhou a žiadna poriadne nefunguje. Ani Vosloo sa ako záporák nevytiahol a pôsobí znudene. Zaujme snáď len netradičný ťah situovať dej do prostredia plného mníchov a mníšiek. To má za následok, že hlavný pobožný geroj, ktorý vyzerá jak kung-fu klon Dawsona z Dawsonovho sveta, pri zneškodňovaní zloduchov ani jedného nezabije a tak musia túto špinavú robotu urobiť zakaždým nejakou vtipnou náhodou za neho sami. Najlepšia bola tá drsniačka, ktorá sa vyhodí do luftu raketometom. No a tu sa dostávame k hlavnému kladu týchto lobotomizujúcich béčiek. Akcii. Bitky sú síce v chujovom Bourneovskom štýle roztrasené a každý chvat je aspoň trikrát strihnutý do blba ale výbuchy. Tie kurevsky cool výbuchy na x spôsobov som si zase raz vychutnal. Takéto niečo si dnes dovolí už len Nolan. Všetci ostatní to už len točia, ehm teda animujú v mizernom CGI. Akurát akcia po úvodnej naháňačke s kotrmelcami vybuchujúcich áut presunula na vlakové koľaje. Výbuchov tu síce nie je nejak veľa, ale finále vrtuľník vs. vlak alebo megavýbuch budovy som si pustil niekoľkokrát. Už trochu chápem, že niekto hodnotí vysoko tie dnešné sračky plné CGI akcie. Keby som CGI žral rovnako ako skutočnú deštrukciu, tak si asi tiež od nadšenia leštím šulínka. Ale späť k filmu. Celkovo je to vďaka nezáživnému deju prinajlepšom priemer, ale za jedno pozretie to stojí a tie výbuchy si kedykoľvek pustím znova. Tak mizerné hodnotenie si film nezaslúži a odpad tomu môže dať len človek, ktorý to sledoval pod ťažkým vplyvom a ktorý každých 5 minút odbiehal na cígo. 5/10. ()

Brouk odpad!

všechny recenze uživatele

Nehorázný, ale nehorázný megashit!!! Vezměte střeva z klasických filmů jako Přejezd Kassandra, Rychlé šípy, james Bond, 12 opic, Smrtící epidemie a já nevím co vše.... Důkladně protřepte a znesvěťte... (to se taky důkladně povedlo)... Ne, vážně, to je hnus... Snad kamera je polehčující osobnost... Kdepak na akční věci z DEFAWOODU a GERMANYWOODU nemám jaksi uzpůsobený žaludek, taky je možné, že jsem do toho duševně nedorostl... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama