Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Klasický příběh režiséra Lau Shut Yueho, který více nebo spíš méně zachycuje biografii legendárního Drunken Mastera neboli Beggara So, figurky dynastie Ching, patřící k deseti tygrům z Kwantungu. So v podání Gordona Liu je neposlušný mladík se sklony k alkoholismu a skvělému kung fu, který odhalí ve svém učiteli klasické literatury (Pai Piao)skutečného mistra drunken stylu. Zásobuje ho tedy vínem a učí se místo literatury kung fu. Jeho mistr má ale pohnutou minulost, ve které figuruje chorobně čistotný padouch (Wang Lung Wei). Ten mistra zabije a díky sledu osudových náhod zavraždí i bratra Beggara So. So se musí postavit padouchovi a zahodit všechny vazby na konzervativní společnost, aby se mohl stát čínskou legendou se vším všudy. (miklaras)

(více)

Recenze (7)

kitano 

všechny recenze uživatele

Hneď na začiatku treba k tomu pristupovať ako ku komédii, pretože je to PREDOVŠETKÝM komédia a to miestami poriadne uletená (dosť za to može aj soundtrack). Občas na mňa posobilo rušivo, že komediálne scény často krát nijak nesúvisia s dejom samotným (ktorý má vlastne dosti tragický charakter), no to sa dá v pohode tolerovať, keďže chémia medzi ústreným duom Gordon Liu - Wong Yu, je dokonalá. Potom predovšetkým samotný Gordon si rolu skutočne užíva a bol očividne v top forme. Akcia je nadštandartná, v závere doplnená o niekoľko neokúkaných prvkov. Treba spomenúť aj skvelého záporáka (Wang Lung Wei), ktorý má chorobný odpor k špine a všade ho nasledujú pomocníci s čistou vodou a uterákom :). Samotného Beggara Su film predstavuje v polohe, ktorá známeho opitého majstra z Drunken Mastera príliš nepripomína, no alkoholu vyslope nepomerne viacej :). A povedzte mi, že vám Gordon v závere nepripomínal Tonyho Jaa z Ong Bak 2 :). (8/10) ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

V The Young Vagabond je klasická kung-fu akce zatlačená definitivně do pozadí a stává se z ní burleska. Jen minimálně se vynoří vážné tóny jako nutnost chránit rodinnou čest a podobně. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komediálne pojaté kung-fu, ktoré ma štýlom blízko k ranným Chanovkám typu Dragon Lord. Dokonca sa tu aj športuje. Tentokrát sa hrá futbal. Gordon Liu a Wong Yu tu hrajú nevlastných bratov, ktorý sa neustále hašteria a blbnú spolu. Sledujeme ich rôzne príhody a v pozadí spriada svoje plány zlodej a vrah s fetišom na čistotu (čo je dosť blbé, keď neustále niekoho krvavo zabíjate) Johnny Wang Lung Wei. Komediálna stránky mi extra vtipná nepripadala. Gordon holt nie je Jackie a Wong Yu tu je len do počtu. Bohužiaľ sa príliš nevydarili ani bitky (citeľne tu chýba ako choreograf Lau Kar Leung). Ani ich tu nie je  veľa a choreograficky sú priemerné. Proste pôsobia tuctovo a snáď okrem slušnej dynamiky neponúknu nič, čo by mohlo nejak zaujať. Takže celkovo to je po každej stránke priemerná kung-fu komédia, ktorou SB znova dokázali, že im ušiel vlaka a ani napodobňovať Jackieho pecky poriadne nevedia. 5/10. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Gordon má mnohem lepší filmy. Hlavně s lepším scénářem. Ale když se přečkají ty zbytečné taškařice, kung fu je dobré. Ovšem!... Souboje příliš krátké. ()

miklaras 

všechny recenze uživatele

Gordonův drunken style je osvědčený tahák, protože na mistry se dobře kouká. Režisér Lu Shut Yue překvapil výbornou kvalitou a soudržností příběhu, ve kterém si divák může užívat skvělé bojové sekvence, které jsou dílem méně známého choreografa Law Keunga. Nejpěknější je doba učení, kdy se mistr z kultivovaného literáta po požití kvalitního moku mění v ožralé kung fu zvíře. Potěšující je i přítomnost Wanga Yu v roli rozmazlovaného bratra a fotbal v kung fu pojetí čínské mládeže je vtipná vsuvka. Tenhle film mě překvapil a každý, kdo má rád klasickou starou kung fu školu ve stylu Lau Brothers si ho užije. ()

Modiwish 

všechny recenze uživatele

Film má komediální charakter a soubojů si tu moc neužijete. Proto budu tento film hodnotit, jako komedii. Rejža Lau Shut Yue šáhl po dvou esech- Gordnona Liu a skvělého komika Yue Wonga, kteří vytvořili výbornou hereckou dvojci. Určitě vás pobaví kung-fu fotbal, který by možná obstál i v naší tuzemské lize a večeře u detektiva, která byla prostě dokonalá. Bohužel po první čtvrtině filmu se nám odporoučel Yue Wong a Gordon byl na všechno sám, což mě trošku zklamalo, jelikož zastávám názoru, že by to mohla být větší sranda. Opilého učitele literatury neřeším, stejně tak jako chorobně čistotného hygienika Wang Lung Weie, který si snad každou minutu myje své prádlo v Perwolu . Poslední souboj nepřineslo nic dobrého a smrt Wanga byla ultra bizarní zhovadilost. Jsme snad kanibalové??!! Jeden z nejdebilnějších konců v HK kinematografii (bohužel). ()

Navaran 

všechny recenze uživatele

Zde najdeme odpověď na to,jak asi vzniknul beggar so,kterého si tu střihlul Gordon Liu se svým druken stylem. Jako mistra si zvolí opilého učitele a jeho bratr Wang Yu je tu také skvělí. Scénka s čínským fotbalem pobaví snad každého,kdo se chce pobavit a film se musí líbit tomu,kdo zná filmy HK. ()

Reklama

Reklama