Reklama

Reklama

Americká studentka Paige se zamilovala do dánského prince Edvarda. Ale dánské zákony jsou pro své obyvatele s modrou krví velice přísné. Aby princ zůstal princem, smí se Edvard oženit pouze se šlechtičnou. Pokud si vezme obyčejnou dívku, je povinen se vzdát trůnu. Přetrvá jejich láska všechny strasti a pasti? (oficiální text distributora)

Recenze (92)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Kam Heskin NEUMÍ hrát!!! Luke Mably je chudák v tomto filmu naprosto k ničemu, protože ani pohledy na takového krasavce filmu nepomůžou. Měli zůstat u prvního dílu, protože nahradit Juliu Stiles takovou hrůzou to už je akorát tak bláznovství nebo neskutečná odvaha. Jedna jediná hvězda za to, že třetí díl je absolutní propadák... Ovšem ani zde není scénář nic moc vlastně víc nic než moc.//Nedivím se, že nyní jde pouze o video film. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Snaha tvůrců vytřískat z úspěchu prvního dílu další doláče. No budiž, ale takto to odfláknout... Změna hlavní představitelky a jiných vedlejších rolí bylo k horšímu. Autoři nebyli ani schopní zajet si do Kodaně a udělat pár exteriérových záběrů královského zámku jako v prvnim díle. A pro Čecha jsou do očí bijící pražské lokace, které se ani nesnažili 'maskovat'. Toho si však americké publikum zřejmě nevšimne. ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Škoda jakýchkoliv slov. Oba hlavní aktéři jsou úplně jaloví, scénář je na facku, štáb se ani nestará o to, aby to vypadalo, že je to v Dánsku (české nápisy po budovách, české SPZ atd)! Jako..proč alespoň se lidé nesnaží zainvestovat nějaký čas do nějakého smysluplného příběhu? Tohle vůbec nemuselo vzniknout. ()

Kacenaa211 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce obrovský propad. Ani se nedivím, že Julia Stiles v tomhle dile nehraje. Byt na jejím miste taky to odřeknu... u tehle komedii stačí jeden díl a dost. Tady to nemá poradnou myšlenku a skoro nic se tam neděje. Vlastně ani nevím proc jsem tomu dala tu 1*, asi tam je něco, co si to zaslouží, ale bude mi trvat dlouhou dobu než přijdu na to co. ()

type_B 

všechny recenze uživatele

Mohla mít všechno... titul z medicíny, dánského prince v manželské posteli, pěkné bydlení za státní peníze. Kdo by o takový osud nestál? Na scéně se však objevuje protřele zchytračelá a sofistikovaně záludná princezna Kirsten ze sousedního Finska - a ač ze zcela jiné jazykové skupiny, snaží se klofnout prince Edvarda pro sebe. Kirsten využívá mediálního nátlaku, aby Paige vyhodila z královské sesle, nakonec se jí přece jen podaří sympaticky prostoduché americké dívce neznalé lsti a diplomatické přetvářky Edvarda přebrat. Sociální drama z nejvyšších kruhů evropské aristokracie věrohodně zobrazuje zákulisní boj o moc, lidské povahy se zde projevují v jejich obnažené podobě. Aha a nakonec první dánská ústava z roku 1240. I historická věrohodnost je dodržena... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Většina filmu se odehrává v Cinema Palace Hotel v Jílovišti, zhruba 15 kilometrů od Prahy. Ve stejném hotelu se natáčel i seriál Místo nahoře (od r. 2004). Dnes toto kdysi luxusní místo chátrá. (hendrich6)
  • Celý snímek byl natočen v České republice. (M.B)
  • Scéna, kde Soren (Jonathan Firth) odváží Pakte (Kam Neskán) na schůzku s Edvardem (Luke Mably), naznačuje, že ji vezl docela dlouho, protože ze slunného odpoledne se stal večer. Znalci Prahy však vědí, že cíl jejich cesty byl ve skutečnosti hned za rohem, protože natáčení obou scén probíhalo v pražském Albertově. (Elwin)

Reklama

Reklama