Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim McLain (John Wayne), člen Výboru pro vyšetřování neamerické činnosti (HUAC), je frustrovaný z faktu, že komunisté před soudem nakonec vyváznou zpravidla bez trestu. Spolu s parťákem Baxterem (James Arness) si jedou na Havaj spravit chuť a rozbít tamější komunistickou buňku. Mezitím si stihnou užít radovánky místních, provádět informační osvětu a zamilovat se. Jediný hraný snímek otevřeně propagující HUAC vznikl v období vrcholícího mccarthismu z popudu Johna Waynea, který ho rovněž produkoval. (MM11)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

Javert 

všechny recenze uživatele

Vedle Green Berets je Big Jim McClain další z řady Waynových anti-commie propagandistických filmů, tentokrát vzniklý v době velké prasárny jménem mccarthismus. Co se týče filmové kvality, jsou na tom oba snímky dost podobně - roztahané (vzhledem k podprůměrné stopáži velmi zvláštní), nudné, naivní. A ani ti zlí komanči tu nejsou zapamatováníhodní a nekují žádné velké pikle :-( ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak i mistr se někdy utne a Duke se v tomhle případě sekl poměrně hodně. Je to takový prapodivně naivní pohled na pátrání po komunistech, kterému chybí gradace a ani trochu mu nepomáhá hlas s voiceoveru, který možná byl použit jen proto, že se nepovedlo natočit zvuk hned na místě. Slabý příběh, slabý dojem. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

John Wayne bol znamy svojimi antikomunistickymi postojmi, Vybor pre Neamericku cinnost ma ako cechloslovaka zaujima asi rovnako ako bangladessky danovy system a danovo - odvodove zatazenie v Bangladesi   : 15 % ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Dáte-li stranou glorifikaci, škatulky a kontroverzi spojenou s proslulým Výborem pro neamerickou činnost, je to celkem příjemná havajská antikomoušská detektivka, dobová "gangster-action", kde se JW nosí jako frajer, vtípkuje, zamilovává, odhání nadrženou ukecanou blondýnu, čmuchá po prevítech a rozdá asi tři rány pěstí. Slovy jedné tehdejší kritiky, "as filmmaking, it was unconvincing; as propaganda, it was hysterical." A proč si i tenhle tragický hon na čarodějnice dnes už trochu nezromantizovat - jako češi na to myslím máme nárok :) ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama