Brannigan

Brannigan

Akční / Krimi / Drama

Velká Británie, 1975, 111 min

Douglas Hickox

neurazí, nenadchne, trochu vtipu, trochu napětí, docela příjemná detektivka(5.2.2008)

Takové volné, "britské" pokračování McQ se vším všudy - tedy i tím zásadním sedmdesátkovým odérem. John Wayne je i zde pořád stejný, hláškující tvrďák - navíc s velkou zálibou ve vykopávání dveří. Úvodní, až callahanovská scéna s padělatelem bankovek je ovšem za plný počet. "Knock knock!"(16.8.2009)

Zajímavá nakládačka z prostředí velkoměsta sedmdesátých let.(18.7.2008)

Klasická krimi sedemdesiatych rokov s neohrozeným detektívom, pohľadnou ženou na "okrasu" a parkhantom, ktorého treba dolapiť. Treba však priznať, že Brannigan patrí k tomu lepšiemu priemeru a napriek stopáži sa dobre pozerá.(20.12.2007)

Kdybych měl vyzvednout nějakého herce v tomto filmu, byl by to určitě Richard Attenborough, a i když nemám Johna Waynea rád, nebo spíše jeho filmy, musím uznat, že tahle krimi nebyla vůbec špatná.(30.8.2007)

"...já tě tam zapikoluju na tak dlouho, až vylezeš jako doktor filosofie..."; A: "ale oni volají na frekvenci námořnictva" B:"mmmm... žádní amatéři!"; "ani hnout! nedělej to, jestli nechceš zpívat soprán." Tato detektivka maličko zklamala očekávání. Dialogy jsou takové, no... suché---, děj trochu naivní (což mi nijak nevadí), ale horší je, že film postrádá tu správnou detektivní - anebo akční - atmosféru. Plácá se někde mezi, a to je v tomto případě špatně. Ale musím vyzdvihnout hudbu. Funky řízlé symfonickým podkladem ve velkém stylu dotváří film skvěle... Škoda, že děj není trochu víc odvázanější.(11.9.2009)