Reklama

Reklama

V tomto napínavém příběhu o pomstě, který se odehrává na Divokém západě, John Wayne doslova spaluje obrazovku. Když mu otce zastřelí bandité, John Mason (Wayne) zosnuje plán, jak zabijáka chytit. Vůbec ale netuší, že ten má své vlastní plány. Nechybí napínavá přestřelka se slavným spolupracovníkem Johna Wayna Yakimou Canuttem. Film byl nádherně zrestaurován a zcela poprvé ho můžete vidět v barvě. (Filmbox)

(více)

Recenze (7)

špaček421 

všechny recenze uživatele

Stařičký westernový béčko se začínajícím Johnem Waynem, který během třicátých let vychrlil takových westernů desítky. Bohužel se ke mně dostala jen kolorovaná a nově ozvučená verze, s midi hudbou a novými zvukovými efekty. Ale ani tak by to nebyla žádná sláva, a přes krátkou stopáž cca 54 minut to byla i pěkná nuda. Jinak nečekal bych, že zrovna tento western byl roku 2012 zremakován s Christianem Slaterem a Donaldem Sutherlandem v hlavních rolích. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

John Wayne este v 30. rokoch pred Druhou svetovou vychrlil desiatky lacnych westernov. Asi to tocil preto, ze tvorcovia chceli, aby ludia v tych  rokoch neuvazovali nad hrozbou z Nemecka a nad Hytlerom - veci sa hybali znamym smerom, to tu netreba. Wayne je tu klasicky drsny kpovboj, tie Waynove drsne reci su ozaj drsne, ne jak u isteho uzivatela tuna /Mr. Apache - ten vedie znosku drsnych kecov, ktore u daneho uzivatela posobia jeblo nie drsne/. Mnoho ludi obdivovalo Wayne-  uz za jeho zivota, obdiv mnohych ma i po smrti  : 69 % ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

V sedle za úsvitu = český název. Naivní, jednoduché, přímočaré, ale za to oddechové, dobrodružné a waynovsky chlapácké. Mám pro tento typ westernů slabost.. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když se začnete moc ochomejtat kolem kamarádovi vyvolené, je jasné, že z toho budou pořádné problémy. Ve westernu určitě, ale ono vlastně kdekoli jinde. Jen tady je ten problém s pistolemi. A největší problém nadchází, když v ní nejsou náboje. Pointa očekávaná, ale zase jeden z těch lepších filmů ze 30. let. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama