Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do městečka přijíždí John Drury (John Wayne) právě ve chvíli, kdy místní obyvatelé chtějí zabít koně Duka, který je nebývale agresivní. Drury se do tohoto přimíchá s prosbou o pokus, zkrotit agresivní zvíře. Když se mu to podaří, místní jsou nadšeni a požádají ho, jestli by jim také nepomohl zastavit místního zločince, který si říká Jestřáb. Drury po chvilce nátlaku souhlasí. Na místo výskytu zloducha jej doprovází pan Sims (Frank Hagney), Drury ovšem netuší, že cesta vede rovnou do pasti. (Mol)

(více)

Recenze (6)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Naivní béčkové béčko, které je místy trochu stupidní, ale většinou je docela zábavné, i když ne vždy to byl asi úmysl. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Možná jen film o jednom správňáckém chlápkovi a jednom divokém koni, ale přesto, že je to celkem jednoduchý příběh, tak já jsem se u něj docela bavil a z těch kratších, co jsem s Johnem Waynem viděl, je tohle rozhodně jeden z těch lepších. Na to, jak starý film to je, tam ani není špatná práce s herci a s kamerou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mlady 25 rocny John Wayne skrotil kona. Nic viac, tieto filmy Johna wayne -a z 30. rokov - boli nic moc, je to skor zalezitost filmovej praxe  :  35 % ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Ty vole. John Wayne ve věku 25 let. Mazec. Film je hodně starej a až za pár let se točili westerny, který měli kvalitu. Je to tu hodně poznat, například snad všechny akční scény jsou zrychlený, John Wayne vlastně v tomhle filmu dostává pořád na prdel a herectví nebo scénář taky stojí za ho.. Jestli se mi něco na tom líbilo, tak určitě soudce, kterej místo paličky používá prázdnou láhev od whiskey, jeho kůň je naprosto nemožnej a v baráku má bordel jak popelka v hrášku. Srandovní byla taky scénka, kdy kůň Duke skáče po figuríně. To jsem si fakt málem roztrhl hubu, jak jsem se smál. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušný oater, na který se dle doby svého vzniku musí dívat okem shovívavým. Úsměvný příběh hned zpočátku přináší podivnou epizodku, kde je souzen údajně nezkrotitelný kůň pro neustálé napadání lidí. Dnes by se něco takového dalo shlédnout leda tak v sérii o Lucky Lukeovi. Pojede však kolem John Drury a začnou se dít věci. Na 30. léta je technická stránka filmu taková jaká je. Pevný scénář ve své jednoduchosti nabízí zcela nenáročný klasický westernový příběh odlehčený humorem a žánrovou zásadovostí. Co postava, to osobitý charakter, takže každý má v ději své ucelené místo a na necelou hodinovou stopáž přináší odpočinkovou podívanou a vzpomínku na 30. léta. ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Je zřejmé, že tvůrci se nacházeli ještě v době němého filmu. Nelze jinak vysvětlit tak stupidní scénář, loutkové herectví, zrychlené záběry, šaškování s koněm a vůbec celý styl natáčení. Dnes se na to dá dívat jen jako na komedii. Tak se bavte. V rámci žánru (komedie) za 2. ()

Reklama

Reklama