Reklama

Reklama

Made of Air

Krátkometrážní / Experimentální
USA, 2014, 11 min

Režie:

Paul Clipson

Hudba:

Liz Harris

Hrají:

Anya Kamenskaya

Recenze (7)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Experimentální meditace obrazu a zvuku. Nádherné kompozice, jedinečná optika hypnotizuje diváka, který vchází do lucidního snění. Music by Liz Harris geniální - is so beautiful. Paul Clipson tvoří svým obrazem snový dotek, který je propojený s ambient zvukem. Deformace. Tma. Snění. Oči zavřené, vědomí doširoka otevřené. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Svět je tvořen prostorem. Vodou. Sluncem. Vegetací. Lidmi. Městy. Vše je v kosmickém prostoru. A člověk to vidí. Očima. Není nic krásnějšího než když to vidí krásný člověk. A cítí. Vnímá. Tu křehkost. Tu harmonii. Tu jedinečnost. Váží si jí. Ví o ní. A vidí ji krásnýma očima. Protože oči jsou krásné. Na světě je tak krásně. Važme si toho. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takové Koyaanisaquatsi ve zkratce a pokud jde o hudbu, ne každý je Paul Glass, aby z opakovaného motivu udělal téma. Jinak by se mi taky líbilo, kdyby se film jmenoval Zrcadlení, jeho podstatu by to vystihovalo daleko lépe - zvláště u "zrcadlení" moře na domech. Mimochodem, tahle pasáž s domy mi přišla zbytečně dlouhá. A také je zbytečně dlouhý úvod s holými stromy. Není to špatné, ale přece jen mi chybí Reggiův smysl pro příběh vyprávěný obrazem, a to i s pointou. Zde pointa chybí, sled obrazů by mohl skončit v podstatě kdykoliv. A ten záběr na značku Stop a následně na ten lidský nepořádek u moře mi přišel až zbytečně moc okatý. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Prvý krát mi v diele Paula Clipsona nevadilo absolútne nič. Krásne prekrývané obrazy prírody sa prelínajú s človekom a vnášajú život do vizuálneho kontrastu. Hoci nie natoľko farebný ako by sa pri takejto snímke mohlo stať, expozícia mala skôr jesennú vyblednutosť, Made of Air mi aj tak evokuje jarné znovuzrodenie. Ambientná hudba od Grouper sa k tomu náramne hodila. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Konecne som narazil na artoveho rezisera, ktory na to aj realne ma. Lebo Carné, Leos Carax sa na velikanov iba hraju, nemaju na to. 100 % ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Koláž všech možných úchvatných záběrů podkreslená meditativní hudbou. A ono to je překvapivě opravdu zajímavé a úchvatné. K páté hvězdě moc nechybělo. ()

Reklama

Reklama