Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2039 a celý svět je zničený válkou. Jednotlivá území už neřídí vlády, ale různé korporace. Nejmocnější - a nejkrutější - z nich je Tekken. Uprostřed zchátralé společnosti se však zrodí hrdina. Mladý muž vychovaný životem na ulici ovládá surové umění boje a jeho odhodlání zvítězit je poháněno touhou po pomstě za vraždu své matky. Musí však porazit ty nejlepší bojovníky světa a stát se Králem železné pěsti... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (420)

verbal 

všechny recenze uživatele

Padesátikilový asiaamerický pubescent slavně zvítězil v baletním Mortal Kombatu v kategorii do 120 kilogramů, protože jej maminka skvěle naučila padedé. Fúúúú. S grácií Černé labutě si proklestil cestu zástupem dvoumetrových hovad, které by jej za "normálních" okolností rozmázly o zeď, jen kdyby neprozřetelně kýchly a zadýchal se při tom pouze proto, že neustále zatínal do kamery bříško. Jo, a jako bonus rozložil zevnitř autokratickou, bezskrupulózní korporaci terorizující svět. Cítím se teď tak morálně povzbuzen, že si o tom budeme s kámošema na Assbooku povídat snad celou noc a hned ráno si v šatně vyhlídnu nějakého o hlavu menšího, rachitického prvňáka a dám mu strašně na držku, aby holky viděly, že už konečně nemám tak Malého Dvajta.. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Už jsem vážně nevěřil, že v nějakém novém filmu uvidím scénu, kdy hlavní hrdina s někým bojuje, prohrává - rozpomene se na slova milované osoby - a vyhraje. Zde je toto k vidění hned čtyřikrát! (!!!) Spoustakrát jsem teda nevěřícně kroutil hlavou nad prostotou a celkovou hloupostí filmu, mezi jednotlivými krouceními jsem se ale bavil nad očekávání dobře. Tekken je vskutku hodně nenáročná oddechovka, nijak výrazněji uražen jsem však nebyl (hru neznám). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Hra mě minula a film se k tomu vlastně chystal taky. Ale v deštivém ranním dopoledni, s lehkou kocovinou, mi přišel jako naprosto dostačující vyprošťovák. Když se spustila protisystémová rebelie, samotného mě překvapilo, že je stopáž dávno za půlkou. Pravda, střih je tragédie a arénové rubačky mají svou nedostižnou dimenzi ve společnosti Yuriho Bojky, ale… čert to vem, bavil jsem se solidně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi normální, že řezničina, jako je Tekken mě bude bavit. Škoda, že jediný, co bylo skutečně dobrý byly souboje. Všecko ostatní pak už bylo tak strašný, že jsem nevěděl čí jsem. Herci šílení, toporní, bez života, příběh nulovej, ale akce stylová a všecko kolem toho parádní. Co si pak člověk o takovýmhle filmu má myslet? Snad jenom, že ho natočil magor, co nedokázal zkloubit dvě věci do jednoho a udělat z toho parádní kousek. Horší je, že to těžší se mu povedlo. Jenže se zbytkem bych ho poslal do odpadu a ještě to by by bylo málo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby Celosvetovo $967,369║ Pekné peniaze utopili na tomto céčkovom projekte, kde to je len a len o súbojoch a samozrejme ničím ohurujúcich. /15%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ty adaptace počítačových/konzolových her mají, ale smůlu. Bohužel Tekken dvojitou, protože tady jde nadávat na vše od schématu turnaje, který je zároveň popřen (vždyť ani polovička postav nezápasila:)), přes obsazení neherců a dobře stavených polo(modelek)hereček (což je vlastně klad:))), až po naprostou hloupost a předvídatelnost čišící z každého okamžiku. Přesto jsem se bavil akcí, zajímavým světem a spoře oděnými krasavicemi. Ano, je to asi úchylné a měl bych být na pár let odkázán na náročnější podívanou, ale když byla nálada, Tekken nezklamal. Ovšem pár drobností mu už nikdo neodpárá (Yoshimitsu je king a ne one-hit-man, Kelly Overton měla být aspoň 10 minut nahá, perlička po konci titulek byla jasná a státní policie ČR si zaslouží své místo ve filmu víc než Městská policie:)). PS: něco jsem přehlédl?:( PPS: na Lateefa nedávejte, jeho idol tam byl zase tři minuty, tak je frustrovaný:) ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Filmový Tekken má jeden podstatný háček. Víceméně je výhradně pro fanoušky původní videoherní série, ale právě je nejvíc naštve pitomý děj, vynechání nejoblíbenějších charakterů (Xiaoyu, King, Julia) a upravení těch zahrnutých ve prospěch Jina (Nina je chladnokrevný vraždící stroj s vlastní agendou, ovšem ve filmu je z ní sexuchtivá číča podkuřující Kazuyovi). Ovšemže na souboje se dívá vcelku hezky, a ještě lépe se jistě pánům (a snad i některým dámám) dívá na mnohokrát zabíranou prdelku (bílé) Christie, nicméně to nezakryje fakt, že tady něco hodně podstatného chybí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni povinna pulhodinka, kdy se osvetli situace, kdo ze to je ten hlavni hrdina a jeho motivace, nijak nesere, je to natoceny docela svizne a jelikoz tu mame gangy a lidi zijici ve spine na ulici, taky docela drsne. No a pak se dej konecne presune na turnaj, predstavi se bojovnici a muze zacit rezba. Tady bych jen zminil, ze nechapu, proc hlavni hrdina musi bejt vzdycky ten nejvetsi chudacek, slusnacek a nejmin cool vypadajici bojovnik. Tvurci taky sazi na to, ze clovek znalej her bude mit urcitej pocit nostalgie, jenze ja bohuzel hral jen Tekkena 6 a to ani ne nejak moc, takze mi vetsina postav nic nerikala. No nicmene souboje maj povedenou choreografii, jsou krvavy a jednotlivy udery jsou skutecne cejtit a druhou tretinu filmu jsem si dobre uzival. Problem je, ze tu je jeste treti tretina. Kdyby film totiz uz ke konci nenabid nic jinyho, nez souboje (kde sice uz od pulky filmu je jasny, jak to dopadne a kazdy vitezstvi pana hlavniho hrdiny spociva v tom, ze si vzpomene na nejakou radu jeho matky) tak bych byl spokojenej, ale to ne. Ona se musi rozjet linie o neznamym fotrikovi, tvurci se snazi o nejakej promakanejsi pribeh a i kdyz i tak se furt neco deje, je to uz dost stupidni, souboje prestanou mit nejaky pravidla, nekdo se k bojovani vubec nedostane, nekdo zase podezrele casto, ackoliv zustane jeste hodne bojovniku, najednou mame finale a cely se to proste zacne Littleovi rozpadat pod rukama. Ale ma stesti v tom, ze film trva jen 80 minut, takze nez by stihnul skutecne nasrat, skonci. Celkove bych rek, ze to je hodne drave natoceny, pekne krvavy a drsny, bojovnici radne cool, hudba svizna, asi tak o 1000% lepsi nez novej Street Fighter, ale i tak to neni na vic nez lepsi 3*, nicmene bavil jsem se slusne. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film se silně inspiruje jednotlivými díly videohry, kterou jsem kdysi úplně miloval ... Takže se evidentně nešetřilo financemi, vše hýří barvami, kamera divoce poletuje během celého filmu, vše je pestré, rychlé, "drahé", ... atd. Děj nula, ale v rámci videohry se nemuselo ani nic vymýšlet. Souboje jsou perfektní, ale jen v rámci západní kinematografie. Srovnávání s asijskou "martial arts kinematografií" nemá snad vůbec cenu ... Nejsou zde dráty, to je fajn, ale zase zběsilý a občas úplně doblblý střih, kdy scény jako by snad na sebe ani nenavazovaly ... Jinak kaskadéři opravdu umí, některé chvaty, hmaty, boj na zemi apod. jsou úžasné. Mega-Béčkový stařičký Gary Daniels jako šedivý ultraborec je vynikající (a to jsem ho nikdy nemusel ...). Zde je opravdu skvěle vypadající, působící i bojující. Hlavní týpek je sice klučina, ale je dostatečně drsný a opravdu se nesere, není to naštěstí žádný "Karate Kid". Výborné, co opravdu oceňuji je, že se jednotlivé postavy naučily pohybovat a bojovat podle videoherní předlohy. Je to výborná oddechovka, ale žádná revoluce se nekoná ... navíc záporák z mnoha filmů, např. i Mortal Kombat, Cary-Hiroyuki Tagawa, působí už skutečně TRAPNĚ !!! Škoda těch tradičně poničených soubojů prostřihy na diváky, skóre a změny kamer ... bez tohoto nešvaru by to ylo za čtyři ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

... 10 minut po shlédnutí: stojím za oknem, čumím do tmy a mám chuť se zabít... 20 minut po shlédnutí: pořád čumím do tmy, ale už mám chuť zabít Dwighta Littlea... 40 minut po: přemýšlím, proč sakra ve filmu neměla souboj Anna Williams... 1 hodina po: dodělal jsem voodoo panenku Littlea a vrážím do ní první jehlici... 2 hodiny po: o čem že to bylo?? 2,5 hodiny po: z panenky Littlea je ježek, kurňa že jsem si ale dal záležet... 3 hodiny po: pustil jsem si znovu souboj Raven vs Eddy Gordo a vzteky jsem panence Littlea urval hlavu... 12 hodin po: ráno po probuzení jsem pár minut nahlas přemítal, proč si asi tvůrci nezkusili zahrát alespoň jeden díl herní série... a přicházela další proč: proč chyběly základní postavy, proč jsem neviděl snad jediné herní kombo či techniky, proč má střihač iq yorkšíra, proč to natáčení trvalo nekonečně dlouhou dobu... proč a proč a proč. Cyril Raffaelli a Eric Norris odvedli vcelku dobrou práci, ale na tohle se nedá koukat, neuvěřitelným způsobem mě serou ty záběry do hlediště, když se přitom v aréně bojuje. Střihače bych rovnou předal Gary Danielsovi coby boxovací pytel. Nechat Lateefa skočit hvězdu se saltem vzad a to salto mu dvakrát prostříhnout, to je na dělo o síle pancéřově pěsti. A proč se někdo rozhodne točit Tekkena a nezařadit Paula, Ling Xiayou, Kinga nebo Leie, to by mi logicky nevysvětlil ani Stephen Hawking. Veliký zklamání. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne tak hrozné, jak bych čekal. Málokdy mě něco, od čeho čekám naprostý odpad, tak mile překvapí. Na čtyři to sice není, ale jako zaplácnutí jednoho večera perfektní... Mít víc peněz a schopnější lidi, vyždímalo by to jistě i víc. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Taková smutná adaptace... když budu přemýšlet o kladech, tak mě napadá jediné - některé ty bojové momenty byly fakt hustý :-) Nenadchne, neunudí k smrti a je jedno, jak to dopadne, protože to stejně nikoho nezajímá... ^____^ ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bída pokračuje dál, Ninja byl trapnej, Ninja Assassin taky a teď i Tekken. To, že to má fakt ultra stupidní děj a dialogy, to v klidu přehlížim, když má film co nabídnout po akční stránce, ale tady to bohužel akce vynahrazuje velice střídmě, takže stupidita děje vylezá na povrch nemile výrazně a bohužel musim říct, že s blížícím se koncem a s vyhlídkama na závěrečnej finální souboj, se to vůbec nelepší a nezlepší se to ani ve finálním souboji, kterej ani nedokáže strhnout, za což taky dost výrazně může absence nějaký zajímavější hudby, která by do soubojů sedla a absence kvalitního zaporáka, zahlíd sem tam akorát nějakých pár rádoby drsných dementů. Jon Foo ale celkem slušnej bojovník, ale zatim nic, co by stálo za větší zapamatování ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Tekken v podstatě přejímá stejné schéma jako nadhodnocený Warrior, protože v jádru všeho toho bitkaření stojí hlavně třídní konflikt. Ve Warriorovi musí hrdina nasazovat krk v ringu, protože nemá na splácení hypotéky, a tak se účastní turnaje organizované hedge fund manažerem (tedy kapitalistou non plus ultra), zatímco v Tekkenovi jde vzhledem k futuristickému pojetí o více vyhrocený střet chudé lůzy (ktero zastupuje Jin) a všemocné korporace, navíc personifikované záporákem. Napřed je to dost sympatické, protože film uvědoměle ukazuje původní způsob oldschoolového odboje, založeného na nostalgii, jako nefunkční (uctívání Beatles, hláška "Your revolution will NOT be televised!") a jako cestu vidí infiltrování korporace a její pokoření zevnitř. Povedená je taky reflexe utkání jako reality show, kterou sledují miliony lidí na celém světě a kvůli vyšší sledovanosti sociopatičtí pořadatelé zvyšují brutalitu soutěže. Tak důsledný jako Neveldine s Taylorem ale Dwight H. Little není a ke konci se to všechno začne hroutit do předvídatelného osobního, v zásadě rodinného konfliktu. Navíc unikátní vlastnosti postav nejsou nijak zvlášť zužitkovány, přestože jejich představení slibuje značnou dávku osobitosti. Jako videoherní adaptace je Tekken spíš podprůměr, byť s mnoha slibnými místy. Lepší 2* ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Od filmu podľa videohry, v ktorej sa charaktery mlátia v rôznych arénach naozaj nečakám premyslený príbeh ale kvalitné súboje v perfektnom audiovizuálnom spracovaní a aspoň elementárnu logiku. Súboje síce Tekken má relatívne slušné ale nezaberajú až toľko času a nie sú ani natoľko úchvatné. Čo samozrejme súvisí s tým, že ide o videofilm ale hlavným problémom je Dwight H. Little, ktorý hlavne v nebojových pasážach beztak primitívny príbeh nepodáva až tak zábavne. Systém turnaja mi tiež akosi unikal a záver akoby niekto splácal narýchlo. Viem, že malo ísť hlavne o choreografiu bitiek ale aj ten zvyšok sa dal natočiť aspoň s čiastočnou eleganciou prvého Mortal Kombatu. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k očekáváním v záporných hodnotách snesitelné "direct-to-dvd" béčko jak pro fanoušky předlohy (pominu-li absenci linek pro vedlejší postavy, drží se děj vcelku slušně třetího Tekkenu), tak nezainteresovaného diváka, který neustále krouží okolo polotovarů obtloustlého Seagala a retardovaného Van Damma. Foovi a spol. to alespoň slušně kope a Little nestříhá, jako by mu hořela koudel u zadnice. Což je při srovnání třeba s novým Street Fighterem ohromná poklona. Příběh je samozřejmě stoprocentní lobotomie, postavy jsou ploché jako ruzyňské letiště a snaha o "epic feeling" se absolutně míjí účinkem. V rukou Corey Yuena by vznikl mnohem lepší film, Little se ale po sérii sraček zmohl alespoň na návrat do sektoru letitého Muže s cejchem smrti. Škoda, že v Tekkenu se na plichty nehraje. 5/10 ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.4/10] | me: Too much talking,.. Tekken je o battle-och, o combach, o schopnostiach ... Je zbytočné snažiť sa o rozhovory,... podstatný je boj. Samotná hra je vynikajúca a bolo potrebné z nej nasať maximum. Čo sa podarilo, je spôsob realizácie zápasov, výber oponentov a arény a to sa malo stať hlavným ťažiskom a podstatou filmu. Chcelo to proste viac fight-ov, viac techniky, menej chaotickú kameru (aby bolo možné vychutnať si bojové umenie ako celok) a menej rečí. Hlavný hero Jin je autentický (čo do porovnania s hrou - čo by mala byť hlavná podstata filmu) a jeho charakter sedí presne, ostatné postavy už nedostali priestor na realizáciu, čo je škoda, pretože hlavne o tom Tekken je. Takže viac bojov, viac arén, viac flashbackov (ktoré v kocke objasnia súvislosti a tréningové metódy) a menej snahy o akýsi dej. If you want to be the king of an iron fist tournament, ... enter the TEKKEN! [2 a pol *] ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Tekken velmi příjemně překvapil, musim říct... i když ono po naprosto sračkoidním novém Street Fighterovi překvapí asi všechny béčkové mlátičky. Ale tady divák dostane skoro všechno, po čem může toužit... bitky a borky, z kterých budete mít kalhoty plné péra! Tahle adaptace prostě nedopadla úplně nejhůř. ()

Související novinky

Tekken rozkopne brány kin

Tekken rozkopne brány kin

27.12.2007

O filmové adaptaci úspěšné videoherní mlátičky japonské firmy Namco se mluví už několik let. Průtahy skončí 4. února 2008, kdy v Los Angeles padne první klapka. Scénář Alana McElroye se odehrává v… (více)

Reklama

Reklama