Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale po celou dobu co jsem film sledoval jsem musel myslet na naše prvoligové fotbalisty. Na ty všechny přeplacené hráče na který chodí fans jednotivých klubů, aby viděli vítězství toho svého, aby viděli tu nádhéru, které dělá z fotbalu jednu z nejkrásnějších kolektivních her na světě. Fanoušci jsou ochotni zaplatit nemalou částku za vstupné i když kolikrát vydělávají sotva 10% toho co hráči v "jejich" klubu. A co pak vidí ?? Nezájem, neochotu diváka pobavit, nechuť po vítězství a lenost. Pak taky vidí drahý auta před stadionem, alkoholový románky a hraní si na hvězdy. Nemám nic proti tomu aby fotbalista dostal třeba miliardu a ferrari k tomu, ale ať umí svou prací své fanoušky pobavit, ať jim umí dát emoce, ať jim umí dát zážitek, pokud to neumí, ať se nesere do profi fotbalu. Myslím si, že tenhle příběh je svou myšlenkou zajímavý a kdyby trenér AC SPARTY PRAHA, ale i dalších našich týmů vyhlásil tréninkový kemp pro pravý sportovce z řad fanoušků, mnohým fotbalovým primadonám by se asi strachy sevřela prdel, že přijdou místo. Ne každej je totiž skutečný fotbalista. Ne každý je totiž John Terry, Pavel Nedvěd, Petr Čech, Ronaldinho nebo Fernando Torres. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radu titulov zaoberajúcich sa športovou tématikou a skutočnými príbehmi. Navyše ústredným športom je môj milovaný americký futbal, takže niet o čom. Aj keď film nedosahuje kvalít Spomienky na titanov alebo najnovšieho The Express, stále ide o poctivý kus práce, ktorý dokáže človeka zaujať a nepustiť až do konca. Jediné čo tomuto filmu môžem naozaj vytknúť je na svoje pomery resp. na rozsah, ktorý sa snaží pokryť, možno až príliš krátka stopáž... :-) P.S. Marky Mark v dokonalej forme svojho života. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Walt Disney se naangažoval do neuvěřitelného příběhu ze života amerického fotbalu. Do toho se nasral nařezanej Mark Wahlberg a překrásná Elizabeth Banks a spolu pak vytvořili naprosto průměrně příjemný film, který neurazí, nenadchne a příjemně vyplní nic neříkající čas, jinak strávený spánkem nebo čímkoliv jiným, co by postrádalo jakýkoliv jiný smysl, než žádný. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Nebyť zopár záberov z NFL, v podstate televízny film s Áčkovými hercami a s typicky americkým koncom. No keďže je to podľa skutočnej udalosti, nedá sa mu to vyčítať. Avšak ako som už spomínal, výpravou sa veľmi chváliť nemôže, nakoľko drvivá väčšina scén sa natáčala v nenákladnom štúdiu (bar, kvázi pouličné ihrisko, skromne zariadená miestnosť bytu), jediným, čím sa môže pochváliť filmový debutant Core, sú herci. Aj Wahlberg, ako aj Kinnear vytiahli nenápadný a nie veľmi záživný film miernučko nad priemer. Bez nich by to zrejme bola asi nuda. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +Mark Wahlberg, příběh, závěr -pomalejší rozjezd, mohl být i dramatičtější/// Sportovní filmy moc nevyhledávám (viz. letošní Moneyball) ale na tento jsem byl výjimečně už dost dlouho zvědavý. Je hodně podobný filmu Invicus: Neporažený, který se ještě více zabývá historií. Tento se víc soustředí na příběh hlavní postavy a popravdě i díky hlavnímu představiteli mě film vtáhl. Finále pak opět stojí za to vidět, závěr se povedl./// Celkem 74%/// ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Vince Papale hrál americký fotbal na univerzitě a to jenom rok a měl za sebou jen krátké působení v konkurenční lize WFL. Na přípravném kempu pro hráče bez smlouvy však překvapivě uspěl. Následně hrál za Eagles celkem tři sezóny a v NFL nikdy nezaznamenal touchdown. Jeho kariéru pak v roce 1979 ukončilo zranění ramene. (Pedro Morales)
  • Při hře proti Giants, když utíká Mark Wahlberg, srazí ho ostře jeden z protihráčů. Ve skutečnosti jde o fotbalistu u nedaleké univerzity v Delaware a měl ho, podle pokynů, pouze kontaktovat, ne srazit. Hráč/herec byl vykázán z natáčení, ale scéna ve filmu zůstala. (don corleone)
  • Scény týkajúce sa letného výcvikového tábora boli natočené v Central High School v Severnej Filadelfii. Okolité budovy a polia boli upravené tak, aby mali vzhľad reálneho výcvikového tábora Eagles z roku 1976. (misterz)

Reklama

Reklama