Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (208)

Lima 

všechny recenze uživatele

Filmy tohoto druhu já přezdívám "šumák". Prostě tak celkem bezbolestně prošumí hlavou a nezanechají po sobě žádnou nepříjemnou kocovinu. Zkrátka takový klasický disneyovský produkt "pro celou rodinu" (které se v zámořských kinech vždy slušně zaplatí), až dojemně průhledný a předvídatelný, se šablonovitými postavami, ideální stominutový vypínač mozku. Celé to ve vodách snesitelnosti spolehlivě drží věčný kluk a velký sympaťák Mark Wahlberg a komu klubové fandovství až za hrob nic neříká, toho může pobavit, že americký fotbal je zde stavěn až do jakési religiózní pozice, kdy jeho uctívači ze sebe sypou rozkošné hlášky. No řekněte sami, lze se vůbec hněvat na film, kdy jedna z postav se zcela vážnou tváří říká synovi: "Pamatuješ, jak jsem ti vykládal o Van Burenovi, když skóroval touchdown ve 48-ém? Ten touchdown mě držel nad vodou celých 30 let v továrně a pak i v těch časech, kdy tvá matka byla nemocná."..... :o) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Průměrný sportovní film, který neurazí, nenadchne, u kterého už po pár minutách bude každému jasné, jak to všechno dopadne. Ale u kterého se díky zajímavému vizuálu a výbornému střihu nebudete ani chvilku nudit. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale po celou dobu co jsem film sledoval jsem musel myslet na naše prvoligové fotbalisty. Na ty všechny přeplacené hráče na který chodí fans jednotivých klubů, aby viděli vítězství toho svého, aby viděli tu nádhéru, které dělá z fotbalu jednu z nejkrásnějších kolektivních her na světě. Fanoušci jsou ochotni zaplatit nemalou částku za vstupné i když kolikrát vydělávají sotva 10% toho co hráči v "jejich" klubu. A co pak vidí ?? Nezájem, neochotu diváka pobavit, nechuť po vítězství a lenost. Pak taky vidí drahý auta před stadionem, alkoholový románky a hraní si na hvězdy. Nemám nic proti tomu aby fotbalista dostal třeba miliardu a ferrari k tomu, ale ať umí svou prací své fanoušky pobavit, ať jim umí dát emoce, ať jim umí dát zážitek, pokud to neumí, ať se nesere do profi fotbalu. Myslím si, že tenhle příběh je svou myšlenkou zajímavý a kdyby trenér AC SPARTY PRAHA, ale i dalších našich týmů vyhlásil tréninkový kemp pro pravý sportovce z řad fanoušků, mnohým fotbalovým primadonám by se asi strachy sevřela prdel, že přijdou místo. Ne každej je totiž skutečný fotbalista. Ne každý je totiž John Terry, Pavel Nedvěd, Petr Čech, Ronaldinho nebo Fernando Torres. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Walt Disney se naangažoval do neuvěřitelného příběhu ze života amerického fotbalu. Do toho se nasral nařezanej Mark Wahlberg a překrásná Elizabeth Banks a spolu pak vytvořili naprosto průměrně příjemný film, který neurazí, nenadchne a příjemně vyplní nic neříkající čas, jinak strávený spánkem nebo čímkoliv jiným, co by postrádalo jakýkoliv jiný smysl, než žádný. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Vedle sportovních filmů, které se v poslední době začaly objevovat snad úplně všude, zapadá Invincible do podprůměru. Berg a jeho Světla páteční noci jsou vizuálně někde úplně jinde, Coach Carter zase dokázal moralitu podat mnohem zábavnějším způsobem a vůbec je Wahlbergův barman-fotbalista takové celkem nudné nic o tom, jak na každého v životě čeká právě ta jeho šance, které se musí chytit. Už jsme to ale viděli stokrát a většinou líp. Krom několika celkem zajímavě natočených scén v podstatě nezajímavé fotbalové drama. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $57,806,952Tržby Celosvetovo $58,480,828Tržby za predaj DVD v USA $48,202,385 //počet predaných kusov 2,963,857║ Doslova televízny film bez skutočne silnejších momentiek, so sympatickým obsadeným(Wahlberg, Banks), rýchlejšie skončí než sa skutočne niečo silné udeje, takže len povrchná omáčka. /40%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Mark Isham: 1. I Got A Name - Jim Croce ,2. Funk No. 49 - James Gang ,3. Let It Ride - Bachman-Turner Overdrive ,4. Drift Away - Dobie Gray ,5. How Long - Ace ,6. Let's Work Together - Canned Heat ,7. Feelin' Alright - Grand Funk Railroad ,8. Free Ride - Edgar Winter Group ,9. Mandolin Wind - Rod Stewart ,10. Fooled Around And Fell In Love - Elvin Bishop ,11. I Just Want To Celebrate - Rare Earth ,12. Stranglehold - Ted Nugent ,13. Do You Know What I Mean? - Lee Michaels , ()

movie 

všechny recenze uživatele

No jo, totální klasika. Jednim uchem sem, druhym uchem tam, ale dobře se na to kouká, těšíte se až Vince Papale pořádně zaskoruje a dovede team k vítězství. A tím to taky skončí, 99 minut uteče jako voda a člověka na tom asi nejvíc pobaví parádní Mark Wahlberg a solidní Greg Kinnear. 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tým potřebuje hráče a ne třicetiletého barmana." Mám rád skutečné pohádky. Tahle byla o tom, kterak si pouliční hráč Vince Papale zasloužil dres Philadelphia Eagles a poněkud vychytrale mne lákala na víc, než nakonec skromně poskytla. Paradoxně mě víc než boj outsidera o dres Orlů pobavilo zjištění, že kosti praskají i když si jdete s kamarády zaházet šiškou na parkovišti. Masovou oblibu tohoto sportu jsem však nucen považovat za smyslově neuchopitelnou realitu či úchylný fórek mimozemšťanů z Oblasti 51 na účet hamburgery živeného národa. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Brad Gann | Hudba: Mark Ishman | Produkcia: Gordon Gray, Mark Ciardi | Distribúcia: Walt Disney Pictures | Štúdio: Walt Disney | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržba: 58,480,828 $ || ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Americká produkcia a ich športové filmy veľkých nádejí, prehier a veľkých víťazstiev nemajú konca kraja, ale pokiaľ budú predlohy podľa skutočnosti aspoň takéto zaujímavé a ich spracovanie nebude zaostávať, presne ako v tomto snímku, tak ja im potom nemám čo vyčítať. Hneď od začiatku som sympatizoval s takmer všetkými hercami a aj s celkovým načrtnutým príbehom, aj napriek tomu, že podľa šablóny som si veľa domyslel už dopredu. Citeľne bolo vidieť aj to, že niektoré detaily životného príbehu boli omáčkovito prifarbené, ale to je už vec názoru, môj bol značne kladný. 80%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rozprávkový príbeh o splnenom americkom sne. Na toto majú amíci “talent”. Podať príbeh takým spôsobom, aby ste uverili aj keby to pravda nebola. Lenže toto bola, a o to ľahšie to divák dokáže akceptovať. Wahlberg vysoký nadštandard .. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Keby sa dali používať aj desatinné miesta, tak sa z toho vyhrabe necelých 2,5* .... Klasická snímka, ktorá vlastne namá čím upútať. Jednoduchý, popoluškovský príbeh o chudobnom čašníkovi, ktorý prevráti naruby myslenie o otm, kto má byť futbalistom, a kto nie ... Naozaj, akoby šlo všetko podľa jednej šablóny, aj napriek tomu, že film bol nakrútený podľa skutočnej udalosti ... Alebo práve preto ?!? Jedinou vecou, ktorá ma na tomto filme upútala, bola hudba - nič viac ! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První film o americkém fotbalu, který mě přinutil si sednout a konečně si trošku alespoň přečíst pravidla Amerického fotbalu. Nastudovat tabulky a historii NFL + Superbowl. Protože já jsem opravdový lajk této hry. Film Nepřemožitelný je takový klasicky příjemný snímek z produkce Walta Disneyho. Příjemná výprava, celkem svižné tempo a nezbytné napínavější scény. Na konci filmu byl Vince Papale takovým mým osobním hrdinou. Až mě někdy mrzí že u nás nedokážeme našim sportovcům také vystavět trošku filmový pomník a že by si jich to zasloužilo hodně. 60% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mně film nenavodil tak příjemnou atmosféru úvodními titulky, jako tenhle. Zároveň už jsem však taky dlouho neviděl sportovní film, který by byl předvídavý ještě více než hra průměrného týmu naší fotbalové ligy. Plusem je určitě to, že jsem zase jednou neměl chuť Wahlberga i s jeho věčně vyvěšeným obočím vystřídat hned po prvním útoku, nějaké body přidala i rozkošnická Lízinka, jenže k dosažení touchdownu to měl Nepřemožitelný stejně daleko, jako já k podobě fotbalového míče. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +Mark Wahlberg, příběh, závěr -pomalejší rozjezd, mohl být i dramatičtější/// Sportovní filmy moc nevyhledávám (viz. letošní Moneyball) ale na tento jsem byl výjimečně už dost dlouho zvědavý. Je hodně podobný filmu Invicus: Neporažený, který se ještě více zabývá historií. Tento se víc soustředí na příběh hlavní postavy a popravdě i díky hlavnímu představiteli mě film vtáhl. Finále pak opět stojí za to vidět, závěr se povedl./// Celkem 74%/// ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se pobavila při patetických hláškách otce. A že jich nebylo málo! Scéna, kdy sedí s Vincem na schodech a se slzou v oku mu vypráví, jak ho takřka celý život držel nad vodou jeden touchdown, patří k vrcholům komediálního umění. To naši chlapi jsou naprostí žabaři, žádný gól oblíbeného klubu je neudrží 30 let ve fabrice, dokonce s ním ani nepřekonají pohled na umírající manželku. Film je hodně nechtěně vtipný, většinu zajišťuje Papale senior, ale má velmi pěkně zvládnuté sportovní scény. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Autobiografický športový film o jednej philadelphskej Popoluške s kopačkou namiesto črievičky. Marky Mark ma definitívne presvedčil, že hranie mu sedí predsa len viac, ako hopsanie na "Good Vibrations". Príjemný zážitok nielen pre fanúšikov NFL. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Diváci, které sportovní vzestupy nebaví, mohou pohrdat předvídatelným průběhem nebo klišovitou romantickou zápletkou. Já se ale lehce zadíval do skvělého sportovního příběhu, kdy sympaťák Wahlberg, protloukající se stejně jako Rocky bídnou životní situací, využije šanci, zatne zuby a odrazí se ode dna. Vyzdvihl bych strhující záběry z tréninků a zápasů, jejichž dramatické provedení pumpovalo do krve endorfiny o-sto-šest. Díky povedené režii jsem si prožil americký sen i tvrdé rány společně s hrdinou. Skoro bych až řekl, že se jedná o další růžovou pohádku, kdyby příběh nebyl podle skutečné události. Od sportovního filmu bych si víc, než nabízí Invincible, ani nemohl přát. Podobným snímkem o vzestupu mezi elitu je fotbalový Góóól!. Alternativa: Goal, Fighter, Rocky. ()

Reklama

Reklama