Reklama

Reklama

Na lince je vrah

  • USA When a Stranger Calls (více)
Trailer

Pro Jill Johnson (Camilla Belle - The Ballad of Jack and Rose), která si chtěla přivydělat hlídáním dětí, to měla být ideální práce. Rodiče pryč. Lednice plná k prasknutí. Děti uložené v posteli. Pak ale zazvonil telefon a zlověstný hlas se ptá: “Zkontrolovala jsi děti?” Jill přepadá panika. Zamkne se, rozsvítí světla, zatáhne závěsy a volá na policii. Ta telefonáty prověří a poté Jill sděluje nepříjemnou zprávu. Volající se nachází uvnitř v domě. A tak jde k smrti vystrašená dívka nahoru zkontrolovat děti a její pohodový večer se pomalu mění v nervy drásající zlý sen plný úzkostného napětí, hrůzy a děsu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (186)

Cival 

všechny recenze uživatele

Dějově vyprázděná procházka po luxusní vile, jejíž zajímavost začíná i končí u líbezné tvářičky Camilly Belle. Na tomhle filmu by se dal krásně pořádat turnaj v hádání hororových klišé. Na nic víc se Simon West nezmohl. Bez krve, bez finále, bez hrůzy, bez strachu, bez napětí... jen bohužel ne nahoře bez. :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Název filmu se zjevně inspiroval volební kampaní Václava Klause v době kdy ještě nebyl nestraný prezident, ale stranický předseda. Automat vytáčel naše telefoní čísla a po zdvihnutí sluchátka už měl monolog / jako vždy / profesor. Mediální poradci ODS tuto kampaň nazvali "Na lince je Václav Klaus." Krásná slečna v tomto filmu měla přece jen více štěstí, protože na lince měla o poznání slušnějšího člověka - vraha. Perfektně budované napětí v baráku, ke kterýmu bych se bál i příjiždět. Když mě po skončení filmu pípla SMS od kámošky málem jsem do postele ze sebe vyhodil bobek. Film je tak na hraně mezi třema a čtyřma hvězdama, ale s ohledem na zdejší nízké hodnocení si dovolím vyvažovat. Jinak Camilla Belle byla hodně dobře vyvážená kočina, tý bych volal klidně i z hrobu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl po koncertě a asi osmi pivech, znavenej jak prase, a pořád jsem se nemoch zbavit dojmu, že i když mi oči šilhaj únavou jako kráva, pořád dokážu vnímat, že je film příšernym způsobem blbej. On tý holce volá vrah, pořádně v tom telefonu ani nemluví, jenom nadrženě dejchá, což vysvětluje, že bude někde v okolí a ona tam přebíhá od jednoho baráku k druhýmu jak kdyby se nechumelilo. Musí se nechat, že napětí tenhle horor měl, čímž vlastně úděl hororu splnil. Ale těch kravin...toho si nešlo nevšimnout. Holka pěkná, ale na místě bych jí dal facku za blbost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby USA $47,860,214Tržby Celosvetovo $66,966,987Tržby za predaj DVD v USA $13,054,494 //počet predaných kusov 827,247║ Toto je len o dívaní sa na peknú tváričku herečky Camilla Belle - nič viac to nedá, ináč je to nehorázne monotónne a po 20minútach čoraz viac otravné, suché a tuctové. /35%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně jednoduchý příběh pěkné "chůvy", která se v nádherném moderním domě snaží udržet nejen sebe naživu. Reklama na pana architekta a Camillu Belle vyšel, jak se očekávalo. Průměr na všechny strany, který v noci může zvládnout navodit slušnou atmosféru. Nic víc. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Nechci teda Jill moc radit, ale kdyby nechala zapnutý alarm a otevřela na chviličku dveře, mohla mít po problémech, protože ochranka by u ní měla být v cuku letu. A majitelům by tak ušetřila i účet za telefon, ale možná jí křivdím, třeba jenom nevěřila zabezpečovacímu systému, který nezaregistruje ani otevřená garážová vrata !!! Takže to nechávám na Jill, s mojí radou bychom totiž mohli přijít o pokoukání na opravdu exkluzivní vilu. 1* za interiér a 2* za exteriér nádherného domečku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Simon West (CON AIR!) to myslel dobre - chcel nakrútiť napínavý, komorný, hitchcockovský triler. A nech si hovorí kto chce čo chce, aj sa mu to podarilo a 80% nedávam vlastne ani poriadne neviem prečo. Okrem ponurej atmosféry a pekne hnusne napínavých scén tomu strašne veľa dáva i prekrásny dom (s nádherným lesným okolím) a ústredná sympaťáčka v podaní Camilly Belle. Občas to upadá do jemnej stagnácie, hapruje logika (ako sa blondína dostala s autom do areálu, veď jej Jill neotvorila) a dostaví sa tiež klišé (žiadny signál, buchot na poschodí), ale proste mne sa to páčilo. Bizarné je, že tento remake je oveľa lepší, ako originál z roku 1979, ktorý je v podstate o niečom úplne inom (v origináli tvorí stalkovanie babysitterky len prológ a po zvyšok filmu šialeného vraha prenasleduje detektív, kdežto remake prológ z originálu rozumne natiahol na celú stopáž). ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Dobré psycho. Kdyby se v půlce filmu nezačla hlavní postava chovat jak nemyslící nána a telefony nezvonily 5x do minuty, možná bych dal 90%. Přesto je to kvalitní psycho horor u kterého budete napnutí, tedy až do doby, než se objeví vrah... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou všechny tři Strangery a originál ani jeho televizní pokračování mě moc nezaujaly. U tohohle remaku musím pochválit scenáristu, že se vyhnul jejich nudným prostředkům s pátráním po vrahovi po letech a úvodní komorní atmosférickou dvacetiminutovku s hlídáním dětí konečně natáhl na celý film. Taky chválím, že konečně obsadili do hlavní role holku, na kterou se dá koukat. A ten barák je super. Za to vše dík a tu jednu hvězdu. Bohužel, výsledek je i tak pekelně nudný. Jinak z pera Freda Waltona, rejži a scenáristy prvních dvou Strangerů, vyšla ještě tahle variace, ale na ni už dlabu - http://www.imdb.com/title/tt0426424/ ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Hádam nikdy som nedal jednoznačnejšie tri hviezdičky ako teraz. Škoda, keby mal film takú úroveň ako posledných dvadsať minút, bola by to paráda. Slabo využitý potenciál skvelých nápadov použitých vo filme(dome), ako napríklad samozapaľovacie svetlá atď. Aj napriek na horror len dvom vraždám má celkom slušné ľakačky(prebehnutie mačky), ktoré sú však len akýmsi vedľajším spôsobom nahnania strachu, nie priamo zimomriavkovým pocitom hrôzy z vraha. 60%. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Hororová parodie bez špetky originality, která ždímá hodinu a kousek zákoutí luxusního domu až do nudného zemdlení, aby v závěrečné desetiminutovce vystřelila jednu vcelku vkusně natočenou scénu a pak si dál pokračovala do nijakého konce. Takhle zaujme jen tělocvična v úvodu filmu, zajímavě koncipovaná vila a Camilla Belle – samozřejmě ne nutně v tomhle pořadí. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No...teď nevim, jestli jsem tu pointu pochopil špatně nebo správně. Vzhledem k názvu by ta pointa byla i správnou pointou...ale huš kurva, řeknu vám lidi, že konec vás celkem nasere (teda mě aspoň nasral). Ono, koukat hodinu na to, jak pekná dívčina hupsá po velkém, tmavém a tichém domíku není zase takový odvaz...ještě k tomu, když ona slečna zůstane po celou dobu oblečená :) Taky mi nedochází ten "motiv" ... jak vraha, tak Westa.. ()

psy.cho 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľké prekvapenie! Myslel som si, že sa bude jednať o nejaký Béčkový film ale už prvá polhodina ma vyviedla z omylu. Atmosféra vo filme sa dala krájať. Strašidelný dom nemusí byť len nejaký zrub v horách ale aj moderný dom na okraji mesta. Tento film nebol dokonalý ale ako horor/thriller bol podľa mňa na vysokej úrovni. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Simon West začal více než slibně (Con Air), ale také velice brzy nepříjemně dojel (Lara Croft). Nyní se pokusil změnit žánr a v luxusní rezidenci rozehrává příběh půvabné (a dispozičně skvostně vypadající:-) pečovatelky o děti Jill, která má ale namísto příjemného (placeného) večeru úplně jiné starosti. Snímku, který odmítá krev, předem odpusťme řadu nelogičností. Nejde o nic zásadního (s ohledem na daný žánr!!!), tudíž trocha té shovívavosti je na místě!! West uchopil látku velmi precizně a sic scénář musel být načrtnut snad jen v několika bodech, vyždímal maximum, vsadil na atmosféru, na příjemně mrazivou kameru, která popojíždí za vyděšenou hrdinkou/obětí, rozostřuje předměty za ní. Jenže: ono telefonování je nekonečné (navíc ani zdaleka nedosahuje kvalit Cravenovy úvodní sekvence s Drew Barrymore), nechybí ani typický příděl klišé (kamarádka a její auto) a občas to vypadá, jakoby byla Jill s vrahem dokonce domluvená - no, aby to měl zřejmě všechno snazší. Hodnocení tomu tak musí odpovídat!! No, já to vždycky říkal, Vřískoty a podobně laděné snímky z poloviny poslední dekády minulého století, jen tak něco nepřeskočí!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Začátek pěkný, barák pěkný, Camille pěkná… kde se jen stala chyba, že nemůžu dát víc než průměrné hodnocení? Už vím… Simon West. Absolutně nic proti němu nemám, právě naopak, doufám, že se mu letos (2012) podaří vrátit se ve velkém stylu s The Expendables 2, protože akční filmy točit umí. Už víte, proč mi právě jeho jméno tolik vadí? Tohle není akční film a bohužel, on jiné filmy (zatím) točit neumí. Po celých 87 minut prakticky hraje jedna a ta samá "thrillerová" melodie. Což o to, někdy to dodává tu správnou atmosféru, ale po většinu filmu to nefunguje a vám přijde, že se režisér snaží zbytečně tlačit na pilu. Taky logické díry s alarmem, scenáristické berličky v podobě služebné a syna (ospravedlní některých zbytečných scén typu "tak to bude jeden z nich") no zkrátka a dobře… Camille je sympaťanda a pořád tam běhá, sem tam je atmosféra dobrá a co je hlavní, stopáž je opravdu akorát. Tohle mi stačí, abych tomuto filmu dal 60 %. Určitě vím, že druhá projekce z mé strany nehrozí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jill je mladou študentkou, ktorá si privyrába ako operka. Jedného večera prichádza do rodiny Mantrakysových, aby postrážila ich dve malé deti. Niekoľko krát v minulosti pohodovo strávený večer sa tento krát mení na tvrdý boj o život. Mladučkej Jill je v pätách brutálny sériový vrah, ktorý svoju hru na mačku a myš spúšta prvým telefonátom. Takmer každí kto vzhliadol tento snímok, chválil kameru. Neostáva ma nič iné ako súhlasiť. Nezmieriteľným faktom ale ostáva, že napriek snahe režiséra o vytvorenie atmosferického snímku, dosiahol úroveň bohapustého priemeru. Na mňa tento snímok až tak nezapôsobil - 50%. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem si nedal nějaký ten horor, a tenhle mi náhodou padl do oka, ač jsem původně neměl v plánu se na něj koukat (byla to náhoda, že jsem šel kolem televize a zrovna to tam bylo zapnuté). Ale zkusil jsem to a rozhodně si troufám říct, že jsem nelitoval. Už od příchodu hlavní hrdinky do rozlehlé vily je zde budována děsivá atmosféra strachu, která s postupujícím časem stále více svírá jak hlavní hrdinku, tak i diváka. Závěr je už pak tolik toužebně očekávaným vrcholem filmu, kdy se konečně začíná dít to, na co jsem se těšil od příchodu hlavní hrdinky do vily. Musím uznat, že režisérovi se opravdu povedl správně vystupňovat atmosféru i děj a nasnímání exteriérů kolem vily je prostě dokonale děsivé. K dobru nutno připočíst také účast velmi hezké Camilly Belle (mám slabost pro brunetky, takže dívat se na nádhernou hlavní hrdinku mě rozhodně neomrzelo až do konce). Zkrtáka tohle je povedený horor, ale bohužel to čekání na nějaké smysluplné rozuzlení trvalo na můj vkus relativně dlouho a na rovinu říkám, že pokud by nebyla v hlavní roli taková sympatická brunetka, tak bych se asi chvílemi i nudil. Takže celkově uděluji tomuto filmu solidní tři hvězdy, na ty čtyři hvězdy, o kterých jsem také uvažoval, tam přece jen ještě něco scházelo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejnudnějších hororů, jaký jsem kdy viděl. Příběhově je to prázdnější než ten barák, po kterém tam hrdinka celý film chodí. Napětí žádné, pokus o nějaký nápad nulový a na lekačky se také čeká marně. Stejně jako na krev či záběry nějaké vraždy. Tady není prostě nic, jenom strašná Camilla Belle chodí s mobilem v ruce hodinu a čtvrt posraná po baráku, na konci na ní někdo vybafne, ona mu uteče a je konec. Nic víc se tam prostě nestane a Simon West zase potvrdil, že Con Air byl od něj jen hodně příjemný omyl. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Camilla je nádherná mladá kočička k nakousnutí (pardon, nechal jsem se unést), a zde se jí dokonce podařilo hrát v docela průměrném hororu. Kdo říká, že se nudil, ten kecá. ()

Související novinky

Čínský holokaust na velkém plátně

Čínský holokaust na velkém plátně

19.12.2006

Vyčerpávající natáčení hned dvou ambiciózních projektů, Na lince je vrah). Natáčení dramatu RAPE OF NANKING s odhadovaným rozpočtem čtyřicet miliónů dolarů začně už teď na jaře. (více)

Reklama

Reklama