Reklama

Reklama

Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna

(TV film)
  • USA The Librarian: Return to King Solomon's Mines (více)

Obsahy(1)

Při návratu domů ze své další mise zjistí čerstvě dvaatřicetiletý knihovník Flynn Carsen, že mu někdo prohledal jeho byt a ukradl z něj listinu, jež ukazuje cestu k Dolům krále Šalamouna. Flynn se musí postarat, aby zloděj nenašel zbytek, protože v Šalamounových dolech je ukryta kniha, která dá svému čtenáři schopnost ovládat prostor a čas. Je vyslán do Maroka, aby našel část klíče k záhadě. V římských rozvalinách se setká s krásnou a velmi chytrou archeoložkou Emily Davenportovou. Protože je posedlá Šalamounovou manželkou, královnou ze Sáby, přidá se k němu a společně odhalí část klíče k mapě. Jeden z pomocníků jim pomůže uniknout přepadení a prozradí, kde hledat zbytek klíče. Když další den, poté co se s Emily do sebe zamilují, pokračují v cestě, Flynn překvapeně zjistí, že krajina připomíná jeho dětské kresby. Uvědomí si, že otec musel o Šalamounových dolech vědět a s pomocí pohádek mu do paměti zafixoval cestu. Navíc mu poskytl amulet, který mu zajistil pomoc zednářů, střežících tajemství knihy. Flynnovi a Emily se podaří najít jeskyni, kde je ukryt Šalamounův poklad, ale dostihnou je pronásledovatelé, kteří mají s sebou strýce Jerryho a chtějí ho vyměnit za Knihu Šalamounovu, jež je součástí pokladu... (TV Prima)

(více)

Recenze (195)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

První díl jsem měl i navzdory jeho technické nedokonalosti mnohem radši. Tady se už se zeleným plátnem sice nepracovalo a Indymu se to přiblížilo aspoň co se reálných lokací a kulis týče, ale samotný Flynn už působil moc uvolněně, ta „nádhera“ hrdinka se taky moc nepovedla (ani zmínka, kam se poděla ta z předchozího dílu) a vůbec, už jsem se tolik nebavil. Vlastně skoro vůbec. 45% ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Začiatok naznačoval, pomerne zábavnú dobrodružnú jazdu v štýle jednotky. Prvá polovica aj bola celkom fajn, no druhá mi už pripadala dosť nudná zábava. Záver bol už takmer nepozeratelný, stašná nuda. Všetko postupom času omrzí, ale tu to bolo teda dvojnásobné. Slabé slabé. Dúfam, že s tretím pokračovaním si dajú pokoj. S prižmúreným okom dávam 2*. 35% ()

Reklama

hhannie 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. První díl mě ničím nezaujal a vyloženě mě nudil, že jsem se na něj musela podívat nadvakrát. Nyní jsem měla dojem, že se ani nedívám na pokračování toho samého Flynna Carsena. Ostatní uživatelé zřejmě zůstali s hodnocením na stejné úrovni jako u prvního dílu, u mě je to naopak. Mnohé určitě učinila i změna režiséra na mého oblíbeného Jonathana Frakese. Slabší 4 *. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tedy upřímně, ona ani jednička nebyla žádné veledílo, ale vedle dvojky jde o učiněný skvost. Ve dvojce se k pokusu o Indianu Jonese ještě začaly míchat infantilní "HarryPotterovské" triky (jako třeba létající předměty), jejichž úroveň místy navíc vypadala jako by je tvořil nějaký študentík na svém "pařanském pécéčku". K popukání je Carsenova schopnost vyřešit cokoliv max. do 2-3 minut, a to jen tak "mimochodem" (člověku se mimoděk vybavuje ono "zázraky na počkání, nemožné do hodiny"). Pokud ten film byl cílen na dětskou populaci, mělo by to být uvedeno v popisku, ale nebylo. Bohužel. Ale děti by zase asi nepochopily některé připitomělé fórky (turínské plátno apod.). Btw. V USA je slovo "knihovna" synonymem pro "muzeum"? ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

To bylo ještě horší, než posledně. Naprosto nesympatická hlavní hrdinka, trapně předvídatelný scénář a opět nechutné triky. Mimochodem to, že si Flynn v dětství maloval cestu k dolům podle tatínkových pohádek mohl vymyslet jenom někdo v totální kocovině, když se mu blížila deadline pro uazevření scénáře. Jestli je to parodie na Indyho (v to také pěkně doufám), tak to ještě jde. Občas je to tak trapné až je to vtipné. I když je fakt, že někdy se vtípek i podaří vymlátit. (myslím zamýšlený vtípek) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se Flynn Carsen (Noah Wyle) a Emily Davenport (Gabrielle Anwar) loučí s domorodcem a poté kráčí savanou, má Emily na zádech modročerný batoh. Ještě při setmění batoh stále má, avšak druhý den oba kráčí bez něj. V následující scéně, kdy dvojice dorazí do města, má Emily batoh opět na zádech. (zdeny99)
  • Natáčelo se v Keni a Jihoafrické republice. (Varan)

Reklama

Reklama