Reklama

Reklama

Flynn Carsen 2: Návrat do dolů krále Šalamouna

(TV film)
  • USA The Librarian: Return to King Solomon's Mines (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Při návratu domů ze své další mise zjistí čerstvě dvaatřicetiletý knihovník Flynn Carsen, že mu někdo prohledal jeho byt a ukradl z něj listinu, jež ukazuje cestu k Dolům krále Šalamouna. Flynn se musí postarat, aby zloděj nenašel zbytek, protože v Šalamounových dolech je ukryta kniha, která dá svému čtenáři schopnost ovládat prostor a čas. Je vyslán do Maroka, aby našel část klíče k záhadě. V římských rozvalinách se setká s krásnou a velmi chytrou archeoložkou Emily Davenportovou. Protože je posedlá Šalamounovou manželkou, královnou ze Sáby, přidá se k němu a společně odhalí část klíče k mapě. Jeden z pomocníků jim pomůže uniknout přepadení a prozradí, kde hledat zbytek klíče. Když další den, poté co se s Emily do sebe zamilují, pokračují v cestě, Flynn překvapeně zjistí, že krajina připomíná jeho dětské kresby. Uvědomí si, že otec musel o Šalamounových dolech vědět a s pomocí pohádek mu do paměti zafixoval cestu. Navíc mu poskytl amulet, který mu zajistil pomoc zednářů, střežících tajemství knihy. Flynnovi a Emily se podaří najít jeskyni, kde je ukryt Šalamounův poklad, ale dostihnou je pronásledovatelé, kteří mají s sebou strýce Jerryho a chtějí ho vyměnit za Knihu Šalamounovu, jež je součástí pokladu... (TV Prima)

(více)

Recenze (195)

depony 

všechny recenze uživatele

Flynn toho stihne v jednom díle víc než Indiana Jones ve všech 4 zároveň a navíc ... ta noblesa "výpravy". Jediné, co jsem občas věřil byla přítomnost v knihovně, jinak se ze studia herci nehli ani na metr. Další zbytečný film, kde jsou všichni úžasní, krásní a geniální a divák buď stíhá vnímat a nebo je za idiota do konce. Omlouvám se, za idiota být nechci ... :) konec vidět nemusím :) ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

To bylo tenkrát, když jsem ještě hltala americké akční a dobrodružné filmy jako na běžícím páse, když jsem tohle brala jako urážku, nedokázala jsem se na to koukat a rozhodně jsem to nedokázala pochopit ani s oběma očima přivřenýma. Teď už se naštěstí dokážu upřímně zasmát. Jako správná parodie to má všechno, co má mít každý pořádný hollywoodský trhák. A jelikož Flynn Carsen určitě 1. zachránil svět vícekrát než kdokoliv jiný 2. má více vysokoškolských diplomů než kdokoliv jiný 3. má víc ušlechtilých předků než kdokoliv jiný 4. má větší smysl pro čest než kdokoliv jiný a 5. měl víc ženskejch než téměř kdokoliv jiný. A o to tu přeci jde, že? ()

Reklama

Fingon 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička byla zábavným dobrodružným filmem (přiznaně) těžícím z Indiany Jonese a působilo to dobře, ve dvojce je právě tato spojitost s notoricky známým archeologem a učitelem na půl úvazku až příliš do očí bijící a už ne tak zábavná... paradoxem je, že se tento film hodně podobá právě tomu zatím poslednímu dílu (křišťálová lebka:-). ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

50%. Nejsem nějakým extra zastáncem a vyhledávačem takových filmů, ale nebylo co dělat v neděli večer a po prokalené sobotě jsem byl fakt rád, že mohu v klidu ležet, takže jsem se kouknul. A musím říci, že mi to vůbec nevadilo. Samozřejmě je to naprosto jednoduchý film, určený spíše pro děti do 10 let asi, ale když se oprostíte od jednoduchého obsahu, nevadí vám absence napětí, místy trapnější humor, tak se na to kouká celkem dobře a splní to co má. Rychle to uteče, občas i pobaví, kouká se na to obstojně a hlavně to neublíží. Prostě takový film a zabití volného času, od kterého nemusíte odsednout, protože by vás vyloženě otravoval a nebo nudil či týral. Takže v pohodě. Howgh! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Hehehe. Televízna paródia-variácia-odvar z Indyho, Múmie, National Treasure, Da Vinciho kódu a všetkých podobných filmov, na aké si len spomeniete (vrátane seriálu Relic Hunter). Ale otvorene to priznáva a pozýva: "Vieme, že je to blbé, neoriginálne a so zlými trikmi, ale poďte si to užiť s nami, veď o nič nejde!" Vďaka réžii skúseného startrekovského Jonathana Frakesa to odsýpa, vďaka baviacemu sa Noahovi Wyleovi to je občas naozaj vtipné ("To, do čoho si si práve utrel spotenú tvár, je turínske plátno!"), nuž a tá Gabrielle Anwar je aj pri všetkom tom prehrávaní naozaj sexy. V kine by to bol prúser, na DVD človek ľutuje požičovné, ale len tak niekde v telke - príjemná oddychovka. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se Flynn Carsen (Noah Wyle) a Emily Davenport (Gabrielle Anwar) loučí s domorodcem a poté kráčí savanou, má Emily na zádech modročerný batoh. Ještě při setmění batoh stále má, avšak druhý den oba kráčí bez něj. V následující scéně, kdy dvojice dorazí do města, má Emily batoh opět na zádech. (zdeny99)
  • Natáčelo se v Keni a Jihoafrické republice. (Varan)

Reklama

Reklama