Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj tohoto třídílného filmu je zasazen doprostřed Bermudského trojúhelníku. Skupinu rozličných profesionálů svede v tomto třídílném filmu dohromady pátrání po jedné z největších záhad. Miliardář Eric Benirall přijde nečekaně přijde o několik nákladních lodí i s posádkou a chce znát odpovědi. Sestaví tým expertů na různé obory včetně skeptického novináře Howarda Thomase, odporníka na oceánologii Emily Pattersonovou, vědeckého inženýra Bruce Gellara (Michael Rogers) a psychoanalytika Stana Lathema. S příslibem neomezených prostředků má tento nesourodý tým šanci, která se naskytne jen jednou za život - vyřešit jednu z nejzáhadnějších světových hádanek, záhadu Bermudského trojúhelníku. Poté, co nad Trojúhelníkem zmizí tryskové letadlo, se každému z Benirallova týmu začnou dít podivné věci. Když se o jejich vyšetřování začne zajímat vláda, tým zjišťuje, že stojí před něčím mnohem nebezpečnějším, než mohli tušit. Z výzkumné mise se bleskově stává zběsilá jízda v srdci Bermudského trojúhelníku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (118)

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice je to zbytečně roztahané do tří filmů, ale jinak docela ucházející sci-fi s ne zcela jednoznačnými a jasnými pokroky v pátrání. Mělo to atmosféru, napětí i herci mi docela seděli, ale po čase se příběh vykouří z hlavy, chybí mu větší scény, překvapení, cokoliv ne-rutinního, co by z toho udělalo skutečně nadprůměrný kousek žánru, na nějž se nezapomíná a rád se na něj člověk znovu povídá. Na tohle se sice znovu rád podívám, ale tak trochu se skřípějícími zuby a s knížkou nebo nějakou jinou aktivitou v ruce. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 8/10/// +mysteriózní atmosféra, na TV film výborné zpracování, hudba -hodně roztahaný děj, potenciál byl nevyužit/// Rozhodně to mělo mnohem větší potenciál. I tak je to ale zajímavý a napínavý snímek s mnoha pěknými vyzuálními scénami. Škoda jen, když už se na to člověk tak dlouho dívá, že z toho v závěru nevyleze něco velkolepějšího. Navíc jsem se hlavně ve třetí části v ději a v pojmech trošku ztrácel. Prostě jsem nechápal co se děje a o čem se to tam mluví. Prostor na vysvětlení měli./// Celkem 67%/// ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Pokud by alespoň takhle vypadala většina televizních filmů nebo sérií, neměl bych s podobnou televizní tvorbou pražádný problém. Řešení a objevování nejrůznějších záhad kolem tak zajímavého tématu jakým je tzv. Bermudský trojúhelník, to je opravdu kvalitní nápad, zpracování je na slušné úrovni a pokud jde o herecké obsazení, tak to je taky vcelku sympatické. Ano, mluvím hlavně o Catherine Bell. Po druhé, ještě tajemnější a mysterióznější části nechávám hodnocení pořád poměrně vysoko a ani třetí, závěrečná část nezklamala. Nakonec celé to spletité klubko záhad a tajemtsví o časoprostoru rozmotala docela zajímavá teorie. Celkově dávám 70% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela zdařilý TV snímek, který rozhodně neurazí a patří k tomu lepšímu co může TV produkce nabídnout. Herecká sestava byla vybrána velice dobře, film nenudí a je plný zajímavých překvapení. Škoda jen, že je ve filmu málo trikových sekvencí a působí až moc počítačovým dojmem. Ale i tak se jedná o překvapivě kvalitní podívanou. ()

Sairina 

všechny recenze uživatele

První díl 4*: Velmi pěkný začátek, trochu napínání, zatím člověk čeká, co bude dál. Druhý díl 1*: Nevím co se tam vůbec stalo, je to taková rychlá změna po prvním díle jako, kdyby do scénaristy uhodil blesk a přeskočilo mu. No prostě realit je tam hodně a čert, aby se v tom vyznal, hlavně v těch fylozofickejch žblastvech o tom, jak se to a tamto ...(nebudu nic prozrazovat) Třetí díl 3*: Po zklamání z druhého dílu nastává opět změna (asi se scénarista vzpamatoval). Ale i tak je to slabá kvalita oproti prvnímu dílu. Celkem 3*: Z dobrodružného filmu se vyklube podprůměrná sci-fi, takže pro ty, co nemaj rádi zmatené prolínání alternativních realit, nedoporučuji. Ale těm, co je baví každičká zmíňka o Bermudském trojúhelníku, doporučuji. Aspoň zjistí jednu z teorií o vzniku, docela překvapující, kdyby to teda byla pravda. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (5)

  • Filmu byla udělena cena Saturn v kategorii nejlepší televizní prezentace. (Terva)
  • Výkonný producent Dean Devlin uvedl, že v minisérii je přibližně 800 záběrů s digitálními efekty a že o jejich výrobu se postaral stejný tým, který pracoval už na Dni nezávislosti (1996). (fiLLthe3DD)
  • V mnoha scénách můžeme v pozadí zpozorovat hory a skály. Florida má ovšem nejnižší maximální výšku ze všech států USA. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama